Τοποθέτηση ετικέτας: παπούτσια, προπονητικο
- Αυτό το θέμα έχει 9 απαντήσεις, 3 φωνές και ενημερώθηκε τελευταία φορά 1 μήνα, 1 εβδομάδα πριν από τον χρήστη katsaplias.
-
ΣυντάκτηςΔημοσιεύσεις
-
12 Μαΐου 2024 στις 23:04 #130786George ProvoΣυμμετέχων
Καλησπέρα θα ήθελα τα φώτα σας. Ειμαι δρομέας, 3:30 μαραθωνίου κ τρέχω με speed 3, έχω λιωσει ηδη 1 ζευγάρι κ τωρα τρεχω με το 2ο. Στοχευοντας το σεπτεμβρη στο 30ρι στα γιαννενα κ στον κλασικο μετά, για να βελτιωσω το χρονο μου θελω να παρω προπονητικό. Σκεφτομαι να κρατήσω το speed για recovery k LR. Θα ήθελα τις προτάσεις σας. Αγόρασα hoka mach x, απογοητευτηκα κ τα πουλησα, ενω πχ το takumi sen που δοκιμασα δε με βολεψε σα πατημα.
Επισης για αγωνιστικό να το σκεφτω αργοτερα?? Ευχαριστώ!!13 Μαΐου 2024 στις 08:39 #130789Nikos PilikasΣυντονιστής@georgeprovo Καλωσήρθες, Γιώργο!
Αγωνιστικό μπορείς να δεις από Σεπτέμβριο, είναι νωρίς ακόμη. Εκεί είναι πάρα πολλές οι επιλογές.
Σαν προπονητικά, κρατάς το Speed για τα πιο γρήγορα και παίρνεις και ένα daily trainer. Μπορείς να δεις ένα πιο “heavy duty” μοντέλο (Novablast 4, 1080 κτλ) ή πας σε κάτι πιο ελαφρύ και versatile (Rebel, Mach, Boston).13 Μαΐου 2024 στις 10:04 #130790George ProvoΣυμμετέχωνΚαλημέρα,
Είχα τα novablast 3, τα οποία έλιωσα, αλλά μου φαίνονται αρκετά ‘’βαριά’’ πλέον. Εγώ σκεφτόμουν κάτι πιο ‘’γρήγορο’’ κυρίως για διαλλειματικές (κάτω από 4’/χλμ) και να κρατούσα για LR και tempo το speed. Μου πρότειναν το Takumi sen αλλά βρήκα το adios 8 σε προσιτή τιμή (90€). Αξίζει?? Αλλιώς αν πάω σε αυτά που αναφέρεις Νίκο, οι προηγούμενες εκδόσεις Rebel 3 και mach 5, θα μου είναι οκ ή να δω κατευθείαν τις πρόσφατες 4 και 6 αντίστοιχα. Ευχαριστώ
13 Μαΐου 2024 στις 10:34 #130791Nikos PilikasΣυντονιστήςΑν το Speed σου φαίνεται ασαφές στα πολύ γρήγορα κομμάτια (κάτι με το οποίο συμφωνώ), τότε πας σε πιο ειδικά μοντέλα. Το Takumi το θεωρώ κορυφαίο για αυτή την δουλειά αλλά αφού δεν σου άρεσε, οκ. Θέλει πάντως ~50χλμ για να στρώσει και μετά γλυκαίνει αισθητά.
Το απλό Adios θα σου κάνει επίσης την δουλειά αλλά είσαι εσύ και τα πόδια σου, μην περιμένεις βοήθεια από το παπούτσι.Όσον αφορά τα άλλα δύο, πας μόνο στο Rebel 4 αλλά στο Mach μπορείς να δεις και το 5. Ίσως είναι πιο κοντά σε αυτό που ψάχνεις.
13 Μαΐου 2024 στις 20:01 #130795George ProvoΣυμμετέχωνΤο rebel 3, που το ειχα δοκιμασει μου αρεσε σα πατημα. Απτην αλλη εχω, ισως λανθασμένα, στο μυαλο μου οτι το γρηγορο παπουτσι πρέπει να ειναι κ πιο “σκληρό” σαν αισθηση και επειδή ειμαι του “μαλακου πατηματος” δυσκολεύομαι στην τελικη επιλογή.
13 Μαΐου 2024 στις 22:00 #130796Nikos PilikasΣυντονιστής@georgeprovo Ο ένας τρόπος είναι αυτός που λες, δηλαδή το responsiveness. The old way, που απαιτεί και πιο γυμνασμένα πόδια.
Με τους νέους αφρούς και τις πλάκες όμως, η ταχύτητα μπορεί να παραχθεί και μέσω του “πολλαπλασιασμού” της δύναμης που βάζεις. Ή σωστότερα, μέσω της μείωσης της απώλειάς της. Είναι η μηχανική βοήθεια από το παπούτσι, όπως συνηθίζουμε να λέμε.15 Μαΐου 2024 στις 07:44 #130832George ProvoΣυμμετέχωνΣευχαριστω πολυ Νίκο!!
Υγ: το ασαφες οπως χαρακτήρισες το speed, στα πολυ γρηγορα κομματια!! Πόσο εύστοχο!! Ετσι ακριβώς το νιωθω…
28 Ιουλίου 2024 στις 15:26 #131171katsapliasΣυμμετέχωνΓεια σε όλους!!!
Όποιος μπορεί και θέλει ας μου δώσει τις γνώσεις του. Αφού πήραμε εξετάσεις και είδαμε τα καλά της καθιστικής ζωής (43 χρόνων)….. εδώ και ένα χρόνο ξεκίνησα συστηματικό περπάτημα μιας ώρας τέσσερις φορές την εβδομάδα και εν συνεχεία άγνωστο το γιατί εδώ και τρεις μήνες αντικαταστάθηκε το περπάτημα με τρέξιμο (μέρα παρά μέρα) φτάνοντας αργά και σταθερά να τρέχω 6 χιλιόμετρα την φορά…. Το κακό είναι ότι μου αρέσει κιόλας…..Έχω πιάσει τον εαυτό μου να κοιτάω φόρουμ όπως το δικό σας και ακόμα χειρότερα κάτι σάιτ με αγώνες 5χλμ σε αγκίστρια και άλλες κοντινές περιοχές της Αθήνας αλλά δεν έχω τελειώσει το πρόγραμμα garmin coach οπότε κάνω υπομονή…. Επειδή έφτασε ο καιρός να αλλάξω παπούτσια (στα vomero 16 άνοιξε μια τρουπα να, με το συμπάθειο…. διαβάζοντας σας σκέφτομαι τα ghost 15 ή τα puma deviance nitro 3…..τα βρίσκω προσφορά στα 60 ευρώ και τα δύο…..τι θα λέγατε;;;; Υπάρχει λόγος να ανέβω σε λεφτά για το novablast4;;;
Συγνώμη για το μακροσκελές μήνυμα μου (πιθανόν και off topic). Σας ευχαριστώ.- Αυτή η απάντηση τροποποιήθηκε στις 1 μήνα, 1 εβδομάδα πριν από katsaplias.
- Αυτή η απάντηση τροποποιήθηκε στις 1 μήνα, 1 εβδομάδα πριν από katsaplias.
- Αυτή η απάντηση τροποποιήθηκε στις 1 μήνα, 1 εβδομάδα πριν από katsaplias.
28 Ιουλίου 2024 στις 18:07 #131178Nikos PilikasΣυντονιστής@katsaplias Καλωσήρθες, συντρέχτη.
Λίγο πολύ όπως εσύ ξεκινήσαμε οι περισσότεροι με το τρέξιμο και τελικά κολλήσαμε και έγινε μέρος της ζωής μας.
Προς το παρόν δεν χρειάζεται να κοιτάς εξειδικευμένα μοντέλα ή να το πολυψειρίζειw με τα παπούτσια. Ένα καλό προπονητικό πάρε, να κάνεις σωστά και ευχάριστα τις προπονήσεις σου και αργότερα το ψάχνεις παραπάνω.
Deviate Nitro 3 δεν υπάρχει στα 60€, μάλλον κάποιο άλλο εννοείς. Σε σχέση με το Ghost, ασυζητητί πας στο ΝΒ4, το οποίο νομίζω είναι κάτω από τα 100€. Και είναι και από τις καλύτερες επιλογές.28 Ιουλίου 2024 στις 19:01 #131180katsapliasΣυμμετέχωνΑρχικα….πολύ μεγάλο ευχαριστώ για την βοήθεια και την κατανόηση. Και βέβαια έκανα λάθος δεν είναι το deviance αλλά τα velocity nitro 3. Και πάλι σε ευχαριστώ!!
-
ΣυντάκτηςΔημοσιεύσεις
- Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να απαντήσετε σ' αυτό το θέμα.