- Αυτό το θέμα έχει 7 απαντήσεις, 3 φωνές και ενημερώθηκε τελευταία φορά 1 μήνα, 3 εβδομάδες πριν από τον χρήστη
Stelios.
-
ΣυντάκτηςΔημοσιεύσεις
-
6 Απριλίου 2023 στις 18:48 #128419
Stavros
ΣυμμετέχωνΚαλησπέρα στην ομάδα και καλώς σας βρήκα.
Ασχολούμαι με το τρέξιμο εδώ και τέσσερις μήνες κάνοντας ικανοποιητικό αριθμό χιλιομέτρων ανά εβδομάδα σε δρόμο και λίγα σε χαλίκι-χωματόδρομο ενσωματωμένα με του δρόμου.
Παράλληλα από την παρέα που τρέχουμε μαζί κάποιοι θα πάνε τον Μάιο σε αγώνα ορεινού τρεξίματος κι έπεισαν κι εμένα να πάμε όλοι μαζί.
Υπάρχει λοιπόν κάποιο παπούτσι που να μπορεί να συνδιάσει το καθημερινό τρέξιμο με το trail run και κάποια ορειβατική εξόρμηση στην κορυφή του Ολύμπου που έχω προγραμματισμένη για το καλοκαίρι?
Το ξέρω ζητάω πολλά, αλλά το budget δεν είναι απεριόριστο…
Προσανατολίζομαι σε Asics trabuco 11, la sportiva akasha 2. Έχετε κάποια πρόταση?
Ευχαριστώ εκ των προτέρων!!6 Απριλίου 2023 στις 21:41 #128420Stelios
ΣυμμετέχωνΚαλησπέρα. Συνήθως το παπούτσι βουνού το επιλέγουμε αναλόγως τον αγώνα. Πχ άλλο παπούτσι θέλει το Παρανεστί άλλο ο Όλυμπος. Τώρα σχετικά με τα 2 που είπες, είναι καθαρά για βουνό και το Akasha συγκεκριμένα για πολυ δυσκολο έδαφος. Με κανένα από τα 2 δε θα είσαι άνετος στο δρόμο ουτε και στο χαλίκι. Είναι βαριά με αρκετά μεγάλα και σκληρά lungs τα οποια θα σου κάνουν το ποδι κομμάτια σε δρόμο και από εδώ και περα θα σε ζεσταίνουν και πολυ.
Και τα 2 βέβαια και κυρίως το LA sportiva είναι ιδανικά για ανάβαση στον Όλυμπο ή για καθαρή προπόνηση σε βουνό και μονοπάτια.
Για αυτό που θέλεις ρίξε μια ματιά στο saucony ride trail. Είναι μια χαρά για δρόμο.Σίγουρα δεν είναι για πολυ δυσκολο βουνό αλλά από τη στιγμή που θέλεις να κάνεις πεζοπορία και όχι να τρέξεις και δεν έχει λάσπη δε βλέπω το λόγο να μη σε παει και κορυφή. Και το hoka challenger επίσης είναι ίδιας φιλοσοφίας και αρκετά πιο παλιά και δοκιμασμένη σειρά.6 Απριλίου 2023 στις 22:35 #128421Fanis
ΣυμμετέχωνΚαλησπέρα
Έχω το akasha το ένα και είμαι πολύ ευχαριστημένος.
Το παπούτσι έχει και την απαιτούμενη για εμένα προσωπικά (είμαι 89 κιλά) απορρόφηση κραδασμών αλλά το κυριότερο είναι στιβαρό και δεν γλιστράει.
Αγκαλιάζει πολύ καλά το πόδι και ακόμα και σε πετρώδη εδάφη δεν γυρνάει εύκολα ο αστράγαλος.
Θεωρώ ότι είναι φτιαγμένο για πολλά χλμ.
Εκτός από τρέξιμο και αγώνες στο βουνό το χρησιμοποιώ και για πεζοπορία.
Επίσης τόσο καιρό που το έχω δεν παρουσιάζει σημάδια φθοράς.το πλένω κανονικά στο πλυντήριο μετά από τρεξίματα σε βροχή και είναι σαν καινούργια.6 Απριλίου 2023 στις 22:40 #128422Stavros
ΣυμμετέχωνΘα είναι τόσο χάλια λες στο δρόμο? Θα με σακατέψουν τα πόδια? Πίστευα ότι οι αφροί θα έσωζαν την κατάσταση και ότι απλά θα τρωγόντουσαν πιο γρήγορα τα lugs στην άσφαλτο.
7 Απριλίου 2023 στις 08:48 #128424Fanis
ΣυμμετέχωνΔεν έχω δοκιμάσει να τρέξω στην άσφαλτο, οπότε δεν ξέρω να σου απαντήσω.
Θεωρώ ότι είναι καλύτερο να έχεις αλλά παπούτσια για το δρόμο και άλλα για το βουνό.7 Απριλίου 2023 στις 10:25 #128425Stelios
ΣυμμετέχωνΤο Akasha είναι καθαρά παπουτσι βουνό. Το 2 βελτιώθηκε πολυ σε σχέση με το 1 αλλά και παλι κανένα παπουτσι βουνου δεν είναι για δρόμο. Είναι σαν να πηγαινεις με μηχανή moto cross ταξίδι σε δρόμο. Υπάρχουν παπουτσια που είναι και για τα 2 αλλά δεν είναι πολυ καλα σε κανένα από τα 2 . Δεν είναι καθαρά βουνίσια, δεν έχουν την προσφυση και τη σταθερότητα που έχει ενα καθαρό παπουτσι βουνου αλλά δεν είναι και τόσο άνετα όσο ένα καθαρό παπουτσι δρόμου στην ασφαλτο.
Τώρα αν θελεις να πηγαινεις σε δασικό χωρίς μονοπάτια τότε σε παει οποιοδήποτε σχεδόν παπουτσι δρόμου με σχετική σταθερότητα (πχ μακριά από endorphin speed) . Ακόμα και Όλυμπο σε ανεβάζει αφου θα περπατας σε ανάβαση και κατάβαση και θα κάνεις πολλες ώρες κουβαλώντας πραγματα.
Αλλά για αγώνα βουνου το παπουτσι δρόμου είναι τεράστιο και απαγορευτικό ρίσκο.Θα κρατήσει λάσπη, στα μονοπάτια ρισκάρεις να γυρίσεις ποδι κτλ. Μπορείς να παρεις τα παπουτσια που έχεις και να δοκιμάσεις να τρέξεις σε μονοπάτι για να δεις.7 Απριλίου 2023 στις 10:47 #128426Stavros
ΣυμμετέχωνΕυχαριστώ για τις απαντήσεις και τον χρόνο σας. Κατέληξα στο να πάρω το akasha 2 για χρήση βουνού και μόνο (τρέξιμο και πεζοπορία). Όπως ειπώθηκε πιο πάνω, ένα παπούτσι για όλα, δεν θα είναι πουθενά αρκετά καλό. Ευχαριστώ για τις συμβουλές σας!!
7 Απριλίου 2023 στις 13:15 #128427Stelios
ΣυμμετέχωνΡίξε ματια στο speedgoat 5 . Είναι πιο εύκολο από το akasha , πιο ελαφρυ και γενικά πιο “ευέλικτο”. Η προσφυση του είναι λόγω vibram πολυ καλή. Το Akasha είναι tank και θέλει και σπάσιμο η σόλα, απλά σου βγάζει παρα πολλα χλμ λόγω υλικών. Κάτι κερδίζεις κάτι χάνεις.
-
ΣυντάκτηςΔημοσιεύσεις
- Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να απαντήσετε σ' αυτό το θέμα.