Αρχική / Συνεντεύξεις / Συνέντευξη με έναν πανελληνιονίκη

Μοιραστείτε αυτό το Άρθρο

Συνεντεύξεις

Συνέντευξη με έναν πανελληνιονίκη

Συνέντευξη με έναν πανελληνιονίκη

Ο Γιώργος Μενής γεννήθηκε και μεγάλωσε στην πανέμορφη πρωτεύουσα των Κυκλάδων, τη Σύρο. Από  μικρή ηλικία ξεκίνησε την ενασχόληση του με τον κλασικό αθλητισμό και διακρίθηκε από τις μικρές κατηγορίες στα αγωνίσματα αντοχής. Κάτω από δύσκολες συνθήκες, έλλειψη κλειστού γηπέδου,  γήπεδο χωρίς ταρτάν, προπονήθηκε τα πρώτα χρόνια μέχρι να έρθει στην Αθήνα για σπουδές, τις οποίες και  ολοκλήρωσε ως αριστούχος στο τμήμα πολιτικής επιστήμης του Καποδιστριακού. Το 2015 ανακηρύχθηκε Πανελληνιονίκης στο Πρωτάθλημα του Ημιμαραθωνίου της Αθήνας, σε μία δύσκολη πίστα κάτω από εξαντλητικές συνθήκες θερμοκρασίας και υγρασίας.
Η φετινή χρονιά έχει ξεκινήσει και ο Γιώργος, πολύ φιλικός και ευχάριστος, μας ανοίγει τα χαρτιά του για τους επόμενους αγωνιστικούς του στόχους και για τα όνειρά του..

Γιώργο, ποιοι είναι οι στόχοι σου για τη φετινή χρόνια;

Ο στόχος της φετινής χρονιάς είναι να σταθεροποιηθώ σε υψηλές επιδόσεις στο αγώνισμα μου, τα 3000 στιπλ. Η προπόνηση μου έχει κυλήσει αρκετά καλά τους πρώτους μήνες και ήδη τα πρώτα αισιόδοξα μηνύματα έχουν εμφανιστεί με την παρουσία μου στους πρώτους  αγώνες. Το διασυλλογικό πρωτάθλημα θα αποτελέσει πέρασμα, ενώ ο κύριος στόχος μου θα είναι, τόσο το Πανελλήνιο πρωτάθλημα, όσο και η πρόκρισή και συμμετοχή μου στο κύπελλο Εθνικών ομάδων.

Πανελληνιονίκης πέρυσι στον Ημιμαραθώνιο σκέφτεσαι σύντομα να κάνεις κάποιον μαραθώνιο;

Ο μαραθώνιος δρόμος  αποτελεί το όνειρο του κάθε δρομέα αντοχής. Θα ήθελα να τρέξω τον πρώτο μου μαραθώνιο σύντομα, είναι κάτι που υπάρχει στο μυαλό μου, ίσως την επόμενη χρονιά να γίνει η πρώτη μου προσπάθεια με στόχο ένα χρόνο κοντά στο 2:20 .

Είσαι Αριστούχος  πτυχιούχος του τμήματός σου, πώς κατάφερες να συνδυάσεις προπονήσεις και σπουδές;

Είναι αλήθεια ότι η δυσκολία είναι μεγάλη στο να συνδυάζεις παράλληλα σπουδές και αθλητισμό σε υψηλό επίπεδο. Σίγουρα, προτεραιότητα είχαν οι σπουδές μου και γι’αυτό κάποια χρόνια η προπόνηση είχε περάσει σε δεύτερη μοίρα. Τώρα πια έχω και τη διάθεση και την εμπειρία να δοθώ 110% στην αθλητική μου σταδιοδρομία .

Τι σημαίνουν για σένα Ολυμπιακοί αγώνες;

Οι Ολυμπιακοί αγώνες είναι το κορυφαίο αθλητικό γεγονός της Τετραετίας. Αποτελούν το όνειρο του κάθε αθλητή. Σαφώς είναι ο μακροπρόθεσμος μου στόχος. Το όνειρο αυτό θα προσπαθήσω να πάρει σάρκα και οστά σε τέσσερα χρόνια από τώρα στο Τόκιο.

Όλο και περισσότεροι, πλέον, αθλούμενοι ασχολούνται με το τρέξιμο. Τι θα τους συμβούλευες ως Πανελληνιονίκης;

Είναι αναμφισβήτητο, ότι η άσκηση είναι ένα μέσο για να απολαμβάνουμε, τόσο σωματικά, όσο και ψυχικά οφέλη. Όσοι  επιθυμούν να ξεκινήσουν να γυμνάζονται είμαι της άποψης ότι θα πρέπει να απευθύνονται σε κάποιον ειδικό είτε προπονητή πτυχιούχο του τμήματος φυσικής αγωγής είτε να πηγαίνουν σε κάποιο οργανωμένο χώρο άθλησης. Επιπλέον,  η διατροφή όπως και η άσκηση αποτελεί βασική παράμετρο που ενισχύουν την υγεία και βελτιώνει την απόδοση. Τέλος, ιδιαίτερη αναφορά θα ήθελα να κάνω στην εκγύμναση των μικρών παιδιών, ανεξαρτήτου της μορφής της άσκησης καλό είναι τα μικρά παιδιά να μπορούν από νωρίς να εισέλθουν στο μαγικό κόσμο του αθλητισμού και να γνωρίσουν αρκετά αθλήματα πριν εξειδικευτούν μόνο σε ένα, αναπτύσσοντας με τον παραπάνω τρόπο πλειάδα κινητικών δεξιοτήτων και βιώνοντας μοναδικές  αθλητικές εμπειρίες .

Γιώργο σε ευχαριστούμε πολύ και ευχόμαστε καλή συνέχεια και καλή επιτυχία στους στόχους σου.

Μοιραστείτε αυτό το Άρθρο

Καθηγητής φυσικής αγωγής, προπονητής κλασικού αθλητισμού, αθλητής μεγάλων αποστάσεων.

Αφήστε μια απάντηση