Αρχική / Θέματα / Δρομικά θέματα / Παπούτσια / Σκόρπιες σκέψεις περί παπουτσιών – 3

Σκόρπιες σκέψεις περί παπουτσιών – 3

Επισκόπηση 15 δημοσιεύσεων - 1 έως 15 (από 1,667 συνολικά)
  • Συντάκτης
    Nikos Pilikas
    Συντονιστής

Vaporfly Next% – 2
    Νέο mesh, παρεμφερές με του Alphafly (μάλλον).
    Ενισχυμένος προφυλακτήρας.
    Αφρώδες στην γλώσσα.

122904832_10217960297464709_4909368913444767725_n

aRiSTiDiS
    Συμμετέχων

Το Επόμενο% θα έχει και Μεθεπόμενο% δηλαδή?
    Δεν θα καταργηθεί η σειρά (λόγω Alpha Fly)?

Συνεχίζοντας εδώ την κουβέντα του @giorgos-grig και @geomaz (για να μήν σπαμαρω το SPEED) και εγώ έχω στην “ντουλάπα” το 4% (170km) και Next% (92km), αγορασμένα σε μεγάλες προσφορές, οπότε όσο δέν γίνονται αγώνες δέν υπάρχει περίπτωση να κοιτάξω καθαρόαιμο αγωνιστικό παπούτσι. Για προπονήσεις το Rebel (πήγαινα για Propel αλλά δέν υπήρχε) δεν με βόλεψε γιατί παραήταν σκληρό και με ζόριζε στο γόνατο που είχα ευαισθησία. Το έδωσα στον αδερφό μου ο οποίος είναι ενθουσιασμένος. Οπότε προπονούμαι με τα Τurbo1, Turbo2, ZFF (όλα τους > 1000km) και για αποκατάστση το Epic2.

ΥΓ. H Nike εκτιμώ ότι δεν πρόκειται να βγάλει το Aplha Fly σε προσφορά ούτε την Black Friday, θα το εξαιρέσει από όλες τις εκπτώσεις. Όχι οτι θα το έπερνα δηλαδή. Ίσως έχει τα Next% σε προσφορά. Μακάρι να βάλει και κανα Turbo1, να βγάλουμε με αυτά το χειμώνα

Nikos Pilikas
    Συντονιστής

Αφού πουλάει το VF, γιατί να το σταματήσουν;

Σκληρό το Rebel; Για trainer το πήρες, Αριστείδη;

aRiSTiDiS
    Συμμετέχων

Καλά κάνουν και το συνεχίζουν, όντως. Και σε Elite επίπεδο αρκετοί το προτιμούν έναντι του Alpha ή δεν μπήκαν κάν στον κόπο να πάνε στο Alpha.

Για trainer το πήρα και έκανα τις επιταχυνόμενες προπονήσεις και Tempo Intervals. “Μαζεύουν” αρκέτα χλμ αυτές οι προπονήσεις (περί τα 15) και είναι και σε σκληρή επιφάνεια (τσιμέντο και λίγο άσφαλτος). Παρότι δεν με ενόχλησε καθόλου ο αχίλλειος (από το μικρότερο drop), τα γόνατα ήταν περισσότερο καταπονημένα στο τέλος απ’ ότι με τα Turbo1/2

Nikos Pilikas
    Συντονιστής

@aristidi Συγχαρητήρια και για προχθές, πέταξες!!! 🚀

Vasilis Giannaris
    Συμμετέχων

Καλημέρα Νίκο έχει εικόνα για το adidas adizero adios pro σε σύγκριση με το Next?

Nikos Pilikas
    Συντονιστής

Καλημέρα, Βασίλη.
    Όχι, καμμία. Μαντεύω όμως ότι δεν θα είναι καλύτερο.

Vasilis Giannaris
    Συμμετέχων

Είναι 70 ευρώ φθηνότερο αν είναι λίγο κατώτερο θα είναι καλή εναλλακτική επιλογη…υπάρχει περίπτωση να είναι μέσα στις επόμενες δοκιμές σου;

Nikos Pilikas
    Συντονιστής

Αντικειμενικά, σούπερ θα είναι, δεν τίθεται θέμα.
    Δεν ξέρω να σου πω για review, δεν είναι και διαθέσιμα άλλωστε. Σίγουρα θα ήθελα να τα δοκιμάσω.

Γιατί δεν κοιτάς το FuelCell TC; Θα σου αρέσει πολύ, πιστεύω.

Vasilis Giannaris
    Συμμετέχων

Έχω αποφασίσει να πάρω ένα τοπ παπούτσι (απο ματαιοδοξία ότι φοράω ότι καλύτερο) το αλφα πάει πολύ (300)
    Το ίδιο και το vapor (280) το adios pro 200 και το speedd (190) κάπου εκεί είναι και το tc αλλά είναι και το βαρύτερο απο όλα . Η ποιο λογική επιλογή είναι το speed για τα χάλια μου αλλά δεν θα νιώθω ότι είναι τοπ.Αν τον Νοέμβριο με καμιά έκπτωση κατέβει το νεχτ στα 200 όπως εγινε πέρσι θα πάρω αυτό.Γιαυτο ζητάω την βοήθεια του γκουρού μας γιατί το προ έχει την τιμη που μπορώ αλλά δεν ξέρω σε σύγκριση με το νεχτ τι κάνει.

tazi
    Συντονιστής

@vasilis_giannaris Βασιλη η εννοια τοπ παπουτσι ειναι πολυ σχετικη. Αλλο ειναι το τοπ για εσενα, αλλο για εμενα και αλλο για τον Νικο. Αλλο επισης ειναι αν το θες για γρηγορα κομματια, αλλο για ελευθερα και αλλο ενδεχομενως για λονγκ. Επισης αλλο ισως να ητανε περσι η προπερσι και αλλο φετος. Βλεπε αλλαγη φυσικης καταστασης, διασκελισμου, πατηματος, κλπ. Εν ολιγοις ο Νικος με τις ιδιαιτερα αξιοπιστες και αντικειμενικες παρουσιασεις που κανει μας δινει πληροφοριες. Αμα δε μπει το ποδαρακι μεσα στο παπουτσι ποτε δεν μπορεις να εισαι σιγουρος. Σαν παραδειγμα θα αναφερω πως στο παρελθον ειχα αγορασει ενα για την εποχη του τοπ παπουτσι, μετα απο μολις δυο τρεξιματα το παροπλισα, “βασικα δε μπορουσα να το τρεξω”, ηταν πολυ γρηγορο, αμεσο, σκληρο και με καταπονουσε πολυ. Ενα μολις χρονο αργοτερα το φορουσα πλεον κανονικα, χωρις ομως να το καλοδεχεται το ποδι μου. Τωρα πια συγκαταλεγεται στα αγαπημενα μου, παρολο που ειναι παρωχημενης πλεον τεχνολογιας με οτι αυτο συνεπαγεται, οταν το τρεχω νιωθω καταπληκτικα.

Vasilis Giannaris
    Συμμετέχων

@tazi καταλαβαίνω τι εννοείς ο Νίκος ομως έχει κάνει τεστ σε παπούτσια που έχω και ότι έχει πει είναι έτσι οπότε εχω εμπιστοσύνη στην γνώμη του πχ έπρεπε αναγκαστικά το 18 μια εβδομάδα πριν τον μαραθώνιο να πρέπει να αγοράσω αλλά παπούτσια πήγα και πήρα τα sketches ride 7 (από αυτά που διάβασα εδώ) και με μόλις 20 χλμ πήγα και έτρεξα στον μαραθώνιο και ήξερα ότι θα μου αρέσουν και ότι δεν θα μου βγάλουν πρόβλημα. Το παπούτσι θέλω να είναι ελαφρύ όπως τα πρώτα Clinton να είναι μαλακό (πολύ) να έχει αφρό που να έχει επαναφορά (το Clintoν δεν είχε)να έχει carbon πλάκα… Ενα ελαφρύτερο και με zoom x fly zoom 3 που το έχω και μου αρέσει.αλλα ολα αυτά κάνουν 279 ευρώ χαχαχα.

Nikos Pilikas
    Συντονιστής

😂

αλλα ολα αυτά κάνουν 279 ευρώ χαχαχα.

Vasilis Giannaris
    Συμμετέχων

Το hoka Clifton
    Εννοούσα και έγραψα Clinton.

Nikos Pilikas
    Συντονιστής

Καλημέρα, συντρέχτες.
    Κάποια previews, σε περίπτωση που δεν έχουν ανέβει ακόμη τα reviews και μιας και έρχονται εκπτώσεις:

1. Adidas SL20
    To παπούτσι είναι το νέο Reebok Forever. Το βρίσκεις πολύ φθηνά και λογικά, σε λίγο θα το βρίσκεις και τζάμπα.
    Ήμουν ανέκαθεν Boston fanboy, απολάμβάνω να τρέχω με το Adios 3 αλλά άνετα αντικαθιστώ και τα δύο με το SL20.
    Εφαρμογή για ανθρώπινα πόδια και πλήρως ρυθμίσιμη. Πάτημα γρήγορο αλλά και προστατευτικό, ιδίως μπροστά και σε σχέση με τα άλλα δύο. Το έχω φορέσει από 400άρια μέχρι ελεύθερα χωρίς πρόβλημα. Από τα καλύτερα performance trainers της παλιάς σχολής.

2. Brooks Hyperion Tempo
    Ο DNA Flash μοιάζει με τον Hyper Burst αλλά δεν είναι το ίδιο. Πολύ καλό παπούτσι όταν ανεβάσεις ρυθμό, ρολάρει πολύ όμορφα και αποδοτικά αλλά στα αργά η σόλα είναι σχετικά σκληρή και δεν βολεύει. Έχει πολλή προστασία, δεν τσουλάει όμως εύκολα. Πολύ καλό upper.

3. Nike Miler
    Περίεργο παπούτσι, το αδικεί πολύ η εμφάνισή του. Κακομούτσουνο και θυμίζει τις low budget προτάσεις της εταιρείας.
    Ευρύχωρο επάνω μέρος, πλούσια και μαλακά υλικά. Ίσως στις ζέστες ημέρες να έχει θεματάκια διαπνοής.
    Σαν πάτημα είναι κάτι μεταξύ Epic και Infinity. Πολύ σταθερό και μπόλικο cushioning. Η εξώσολα κόβει εμφανώς από το softness αλλά και πάλι, δεν θα διαμαρτυρηθείς ποτέ. Ωραίο rocker, επίσης.
    Παπούτσι – γαιδούρι, το οποίο δεν είναι φθηνό όμως (αρχικά τουλάχιστον). Πιστεύω πως όσοι (λίγοι) το επιλέξουν, δεν θα το μετανοιώσουν. Το Ghost της Nike.

Επισκόπηση 15 δημοσιεύσεων - 1 έως 15 (από 1,667 συνολικά)
  • Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να απαντήσετε σ' αυτό το θέμα.