Μου έκαναν δώρο πριν περίπου δύο χρόνια το Adidas springblade solyce. Αρχικά, σε θέμα εμφάνισης το βρήκα πανέμορφο και νομίζω ότι είναι το πιο όμορφο σε στυλ παπούτσι που έχω φορέσει. Είχα ακούσει και διαβάσει όμως ότι αυτά δεν κάνουν για τρέξιμο και αφορούν κυρίως υπέρβαρους ανθρώπους για τα γόνατά τους. Δε ξέρω αν και τι ισχύει από αυτά. Το δοκίμασα μια δυο φορές σε αποστάσεις των 5 και 10 χιλιομέτρων δειλά δειλά. Η αλήθεια είναι ότι δεν με κούρασε! Μάλιστα το συγκεκριμένο μοντέλο το βρήκα ιδιαίτερα ελαφρύ και ανετο. Ομως δεν το ξαναφόρεσα για τρέξιμο παρά μόνο για βόλτες και καθημερινή χρήση, κυρίως από φόβο μη τυχόν δε κάνει καλό στα πόδια. Ίσως τα πρώτα μοντέλα να ήταν πιο βαριά. Ισως η κακή φήμη τους να αφορά εκείνα τα μοντέλα και όχι τα solyce. Εγώ πάντως φοβήθηκα.
Το ερώτημά μου λοιπόν είναι, τι τελικά ισχύει γύρω από αυτό το παπούτσι; Μήπως η απάντηση στο ερώτημά μου βρίσκεται στο γεγονός ότι σε αγώνες τρεξίματος δε βλέπεις ούτε έναν δρομέα να φοράει springblades; Και αυτό με επηρέασε πολυ είναι η αλήθεια! H μήπως αυτό συμβαίνει λόγω της κακής τους φήμης που εξαιτίας των πρώτων μοντέλων είναι δικαιολογημένη αλλά με βάση τα τελευταία Solyce μοντέλα θα έπρεπε να έχει αποκατασταθεί;