Αρχική / Επικαιρότητα / Οι Κενυάτες θα κυνηγήσουν τις μεγάλες επιδόσεις στον 34ο ΑΜΑ

Μοιραστείτε αυτό το Άρθρο

Επικαιρότητα

Οι Κενυάτες θα κυνηγήσουν τις μεγάλες επιδόσεις στον 34ο ΑΜΑ

lobuwan
Την απόφαση να τρέξει σε έναν από τους δυσκολότερους μαραθωνίους του πλανήτη, τον Αυθεντικό Μαραθώνιο (13/11), πήρε ο Λούκα Ρότιχ Λόμπουβαν. Ο Κενυάτης δεν επιθυμεί απλώς να διεκδικήσει τη νίκη στην 34η στάση και να ζήσει την μοναδική εμπειρία της διαδρομής από τον Μαραθώνα στο Παναθηναϊκό στάδιο, αλλά να κυνηγήσει μια επίδοση υψηλού επιπέδου. Κάτι που του επιτρέπει και το ατομικό του ρεκόρ (2.08.12).
Μετά την ανάπαυλα ενός έτους, λόγω της οικονομικής συγκυρίας στην οποία βρισκόταν η χώρα, ο ΣΕΓΑΣ επανέφερε φέτος τους ελίτ αθλητές με στόχο οι φίλοι του στίβου που θα βρεθούν το πρωί της Κυριακής (13/11) στο Παναθηναϊκό στάδιο να απολαύσουν μοναδικό θέαμα.
Το ρεκόρ διαδρομής και διοργάνωσης  είναι 2.10.37 από το 2014 και τον Φίλιξ Κάντι (Κένυα) και η επίτευξη του θα αποτελέσει μεγάλη επιτυχία.
Στην Ελλάδα θα επιστρέψει ο νικητής του 31ου ΑΜΑ, Κιπτσόγκε Γέγκο, ενώ με ενδιαφέρον αναμένεται και η συμμετοχή του Κεμπόι Τσένγκο (Κένυα), με ατομικό ρεκόρ 2.08.34 από το 2014.
Στις γυναίκες ξεχωρίζει η Πενίνα Βανίρου Ντούνγκου (Κένυα) με ατομικό ρεκόρ 2.34.25 από το 2015.
Ο 34ος Αυθεντικός Μαραθώνιος Αθήνας θα συγκεντρώσει περίπου 50.000 δρομείς σε όλες τις αποστάσεις, που θα έχουν την ευκαιρία να τερματίσουν στο επιβλητικό Παναθηναϊκό στάδιο. Στον φετινό αγώνα ο ΣΕΓΑΣ και η ΕΟΕ θα υποδεχθούν την Ολυμπιακή Ομάδα στο Παναθηναϊκό στάδιο και λίγο πριν το τερματισμό των πρώτων Μαραθωνοδρόμων, στο πλαίσιο μίας ειδικής εκδήλωσης που θα διοργανωθεί με αφορμή τη συμπλήρωση φέτος των 120 χρόνων από τους πρώτους σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες και τον πρώτο ποτέ Μαραθώνιο δρόμο.
Ο ΣΕΓΑΣ και η ΕΟΕ καλούν όλους τους φιλάθλους να βάλουν το γεγονός στο πρόγραμμά τους και να γεμίσουν το Παναθηναϊκό Στάδιο την 2η Κυριακή του Νοεμβρίου.
ΠΗΓΗ: ΣΕΓΑΣ

Μοιραστείτε αυτό το Άρθρο

Η σύγχρονη δρομική κοινότητα

1 Σχόλιο

  1. Ήμουν σίγουρος πως το έγραψε ο ΣΕΓΑΣ. Με ρεκόρ 2:08 δεν πας πουθενά στον κλασσικό

Αφήστε μια απάντηση