Πρόβλημα με φίλο

• Αυτό το θέμα έχει 16 απαντήσεις, 10 φωνές και ενημερώθηκε τελευταία φορά 9 έτη, 1 μήνα πριν από τον χρήστη spy.
Επισκόπηση 2 δημοσιεύσεων - 16 έως 17 (από 17 συνολικά)
  • Συντάκτης
    Elda
    Συμμετέχων

@spy Πρωτον δυο ποτηρια κι ενα φλυτζανι δεν εχουν την ιδια αξια μ ενα κινητο, αλλα περα απο αυτο, αν εσπαγε ενα γεματο μπουκαλι κρασι, δε θα χρεωνοταν ο πελατης? Θα του το χαριζανε και θα του φερνανε αλλο πιστευεις? Εγω μια φορα ειχα σπασει μια εξαδα με αυγα στο σουπερ μαρκετ ετσι οπως περνουσα με το καλαθι μου και το ειπα στην υπαλληλο στο ταμειο και τα πληρωσα (χωρις να τα παρω γιατι ειχαν γινει χαλια)

spy
    Συμμετέχων

@elda:…Μαρια, είναι θέμα αρχών … κι όχι αξίας! Τα υλικά πράγματα αντικαθίστανται … και είναι πεπερασμενα και σε μεγάλο βαθμο παροδικα, αν έχουν δε ιδιαίτερα μεγάλη αξία πρέπει να είναι ασφαλισμένα έναντι κινδύνων!Δεν πρέπει να διακυβευονται οι ανθρώπινες σχέσεις από τετοιου είδους ζητήματα … διότι ως γνωστόν η φιλία είναι διαχρονική … και υπεράνω χρημάτων!Με την ίδια λογική …δεν θεωρώ σωστό τον γάμο με κριτήριο την περιουσιακή κατασταση του άλλου!Αυτά είναι θέματα φιλοσοφίας ζωης, τα οποία είναι δύσκολο να συζητηθούν εδώ.Τωρα όσον αφορά στο μπουκάλι το κρασί … αν ήμουν ιδιοκτήτης δεν θα στο χρεωνα … το ίδιο ισχύει και με τ’αυγα στο σούπερ-μαρκετ … αλλά και στις δύο περιπτώσεις έχεις να κάνεις με αγνώστους … οπότε στην προκειμένη περίπτωση η σχέση είναι τόσο επιφανειακη που καθιστά την αντίδραση του άλλου ουδέτερη!

Επισκόπηση 2 δημοσιεύσεων - 16 έως 17 (από 17 συνολικά)
  • Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να απαντήσετε σ' αυτό το θέμα.