Αρχική / Θέματα / Δρομικά θέματα / Παπούτσια / Σκόρπιες σκέψεις περί παπουτσιών – 3

Σκόρπιες σκέψεις περί παπουτσιών – 3

Επισκόπηση 15 δημοσιεύσεων - 946 έως 960 (από 1,362 συνολικά)
  • Συντάκτης
    Echetlos
    Συντονιστής

@zeelias Aν είσαι ευχαριστημένος με τα Pegasus στις υπεραποστάσεις και θες να πας σε κάτι αντίστοιχο, δες το Puma Velocity 2. Λογικά όπου να ‘ναι κυκλοφορεί κι εδώ, έξω το βρίσκεις ήδη.

@zeelias
    Υπάρχει review για το ν1. Στο ν2 έχει σφίξει λίγο ο αφρός.

Ανώνυμος
    Ανενεργός

@zeelias προσωπικά θα πήγαινα σε hoka. Για υπεραποστάσεις και ιδίως για Σπάρταθλον είναι “βούτηρο στο ψωμί τους”.

harris_vak
    Συμμετέχων

Ευχαριστώ πολύ! Θα δοκιμάσω hoka!

Καθηγητής
    Συμμετέχων

Ήθελα απλά να καταθέσω τις εμπεριστατωμένες απόψεις μου από τη λανθασμένη, όπως αποδείχτηκε τελικά, σημερινή χρήση των Reebok Sport FLOATRIDE ENERGY 3 με σχεδόν 100 χλμ χρήσης στον ημιμαραθώνιο Αθήνας 2022…

Για τη δική μου περίπτωση, επειεικώς ακατάλληλο παπούτσι για long run και αντίξοες, υγρές και κρύες καιρικές συνθήκες.

Το δοκίμασα και την περασμένη εβδομάδα σε ένα long run 23 περίπου χλμ με χαμηλή ταχύτητα, δυστυχώς αγνόησα όλα τα αρνητικά σημάδια, καθώς επικεντρώθηκα σε ενόχληση στον τένοντά μου (η οποία σήμερα μετά από προσεκτική προπόνηση και έξτρα διατάσεις-ασκήσεις από αθλητικό φυσικοθεραπευτή έδειξε να έχει υποχωρήσει σε μεγάλο βαθμό και να μην επηρεάζει αρνητικά το τρέξιμό μου).

Λοιπόν αρχικά το παπούτσι έχει κακή διαπνοή και δημιουργεί έξτρα εφίδρωση στο πόδι, η οποία δεν αποβάλλεται εύκολα , δείχνει δε να μην αντέχει έντονες αρνητικές καιρικές συνθήκες, “συλλέγει” νερό και κρύο, το οποίο δεν αποβάλλεται με αποτέλεσμα να παγώνουν πόδια κτλ και να παραμένουν υγρά μέχρι το τέλος, ανυπόφορο, ειδικά μετά το απαιτητικό 8ο-10ο χλμ…….

Από εκεί και πέρα σε συνθήκες σταθερής και μεσαίας ταχύτητας, εκεί κοντά στα 10 χλμ/ώρα περίπου δεν επιστρέφει την ενέργεια στο πόδι που θυμόσουν στα προηγούμενά σου παπούτσια, τόσο στο Novablast II όσο και στο, πολύ καλό τελικά αλλά με μικρή διάρκεια αποτελεσματικής και απαιτητικής δρομικής ζωής MIZUNO WAVE SKYRISE 2 AMSTERDAM MARATHON EDITION, με το οποίο στο 10άρι του Οκτώβρη…πέταγα και όταν τερμάτισα πήγαινα άλλα 5 άνετα με την ίδια ταχύτητα προς το τέλος, που ήταν για τη δική μου φυσική κατάσταση υψηλή τότε!

Μιλάμε για καμία αίσθηση επιστροφής ενέργειας, δεν ξέρω, μήπως έφταιγε το κρύο? Από το 8ο χλμ και μετά περίπου αισθανόμουν πως πατούσα πάνω στην εσωτερική σόλα και μόνο, είναι μαλακό σε αίσθηση αλλά πολύ “φτωχό” σε πάχος και απόδοση σόλας.

Για μένα, ξεκάθαρα ελαφρύ προπονητικό για σύντομες διαλειμματικές, σε γρήγορες στροφές δεν κρατά δε όπως πχ τα μπετον αρμέ Novablast II σε καμία περίπτωση!

ΚΑμία βύθιση μεσα στον αφρό της σόλας, χωρίς βάθος, “τερματίζει” για πλάκα μεταφέροντας την αίσθηση της ασφάλτου αυτούσια, λές και τρέχεις με τις κάλτσες. Φυσικά αυτό αποτυπώνεται σε τεράστια προσβολή των μηριαίων δικεφάλων και των γλουτών, μετά το 8ο χλμ απλά “φρέναρα” ώστε να μην παραδώσω πόδια μέχρι το τέλος της διαδρομής. Πραγματικά πιστεύω, πως με το Novablast II , το οποίο έχω κρατήσει με πάνω από 500 χλμ προπόνησης, θα είχα μεν θέματα εφαρμογής του ποδιού μου μέσα σε αυτό (έχει ανοίξει σχετικά), ίσως να γλίστραγε ελάχιστα πιο πολύ, αλλά τέτοια ανυπαρξία επιστροφής ενέργειας, δεν την έχω ξαναδεί σε μεγάλες διαδρομές… Το μόνο πολύ θετικό ήταν πως καθ΄όλη τη διάρκεια της έντονα υγρής διαδρομής, το Reebok ΔΕΝ γλίστρησε πουθενά, απλά δεν μπορείς να “μπείς” με πολλά σε στροφή, ενώ σε υψηλή ταχύτητα αναρωτιέμαι πως θα μπορούσε κάποιος να τη διατηρήσει!

Τώρα καταλαβαίνω τα λόγια του Νίκου και τις συστάσεις του για το Nike Invincible με τα σχόλιά του για τη σόλα του, θα κρατήσω το Reebok για ελαφρές διαλειμματικές προπονήσεις και μέχρι τη σύντομη , επόμενη αγορά, θα χρησιμοποιώ το Novablast με τα 500+ χλμ για τα long run και τους “αγώνες”….

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για ανάγνωση

Dionysis_Zaglis
    Συμμετέχων

@Καθηγητής Συμφωνώ απόλυτα με την κριτική σου για το Floatride. Το έχω κι εγώ και αν θες τη γνώμη μου το θεωρώ κι εγώ κακό παπούτσι. Δεν υπάρχει ίχνος επιστροφής ενέργειας και το πάτημα του “υποτιθέμενου” αφρού είναι πολύ σκληρό. Για long run ούτε κουβέντα. Τα χρησιμοποιώ πλέον μόνο στο στάδιο σε διαλειμματικές και σε run 5-6 χιλιομέτρων.

Echetlos
    Συντονιστής

Streakfly, Alphafly 2, Zoom Fly 5, Pegasus 39, Turbo Next%.

FGWPDnnUYAc0guN

than
    Συμμετέχων

Τιμούλα? Χαχαχα

Τα κόβω για over 200, όλα…..

Echetlos
    Συντονιστής

Δεν θα το έλεγα.
    Το Streakfly είναι στα 150€ και το Ρ39 δε νομίζω να πάει πάνω από 130-135€.

geomaz
    Συμμετέχων

Νίκο αξίζει να δούμε τι διαφορά/ουσιαστική βελτίωση θα έχει το alphafly 2 σε σχέση με την προηγούμενη έκδοση ( εάν έχει..αφού και τα next% 1+2 μικρές διαφορές είχαν).

Νομίζω ιδιαίτερο ενδιαφέρον θα χει να δουμε αυτό το πρασινο στην κάτω δεξιά γωνία ( turbo next?).

Προσωπικά αναμένω με ενδιαφέρον επίσης τα νέα novablast 3 ( νέο αφρό, περοσσοτερο υψος σολας και χαμηλότερο βάρος (!) αλλά και τα Saucony triumph 20 ( το Saucony φαίνεται να έχει αλλάξει πλεον πολυ +5(!) χιλ αφρου στην φτέρνα., 10ρι drop και μειωμένο βάρος.

Όμως το παπουτσι για τα δικά μου γουστα θα είναι ίσως το… New balance fuelcell supercomp trainer (…).

Ευχομαι να έχουμε τέτοια ζητήματα να συζητάμε και να μην αγωνιούμε για την επιβίωση το επόμενο διάστημα. Από την μία σκέφτομαι τους ανθρώπους που σφάζονται καθημερινά.. ενώ λίγο αργότερα προσπαθω να ξεφυγω ( όσο γίνεται..) γιατί εάν βάλουμε κάτω τα γεγονότα που συμβαίνουν γυρω μας μπορεί να χάσουμε και το μυαλό μας.
    Να με συγχωρουν οι συντρεχτες εάν τους βαρυνα ( ίσως και να μην έπρεπε να γράψω αυτό το αντιφατικό κατεβατό)

Echetlos
    Συντονιστής

@geomaz Το πράσινο είναι το ZF5, το μαύρο είναι το Turbo (Next ή Nature).

ΥΓ: Νομίζω ότι η ενσυναίσθηση δεν αποκλείει την ανάγκη/επιθυμία για συνέχιση της ζωής μας, Γιώργο. Πόσω μάλλον των χόμπυ και των μέσων διαφυγής μας.

giorgosgr
    Συμμετέχων

@geomaz αυτό ακριβώς είπα στον Νίκο όταν μιλήσαμε , τα 150 ευρώ για αρχική τιμή είναι πάρα πολύ καλή, εγώ το μόνο αστερίσκο που βάζω είναι αν μου ταιριάξει το 6 Άρι drop . Ισως πρέπει να ξεχάσουμε τις εκπτώσεις του παρελθόντος η στην καλύτερη αν είμαστε τυχεροί θα είναι λιγότερες , οποίος παρακολουθεί τον Ιταλό και άλλα site το έχει διαπιστώσει .Από τις λίγες φορές που η αλαζονεία με τα παπούτσια μου βγήκε σε καλό και έχω 3 ζευγάρια παπούτσια χωρίς κανένα χιλιόμετρο στην ντουλάπα.

Manos
    Συμμετέχων

Χαιρετώ την όμορφη παρέα σας. Κάνω αρκετά χρόνια διάδρομο και μόλις πρόσφατα πήρα την απόφαση να τρέξω σε εξωτερικούς χώρους 5 και 10 χλμ. Δεν μπορεί να υπάρξει πιο γενική ερώτηση από αυτήν που θα κάνω, αλλά χρειάζομαι μια κατεύθυνση για τα παπούτσια που θα πρέπει να αγοράσω. Με τα τωρινά μου παπούτσια, μετά το 4ο χλμ, μουδιάζει το δεξί μου πέλμα. Δεν με ενδιαφέρουν οι χρόνοι παρά μόνο το άνετο τρέξιμο. Έχοντας διάβασει τόσες κριτικές έχω πελαγώσει… Πώς αρχίζει κάποιος;

Echetlos
    Συντονιστής

@manspan Καλωσήρθες, Μάνο.

Αν μένεις Αθήνα, μπορείς να πας στο Outrun που έχει διάδρομο και να δοκιμάσεις διάφορα μοντέλα.
    Με τι έτρεχες μέχρι τώρα;

Manos
    Συμμετέχων

καλημέρα,
    έχω τα Nike Odyssey React Flyknit 2. Μένω στην Αθήνα, οπότε θα κάνω την επίσκεψη που προτείνεις στο Outrun.
    Σε ευχαριστώ.

Echetlos
    Συντονιστής

@manspan Τα Pegasus είναι μία safe επιλογή, αν θες να παραμείνεις στη Nike. Δοκίμασε όμως και το Novablast 2.
    Γενικά όμως, αφού σου δίνεται η δυνατότητα της δοκιμής στον διάδρομο, δες διάφορα.

Επισκόπηση 15 δημοσιεύσεων - 946 έως 960 (από 1,362 συνολικά)
  • Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να απαντήσετε σ' αυτό το θέμα.