Manos

Απαντήσεις συζητήσεων που έγιναν

Επισκόπηση 6 δημοσιεύσεων - 1 έως 6 (από 6 συνολικά)
 • Συντάκτης
  Δημοσιεύσεις
 • #63234
  Manos
  Συμμετέχων

  Γιάννη δεν έχει. Στο παρακάτω σύνδεσμο μπορείς να διαβάσεις μια εξαιρετική αναθεώρηση για το 735 https://www.dcrainmaker.com/2016/06/garmin-forerunner-735xt-in-depth-review.html

  #63202
  Manos
  Συμμετέχων

  Vicky, αν δεν κάνω λάθος η garmin hrm run (όλη μαύρη) μετράει σε όλα τα garmin μόνο παλμούς και μόνο στο 620 σου δίνει κάποια επιπλέον δεδομένα για το τρέξιμο.
  Η garmin hrm run ( hrm4), η μαύρη με το κόκκινο πλαίσιο στον αισθητήρα, είναι συμβατή με το fenix 3, 735, 920 και 630.
  Η garmin hrm -tri (με το μπλε πλαίσιο στον αισθητήρα) είναι συμβατή με το fenix 3 , 735 και 920 . Κάνει και για κολύμβηση αλλά δεν γνωρίζω πολλά για αυτή.
  Τέλος υπάρχει και το Running Dynamics Pod που είναι συμβατό με το 735, fenix 5 και 935. Σου δίνει αρκετά στοιχεία χωρίς να φοράς ζώνη.

  #63194
  Manos
  Συμμετέχων

  Χρόνος επαφής του ποδιού, ποσοστό εξισορρόπησης δεξιού -αριστερου ποδιού, κάθετη ταλάντωση, μέση κατακόρυφη αναλογία, ρυθμός βημάτων και μήκος διαμελισμού.
  Όλα αυτά είναι χρήσιμα όταν μπορείς να τα αξιολογήσεις και να γνωρίζεις πως μπορείς να τα βελτιώσεις.

  #63190
  Manos
  Συμμετέχων

  Vicky, αυτή η ζώνη σου δείχνει μόνο τους παλμούς και όχι άλλα δεδομένα του τρεξίματος

  #63180
  Manos
  Συμμετέχων

  Σε ευχαριστώ Θανάση

  #63174
  Manos
  Συμμετέχων

  Γιάννη και τα δύο έχουν τα ίδια, σχεδόν, χαρακτηριστικά. Άρα για να διαλέξεις ποιο σου ταιριάζει θα πρέπει να λάβεις υπόψη τα παρακάτω.
  Βάρος: Το fenix 3 έχει διπλάσιο βάρος με αποτέλεσμα να μπορεί να το καταλαβαίνεις το επιπλέον βάρος στα μεγάλα κομμάτια. Το 3 , εξαιτίας του βάρους του θα πρέπει να το έχεις πιο σφιχτά στο καρπό γιατί θα χοροπηδάει, ειδικά στα γρήγορα κομμάτια, και θα υπάρχουν σφάλματα στους παλμούς του καρπού. (Με ζώνη δεν υπάρχει τέτοιο θέμα)
  Όγκος:Το 3 έχει μεγαλύτερο όγκο και ταιριάζει σε μεγαλύτερους καρπούς. Είναι πιο εντυπωσιακό για βόλτα. Αν όμως βγαίνεις από την θάλασσα με τη στολή και θέλεις να την βγάλεις γρήγορα για να μπεις στην ποδηλασία αυτός ο όγκος θα σου δημιουργεί ένα θεματάκι. Μην ξεχνάμε ότι μιλάμε για τριαθλητικά ρολόγια.
  Ποιότητα κατασκευής: Το 735 είναι πλαστικό. Για να γίνει 40 gr πρέπει να είναι πλαστικό Έτσι δεν το αισθάνεσαι στο χέρι σου. Το 3 είναι ανθεκτικό για καθημερινή χρήση αλλά θα χρειαστεί και αυτό προσοχή στη χρήση για να μην χαραχτεί. Σε κάθε περίπτωση συνιστώ να πάρεις μεμβράνη προστασίας οθόνης.
  Μπαταρία: Εδώ εξαρτάτε από το αγώνισμα που θέλεις να κάνεις. Αν κανείς ironman και ο χρόνος σου είναι πάνω από 10 -11 ώρες ή κάποιο brevet στη ποδηλασία τότε θα έχεις πρόβλημα με το 735.
  Το Fenix έχει μεγαλύτερες δυνατότητες μνήμης, με δυνατότητα αποθήκευσης μέχρι και 100 ωρών δεδομένων δραστηριότητας και διαδρομών . Το 735 μπορεί να αποθηκεύσει μόνο 80 ώρες δεδομένων δραστηριότητας. Γενικά το 3 είναι ένα πιο εξελιγμένο ρολόι παρακολούθησης πολλαπλών αθλημάτων με περισσότερες δυνατότητες και επιλογές. Το 735 είναι πιο κατάλληλο για δρομείς, ποδηλάτες και κολυμβητές και όχι για πεζοπόριες
  Επιπλέον το 735 είναι συμβατό με τις συσκευές Varia όπως το οπίσθιο ραντάρ Varia και το Varia Vision για το ποδήλατο. (Δεν γνωρίζω αν διαθέτει αυτή την δυνατότητα το fenix 3)
  Σε κάθε περίπτωση συνιστώ να πάρεις ζώνη στήθους για να έχεις ακρίβεια στην μέτρηση των καρδιακών παλμών ειδικά στις διαλειμματικές σου και για να έχεις επιπλέον στοιχεία για τις δραστηριότητες όπως maxVo2, κατακόρυφη ταλάντωση, χρόνος επαφής με το έδαφος κτλ.
  Εγώ έχω το 735 και είμαι πολύ ικανοποιημένος. Το fenix δεν το έχω δοκιμάσει πάρα μόνο σε μια προπόνηση.
  Σκέψου την χρήση που θέλεις να κάνεις. Αν το θέλεις μόνο για τρέξιμο το 235 έχει ότι χρειάζεσαι σε χαμηλότερη τιμή

Επισκόπηση 6 δημοσιεύσεων - 1 έως 6 (από 6 συνολικά)