- Αυτό το θέμα έχει 530 απαντήσεις, 82 φωνές και ενημερώθηκε τελευταία φορά 4 ημέρες, 2 ώρες πριν από τον χρήστη
Nikos Pilikas.
-
ΣυντάκτηςΔημοσιεύσεις
-
2 Σεπτεμβρίου 2025 στις 20:43 #134168
Stelios
ΣυμμετέχωνΔε νομίζω να έχει κανένας ακόμα άποψη για τα Megablast (φορεμένα εννοώ). Εχθές ήταν η official κυκλοφορία τους. Σε μια εβδομαδα θα τα έχω εγώ.
Το μόνο που μπορώ να πω είναι πως είναι πιο ακριβά από τα SB και λογικά θα πεσει λίγο ακόμα η τιμή στα SB τώρα.3 Σεπτεμβρίου 2025 στις 22:03 #134175runwalker
ΣυμμετέχωνΚαλησπέρα.
Είμαι ευγνώμων για τις γνώσεις και την εμπειρία που προσφέρεται σε αυτη την ιστοσελίδα. Τόσο για τον εξοπλισμό (τα παπούτσια που έχω πάρει βασισμένος σε αξιολογήσεις του Νίκου είναι ακριβώς όπως τα έχει περιγράψει!), όσο και για τις προπονήσεις σας και τη συμμετοχή σας σε αγώνες (τα “σεντόνια” με την περιγραφή των αγώνων είναι και απολαυστικά και διδακτικά!)Στο προκείμενο:
θα ήθελα να ρωτήσω αν μπορεί κάποιος να προτείνει ένα παπούτσι trail (all around, όχι για υπερβολικά τεχνικά τερέν),σταθερό , με αρκετό cushining κατά προτίμηση, το οποίο να έχει ευρυχωρία μπροστά στα δάκτυλα. Κυρίως σε πλάτος, αλλά και σε ύψος.
παρόλο που δεν έχω φαρδύ πέλμα,θέλω να έχουν χώρο τα δάκτυλα μπροστά.Ευχαριστώ πολύ!
6 Σεπτεμβρίου 2025 στις 16:05 #134178Blackdog
ΣυμμετέχωνΚαλησπέρα, ψάχνω για την κλασσική (42κμ σε ρυθρμό περίπου 4:25/κμ) ένα αγωνιστικό παπούτσι. Επειδή θέλω κάτι φιλικό και σταθερό ώστε να μπορώ και στα τελευταία χλμ να το κοντρολάρω είμαι ανάμεσα σε κάτι με πλαστική πλάκα πχ speed5 η sonicblast (το μαχ χ2 το απέριψα λόγο φτέρνας) ή σε κάποιο φιλικό κάρμπον όπως το endorphinpro4, ΝΒ elite 4 (η το 5 αν παραμένει όπως το 4) ή το rocket 3 της χόκα.
Επειδή αρκετά από αυτά είναι νέα παπούτσια καταλαβαίνω πως είναι δύσκολο να με βοηθήσετε αλλά οποιαδήποτε γνώμη θα με βοηθούσε. Επίσης θα εκτιμούσα κάποια προταση μοντέλου με τα παραπάνω χαρακτηριστικά που μου έχει διαφύγει.
υγ. ένας ακόμη σημαντικός παράγοντας είναι η τιμή(θα ήθελα να κινηθώ κάτω από τα 250 η και 200 ιδανικά)
Ευχαριστώ!
6 Σεπτεμβρίου 2025 στις 19:00 #134182Nikos Pilikas
Συντονιστής@blackdog Το ΝΒ Elite v5 το τρέχω αυτό το διάστημα και είναι πολύ καλό. Σχεδόν όσο φιλικά ήταν και τα προηγούμενα αλλά αρκετά πιο γρήγορο και ελαφρύ.
7 Σεπτεμβρίου 2025 στις 21:22 #134183Vagelis Mallidis
Συμμετέχων@echetlos Νίκο καλησπέρα,
Ενόψει Μαραθωνίου καθώς είναι η πρώτη μου φορά θέλω μια βοήθεια.
Στα long των 25κ έχω pace 5,45 και στόχος είναι να τερματίσω με χρόνο λίγο κάτω από 4,5 ώρες.
Έχω το Neo vista και σκέφτομαι να πάρω ή το Evo sl ή το καινούριο το asics Megablast που διαβάζω εξαιρετικά σχόλια σε δοκιμές καθώς αναφέρουν ότι είναι πιο μαλακό από το SB 2 και σε πάει σε όλους τους ρυθμούς.
Θα ήθελα τη γνώμη σου μεταξύ των 2 /(θεωρητικά για το Megablast αφού δεν το έχεις τρέξει) και να μου προτείνεις και καποιο άλλο που πιστεύεις ότι θα ταίριαζε στο δεδομένα που σου ανέφερα.
Ευχαριστώ για το χρόνο σου.
Περιμένω προτάσεις και από άλλους συντρεχτες.
Καλή συνέχεια7 Σεπτεμβρίου 2025 στις 23:58 #134184Nikos Pilikas
Συντονιστής@vagelis1971 Εγώ θα προτιμούσα το Vista από το SL.
Για τοπ Megablast δεν έχω εικόνα, ούτε και είμαι βέβαιος ότι είναι μαλακό στα αργά. Έτσι έδειχνε όταν είχα πιάσει ένα δείγμα του πριν κάποιους μήνες, έχω όμως ακούσει αντικρουόμενες απόψεις.
Για δες και τα Vomero 18 και More v6.8 Σεπτεμβρίου 2025 στις 08:30 #134185George Provo
ΣυμμετέχωνΚαλημέρα @blackdog το speed 5 το έχω 3 βδομάδες και έχω κάνει περίπου 80 χλμ. Καταρχήν έφτιαξαν το θέμα του μεγέθους. Η τέταρτη έκδοση μου φάνηκε μακρόστενη (έχω κανονικό προς φαρδύ πόδι) στο ίδιο νούμερο. Το 5 λοιπόν, έγινε ξανά φιλικό προς τα ‘’μη στενά πόδια’’ αγκαλιάζοντας σχεδόν ιδανικά το δικό μου. Όσον αφορά το ρυθμό, έγινε επίσης φιλικότερο στα πιο αργά και εύκολα τρεξίματα, όπως το 3 (5’15-5’30 για μένα), όπου βοηθάει να ρολάρεις έως και εξαιρετικό για άνετα long (έκανα 25ρι στο 5’10). Επίσης έμεινα ικανοποιημένος σε tempo (4’30-4’40) και ένα κλικ παρακάτω απτο ικανοποιημένος (είπαμε δεν έχει carbon) στις διαλ/κες ( 3’50-4’00). Μου φάνηκε ένα λίγο πιο προπονητικό PRO 4 , της εταιρείας. Ελαφρύ, όχι πολύ μαλακό (όπως το 3) αλλά με αίσθηση του εδάφους και πολύ επαρκή ανταπόδοση, με τα πόδια να παραμένουν αρκετά ξεκούραστα μετά τις προπονήσεις. Για μένα, έχει το ground feel του rebel v4, το smoothness του speed 3 και την ανταπόδοση του boston 12 (αν μπορούσα να το παρομοιάσω με άλλα μοντέλα που έχω/είχα). Το πήρα από τον ιταλό με έκπτωση στα 170 και θεωρώ ότι αξίζει τα χρήματα, αλλά δε θα το πρότεινα για μαραθώνιο (είμαι 1.85, 74 κιλά).
Το Pro 4 που έχω, επίσης, είναι σαφώς καλύτερο για αγωνιστικό, ελαφρύ και πολύ φιλικό (και είμαι πιο αργός από σένα 4’35-4’40 ρυθμός μαραθωνίου) ! Από τα άλλα που αναφέρεις δεν έχω εμπειρία. Επίσης για μένα με τέτοιο ρυθμό, πάνε σε κάτι με carbon. Όχι απόλυτο σαν αίσθηση, φιλικό όπως ψάχνεις, αλλά carbon. Ίσως το NB που προτείνει και ο ειδήμων.8 Σεπτεμβρίου 2025 στις 11:23 #134203Blackdog
Συμμετέχων@echetlos ευχαριστώ για τις πληροφορίες, μακάρι να έχουμε και review σύντομα… Το σκέφτικα το NB elite5 απλά επειδή πήρα το rebel5 και με δυσκόλεψε αρκετά χαμηλά στο κουτεπιε (είχα ερεθισμό και φουσκάλα στο κοκκαλο πάνω από το μεγάλο δάχτυλο) το φοβάμαι λίγο. Έχω κανονικό προς φαρδύ πόδι και κυρίως μεγάλο κουτεπιε οπότε επειδή στένεψε άργησε να στρώσει…
@georgeprovo πολύ χρήσισμες οι πληροφορίες σου για το speed5. Το δοκίμασα και εγώ και στην εφαρμογή κατάλαβα αμέσως αυτά που λες καθώς πέρσι όλα τα αγωνιστικά μου τρεξίματα τα είχα κάνει με το 4 και το μόνο αρνητικό του ήταν το απότομο στενεμα μπροστά. Κρίμα που το 5 δεν είναι ιδανικό για αγώνες (έχει και ο ιταλός ένα λευκό χρώμα πανέμορφο!).Μάλλον θα καταλήξω στο pro 4 κι εγώ καθώς παίζει και σε καλή τιμή για καρμπον μοντέλο… Θα περιμένω λίγο μήπως φέρει κάποιος το rocket3 να το δοκιμάσω γιατί μου έχει γυαλίσει και αυτό και βλέπουμε…
8 Σεπτεμβρίου 2025 στις 11:53 #134204George Provo
Συμμετέχων@blackdog Ναι το pro 4 είναι πολύ καλό και φιλικό και τα δικά μου πόδια είναι αρκετά ξεκούραστα μετά τους αγώνες. Για το speed 5 νομίζω ότι κάπου θα τερματίσει σε Μαραθώνιο. Σου δίνει φοβερή ώθηση αλλά δε ξέρω αν στο τέλος, μετά το 35 πχ, θα είναι ‘’βοηθητικό’’ λόγω της σχετικής κούρασης των ποδιών έως τότε.
8 Σεπτεμβρίου 2025 στις 20:57 #134209Stelios
ΣυμμετέχωνΤο Megablast είναι ένα ελαφρυτερο και πιο bouncy superblast . Κάποιοι το παρομοιάζουν με το evo sl . Δεν συγκρίνονται τα 2 παπουτσια, είναι πολυ ανώτερο σε όλα το Megablast, από ρυθμό, bounce, ποιότητα καίνε πάνω μέρος.
8 Σεπτεμβρίου 2025 στις 22:28 #134210Gregory
ΣυμμετέχωνΚαλησπέρα. Στελιο πιο ανώτερο εννοείς από το SB2 ή από evo sl ?
8 Σεπτεμβρίου 2025 στις 22:49 #134211Stelios
Συμμετέχων@Gregory
Και από τα 2. Δε βρίσκω λόγο υπαρξης του SB πλέον, αν και το 3 θα βγει με τον αφρό του Megablast, απλά λογικα θα έχει παλι κάτω πιο σκληρο αφρό για να βοηθάει στη σταθερότητα.
Ο μόνος λόγος για να συνεχιστεί το SB ως έχει είναι πως κάθεται καλά σε wide πέλματα ενώ το megablast έχει racing fit.9 Σεπτεμβρίου 2025 στις 00:00 #134212Nikos Pilikas
Συντονιστής乔丹 飞影 格纹
Qiaodan Feiying Plaid 1.5– Το όνομα της εταιρείας είναι η κινέζικη απόδοση του Jordan.
– Ο supercritical TPEE αφρός ονομάζεται Kung Fu Pro.
– Το σήμα… απλά ασχολίαστο.
– Carbon plateΚαι μετά σταματούν τα γέλια…
9 Σεπτεμβρίου 2025 στις 09:28 #134213jkidd13
ΣυμμετέχωνΓια τρεξιμο σε διάδρομο για βαρυ κορμι, ποιο παπουτσι προτεινετε?
9 Σεπτεμβρίου 2025 στις 10:16 #134214Nikos Pilikas
Συντονιστής@jkidd13 NB More v6.
-
ΣυντάκτηςΔημοσιεύσεις
- Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να απαντήσετε σ' αυτό το θέμα.