Αρχική / Επικαιρότητα / Ο Eliud Kipchoge απεχθάνεται τον διάδρομο όσο κι εσείς

Μοιραστείτε αυτό το Άρθρο

Επικαιρότητα / Επιλεγμένα

Ο Eliud Kipchoge απεχθάνεται τον διάδρομο όσο κι εσείς

Ο Eliud Kipchoge απεχθάνεται τον διάδρομο όσο κι εσείς

Κατά την προετοιμασία τους για την προσπάθεια του sub-2:00, οι αθλητές της Nike πέρασαν αρκετές ώρες στους διαδρόμους των εργαστηριών, ώστε να συλλεχθούν όλες οι απαραίτητες πληροφορίες.

Όσον αφορά τον Lelisa Desisa, οι μετρήσεις του γλυκογόνου έδειξαν ότι δεν τροφοδοτείτο επαρκώς στους αγώνες.
Το απροσδόκητα χαμηλό γαλακτικό κατώφλι του Zersenay Tadese, σημαίνει πως ενώ έχει την απαραίτητη ταχύτητα, πρέπει να δουλέψει στο να μπορεί να την διατηρεί, δίνοντα μεγαλύτερη έμφαση σε tempo runs και διαλειμματικές προπονήσεις με μεγαλύτερα κομμάτια.
Κι ανατρέχοντας στα γεγονότα, διαπιστώνουμε ότι η επιστήμη επιβεβαιώνεται: ο Desisa πρόσφατα εγκατέλειψε στον μαραθώνιο της Ν. Υόρκης, κάτι που πιθανότατα οφείλετο σε ελλιπή τροφοδοσία, ο δε Tadese, αν και κάτοχος του ρεκόρ στον ημιμαραθώνιο (58:23), ποτέ δεν έχει καταφέρει να σπάσει το 2:10 στα 42Κ, ενδεικτικό του ότι υπολείπεται σε διάρκεια στην ταχύτητα.

Σε αντίθεση με τους παραπάνω δρομείς, οι εργαστηριακές δοκιμές στον Kipchoge δεν οδήγησαν σε σημαντικά συμπεράσματα, καθώς ήταν η πρώτη φορά που ο Κενυάτης έτρεχε σε διάδρομο!
Η ομάδα των ειδικών απέφυγε να κάνει κάποια πρόβλεψη σχετικά με τον επερχόμενο αγώνα. Όπως λέει ένας από αυτούς, “κοιτώντας τον Eliud να τρέχει στον διάδρομο, ήταν εμφανές ότι βρισκόταν σε μια εξαιρετικά άβολη γι’ αυτόν κατάσταση. Οπότε, οι εργαστηριακές ενδείξεις που πήραμε, δεν αντικατοπτρίζουν τις πραγματικές του δυνατότητες”.

 

 

 

 

Μοιραστείτε αυτό το Άρθρο

Ο Νίκος Πήλικας είναι ερασιτέχνης δρομέας. Επειδή όμως δεν είναι καλός στο τρέξιμο, ασχολείται και με τα παρελκόμενα αυτού (π.χ. παπούτσια). Απ' ό,τι λένε, είναι καλύτερος σε αυτά...

1 Σχόλιο

  1. Φοβερό αυτό με τον Tadese! Αλλά κ με τον Desisa. Σε τέτοιο επίπεδο και αφήνουν τέτοια κενά;
    Όσο για το άτι, δε χωράει στο διάδρομο

Αφήστε μια απάντηση