Αρχική / Επικαιρότητα / Η Ολυμπιακή Ομάδα του Ρίο στο Μαραθώνιο Αθήνας (13/11)

Μοιραστείτε αυτό το Άρθρο

Επικαιρότητα

Η Ολυμπιακή Ομάδα του Ρίο στο Μαραθώνιο Αθήνας (13/11)

Η Ολυμπιακή Ομάδα του Ρίο στο Μαραθώνιο Αθήνας (13/11)
Το βράδυ της Δευτέρας (19/9) η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή σε μια πολύ όμορφη τελετή στον εντυπωσιακό χώρο του Ζαππείου Μεγάρου τίμησε τους αθλητές και τις αθλήτριες, που μετείχαν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, κ. Προκόπη Παυλόπουλου.
Οι ίδιοι αθλητές  θα έχουν την ευκαιρία να ζήσουν μια ακόμη μοναδική εμπειρία.  Όπως ανακοίνωσε ο Σπύρος Καπράλος, στη διάρκεια της εκδήλωσης στο Ζάππειο, η ΕΟΕ και ο ΣΕΓΑΣ θα υποδεχθούν την Ολυμπιακή Ομάδα μέσα στο Παναθηναϊκό στάδιο την Κυριακή 13 Νοεμβρίου, την ημέρα διεξαγωγής του Αυθεντικού Μαραθωνίου και λίγο πριν το τερματισμό των πρώτων Μαραθωνοδρόμων, στο πλαίσιο μίας ειδικής εκδήλωσης που θα διοργανωθεί με αφορμή τη συμπλήρωση φέτος των 120 χρόνων από τους πρώτους σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες και τον πρώτο ποτέ Μαραθώνιο δρόμο.
Οι αθλητές της Ολυμπιακής Ομάδας θα περπατήσουν στο Παναθηναϊκό Στάδιο και θα χειροκροτηθούν από τους δεκάδες χιλιάδες φιλάθλους που καλούνται να κατακλύσουν τις εξέδρες του Καλλιμάρμαρου.
Στις 13 Νοεμβρίου στο Παναθηναϊκό Στάδιο η ιστορία θα συναντήσει τους σημερινούς πρωταγωνιστές του ελληνικού αθλητισμού στο πλαίσιο του σημαντικότερου αθλητικού γεγονότος που γίνεται στην χώρα και με την προσδοκία ότι εκεί θα είναι χιλιάδες πολίτες της πόλης για να γευτούν αυτή την εμπειρία και να τιμήσουν όπως αρμόζει την ιστορία της χώρας μας και τους καλύτερους αθλητές της.
Στο Παναθηναϊκό στάδιο, μαζί με την Ολυμπιακή Ομάδα του Ρίο, θα παρελάσουν και μεγάλοι Έλληνες μαραθωνοδρόμοι, οι οποίοι κατάφεραν να γράψουν τη δική τους ιστορία στο δύσκολο και επίπονο αγώνισμα των 42,195 μέτρων, καθώς και απόγονοι των Σπύρου Λούη, Χάρη Βασιλάκου, Στέλιου Κυριακίδη και Γρηγόρη Λαμπράκη.
Το σημαντικό ειδικό επετειακό γεγονός θα περιλαμβάνει και άλλες σημαντικές παρουσίες που θα ανακοινωθούν μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα και – καθότι μικρό σε διάρκεια – θα λάβει μέρος λίγα λεπτά πριν τον τερματισμό των πρώτων μαραθωνοδρόμων του φετινού Μαραθωνίου Αθήνας, στον οποίο συνολικά θα συμμετάσχουν 18.000 αθλητές από 100 χώρες του κόσμου, αλλά και 30.000 περίπου επιπλέον δρομείς στους μικρότερους αγώνες του γεγονότος.
Η ΕΟΕ και ο ΣΕΓΑΣ καλούν όλους τους φιλάθλους να βάλουν το γεγονός στο πρόγραμμά τους και να γεμίσουν το Παναθηναϊκό Στάδιο την 2η Κυριακή του Νοεμβρίου.

Μοιραστείτε αυτό το Άρθρο

Η σύγχρονη δρομική κοινότητα

Αφήστε μια απάντηση