Αρχική / Επικαιρότητα / Εκπληκτικός αγώνας στον Dubai Marathon!

Μοιραστείτε αυτό το Άρθρο

Επικαιρότητα

Εκπληκτικός αγώνας στον Dubai Marathon!

Εκπληκτικός αγώνας στον Dubai Marathon!

Πριν λίγη ώρα ολοκληρώθηκε ένας από τους πιο συναρπαστικούς αγώνες που έχουμε δει ποτέ.
Στον μαραθώνιο του Dubai, 7 άνδρες τερμάτισαν κάτω από 2:05 και οι 6 από αυτούς σημέιωσαν επιδόσεις από 2:04:00 έως 2:04:15!
4 γυναίκες ήταν κάτω από 2:20 κι άλλες 2 κάτω από 2:21.
Από στατιστικής πλευράς, πρόκειται για τις “γρηγορότερες” 3ες έως 7ες θέσεις της ιστορίας, τόσο στους άνδρες όσο και τις γυναίκες!

Νικητής στους άνδρες ήταν ο Αιθίοπας Mosinet Geremew με 2:04:00 και ρεκόρ διαδρομής, κερδίζοντας και το χρηματικό έπαθλο των $200.000 (το μεγαλύτερο σε αγώνες δρόμου/στίβου).
Στα αξιοσημείωτα προσθέστε πως η πρώτη 10άδα στους άνδρες αποτελείτο από Αιθίοπες, ενώ κι οι 12 από τις 13 πρώτες γυναίκες ήταν επίσης από την Αιθιοπία.
Στα τελευταία μέτρα, ο αγώνας θύμιζε τερματισμό σε σπριντ, καθώς έξι δρομείς κυνηγούσαν τη νίκη.

Δείτε το βίντεο από τον τερματισμό.

Μεγάλος ανταγωνισμός και στις γυναίκες, αν και όχι ανάλογος αυτού στους άνδρες, με την Roza Dereje από την Αιθιοπία να είναι η νικήτρια (2:19:17).

Τα αποτελέσματα σε άνδρες και γυναίκες:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Μοιραστείτε αυτό το Άρθρο

Η σύγχρονη δρομική κοινότητα

5 Σχόλια

  1. Καλά, το σχόλιο του letsrun για το ότι κάνεις 2:04:15, είσαι 15′ πίσω από τον 1ο, και βγαίνεις 6ος τα λέει όλα! Ο περσινός αγώνας έχει ανέβει στο youtube, ελπίζω να συμβεί το ίδιο και με τον φετινό.
    Ψιλοάσχετο, αλλά μάλλον μόνο στο Dubai μπορείς να δεις περιπολικά Audi R8 και Q7 🙂

  2. Περιπολικά R8 & Q7 ίσως μπορείς να δεις και αλλού. Αλλά Veyron, La Ferrari και Avantedor σε έκδοση περιπολικού νομίζω μόνο στο Ντουμπάι. Άντε και στα ΗΑΕ!!

  3. @dimitrissss “Περιπολικά R8 & Q7 ίσως μπορείς να δεις και αλλού. Αλλά Veyron, La Ferrari και Avantedor σε έκδοση περιπολικού νομίζω μόνο στο Ντουμπάι. Άντε και στα ΗΑΕ!!” Αυτό σκεφτόμουν κι εγώ!

Αφήστε μια απάντηση