- Αυτό το θέμα έχει 36 απαντήσεις, 18 φωνές και ενημερώθηκε τελευταία φορά 3 έτη, 1 μήνα πριν από τον χρήστη
Nikos Pilikas.
-
ΣυντάκτηςΔημοσιεύσεις
-
17 Ιουνίου 2018 στις 00:33 #96340
prof
ΣυμμετέχωνΈχω διαβάσει κατά καιρούς επιθέσεις σκύλων σε δρομείς. Θα ήθελα να διαβάσω πως μπορεί κάποιος να τις αποφύγει. Η τεχνολογία των υπερήχων ειναι κατάλληλη για να διώξεις αγέλη 5-6 σκύλων; Τι προτείνετε από την εμπειρία σας. Δεν θέλω να κάνω κακό σε σκύλο,αλλά δεν θέλω να με δαγκώσουν!!!
17 Ιουνίου 2018 στις 12:05 #96348tazi
ΣυντονιστήςΣαν παθων, ευτυχως πολυ ξοφαλτσα, θα ελεγα οτι αυτο που τα ερεθιζει ειναι η κινηαη των ποδιων. Αν λοιπον το βλεπεις να ερχεται με αγριες διαθεσεις σταματας, προσπερνας και συνεχιζεις
17 Ιουνίου 2018 στις 14:05 #96352stratus
ΣυμμετέχωνMια παθων ,2 τη γλυτωσα ξοφαλτσα.Την εχω πατησει απο δεσποζομενο σκυλο στον οποιο δεν εδωσα σημασια γιατι ηταν με λουρι και τον θεωρησα ακινδυνο αλλα αυτος ξεφυγε και αρχισε να με δαγκωνει με μια κλοτσια ομως τον εδιωξα μεχρι που ηρθε η συνοδος του.
Δυο αλλες φορες μου εχει επιτεθει αγελη 3 σκυλων.Και τις δυο φορες σταματησα,γυρισα στο πλαι να δειχνω πιο μικρος και εκανα οπισθεν,ευτυχως τη γλυτωσα αλλα χρειαστηκα καινουργιο εσωρουχο -:) (δεν εχω φοβηθει πιο πολυ στη ζωη μου)17 Ιουνίου 2018 στις 14:32 #96360prof
ΣυμμετέχωνΘέλω κάτι πιο δραστικό όπως σπρέι πιπεριού, ήχο η κάτι άλλο. Θα τρέχω για 20 ημέρες σε διαδρομή που θα περνάω από 4-5 σημεία που θα υπάρχουν σκυλιά, και κάποιες μερες θα την κάνω διπλή. Δεν έχω πρόβλημα να με κακοχαρακτηρίσουν οι φιλόζωοι!! Ευχαριστώ
17 Ιουνίου 2018 στις 15:53 #96366Vlod
ΣυντονιστήςΣτην ελληνικη νομοθεσια το σπρει πιπεριου ειναι παρανομο οπως επισης και η κακοποιηση ζωου που θα γινει ειναι παρανομη.
Δεν χρειαζεται να ειναι κανεις φιλοζωος για να σε κακοχαρακτηρισει λοιπον.
Στο φορουμ υπαρχουν κανονες κ σιγουρα παρανομες και απανθρωπες πραξεις δεν μπορουν να αναρτωνται.
Σευχαριστουμε που δεν θα συνεχισεις την αναρτηση σου και ακουσεις τις συμβουλες των παραπανω που δουλευουν μια χαρα, χωρις να δρας παρανομα και απανθρωπα17 Ιουνίου 2018 στις 16:27 #96368prof
ΣυμμετέχωνΤο να χτυπήσεις κάποιον είναι παράνομο αλλά αν έρθουν πέντε να σε χτυπήσουν πιστεύω θα τους επιτεθείς. Βέβαια αν πρόκειται για σκύλους είσαι απάνθρωπος!
Ψάχνω για δραστικές λύσεις και όχι απαραίτητα παράνομες! Άλλωστε δεν έχω ασχοληθεί με το θέμα και δεν ξέρω τι είναι παράνομο.
Ελπίζω οι νομιμόφρονες συμφουρομίτες να μου προτείνουν νόμιμες δραστικές λύσεις.17 Ιουνίου 2018 στις 16:47 #96372prof
ΣυμμετέχωνΚαι επειδή μου αρέσει ο διάλογος…
Ο ιδιοκτήτης κατοικιδίου:
1. Θα πρέπει να µεριµνήσει για τη σήµανση µε τσιπ και καταγραφή του κατοικιδίου του καθώς και την έκδοση βιβλιαρίου υγείας µέσα σε διάστηµα ενός µήνα από την απόκτηση του ζώου.
2. Σε εµφανές σηµείο στο περιλαίµιο του ζώου θα πρέπει να τοποθετηθεί η µεταλλική κονκάρδα που παραλαµβάνει ο ιδιοκτήτης κάθε χρόνο από τον κτηνίατρο κατά τον ετήσιο αντιλυσσικό εµβολιασµό του.
3. Είναι υποχρεωμένος να εξασφαλίζει κατάλληλο κατάλυμα στο κατοικίδιό του.
4. Κάθε ιδιοκτήτης σκύλου υποχρεούται να φροντίζει για τον περίπατο του κατοικιδίου του, που πρέπει να γίνεται πάντα με συνοδό.Παράλληλα, πρέπει να λαμβάνονται τα κατάλληλα μέτρα προκειμένου το ζώο να μην εισέρχεται σε κοινόχρηστους χώρους ή χώρους άλλων ιδιοκτησιών.17 Ιουνίου 2018 στις 17:21 #96378stratus
Συμμετέχων@ioannis_vlontakis Αγαπητε Γιαννη το σπρει πιπεριου ειναι παρανομο,ποσο παρανομο ομως ειναι να με δαγκωνει σκυλος που ξεφευγει απο το χερι της συνοδου;Ποσο λογικο ειναι να μου ζηταει τα ρεστα η συνοδος του σκυλου γιατι αμυνθηκα,αφου κατα τη λογικη της επρεπε να αφησω να με δαγκωνει ο σκυλος της μεχρι αυτη να τον σταματησει;Ποσο σωστο ειναι να γινεται Λουης κανονικος η συνοδος μολις καλεσα την αστυνομια απο γειτονικο φαρμακειο και να τρεχω εγω να ψαχνω αν πρεπει να κανω αντιλυσσικους ορους ,ασχετα αν τη γλυτωσα με αντιτετανικο μονο;Ποσο σωστο ειναι να τρεχω στος αλσος και να μου χωνεται στα ποδια σκυλι διοτι θελει να παιξει με κινδυνο να πεσω;Με ρωτησε εμενα ο ιδιοκτητς αν θελω να παιξω με το σκυλο του;Βεβαια οταν αρχισα να ψιλοσπρωχνω τον ιδιοκτητη του σκυλου με την αιτιολογια οτι εγω θελω να παιξω του κακοφανηκε.
Ποσο νομιμο ηταν οταν παλι συνοδευομενος σκυλος δαγκωσε το χερι της 5χρονης τοτε κορης μου για να της αρπαξει το κουλουρι απο το χερι;
Ποσο λογικο ειναι οτι οταν του ζητησα τα ρεστα μου ειπε πως κανω ετσι για ενα κουλουρι;Το οτι η κορη μου εκανε ραμματα εξαιτιας του σκυλου του του φανηκε βεβαια πολυ λογικο.Αν εγω ομως ειχα τραυματισει το σκυλο του θα με ελεγε φασιστα και απανθρωπο.Βεβαια και ο συγκεκριμενος την εκανε με ελαφρα πηδηματακια πριν ερθει η αστυνομια.Εξαλλου συμφωνα με το αρθρο 46 του νομου 4235/2014 τα σκυλια σε δημοσιο χωρο πρεπει να εχουν λουρι.Ποσοι ιδιοκτητες το τηρουν αυτο;
Και μη ξεχναμε οτι ποτε ανθρωπος δε δαγκωσε σκυλο,το αναποδο ομως συμβαινει πολλες φορες -:)17 Ιουνίου 2018 στις 17:24 #96382prof
ΣυμμετέχωνΝα συμπληρώσω
“για την αποφυγή ατυχηµάτων
υποχρεούται κατά τη διάρκεια του περιπάτου να κρατάει το
σκύλο του δεµένο και να βρίσκεται σε µικρή απόσταση από
αυτόν. Η ίδια υποχρέωση ισχύει και για τον οποιονδήποτε
συνοδό του ζώου, πέραν του ιδιοκτήτη του”17 Ιουνίου 2018 στις 17:50 #96386Vlod
ΣυντονιστήςΜπλεκουμε τα δεσποζομενα με τα αδεσποτα. Στην περιπτωση του δεσποζομεν ου δεν τιθεται θεμα για τον ιδιοκτητη του…αλλα δεν απαντησα σε αυτο. Νομιζα πως μιλα με για το αρχικο ποστ οπου θα υπαρχουν σκυλια στην διαδρομη και φανταζομαι αδεσποτα που κανουν αγελες. ΟΧΙ για δεσποζομενα που οφειλουν να ειναι με λουρι.
Επισης ποτε ανθρωπος δεν δαγκωσε σκυλο ομως καθημερινα απειρα τα σκυλια που θανατωνωται βαναυσα απο τον ανθρωπο σε αντιθεση με τα σκυλια που τα στατιστικα ειναι συντριπτικα εις βαρος τους σαν θυματα.
Η προθεση να πυροβολω με σπρει πιπεριου αδεσποτα ζωα ειναι κατακριτεα για μενα.
Θα μπορουσες να ριξεις φολες να καθαρισεις την διαδρομη τι λες?
Η αν εχεις αδεια κυνηγιου να ζωστεις την καραμπινα κ να σκοτωσεις την αγελη αν σ επιτεθει κ θα ειναι νομιμο το μεσο σε σχεση με το σπρει πιπεριου.
Το να σταματησεις να τρεχεις κ να περπατας σιγα η το να σκυψεις δηθεν για πετρα ειναι 99% επιτυχημενο.
Οπως κ το σπρει πιπεριου σιγουρα δεν θα σου εξασφαλισει επιτυχια βολης..17 Ιουνίου 2018 στις 18:07 #96388prof
ΣυμμετέχωνΜιλάω για διαδρομή που περνάει από χωριά που υπάρχουν δεσποζόμενα και αδέσποτα που τα ταιζουν φιλόζωοι
17 Ιουνίου 2018 στις 19:13 #96396timothy
ΣυμμετέχωνΜια φορα που πηγαν να με παρουν στο κατοπι 2 σκυλος, παρατησα το ποδηλατο κατω, γυρισα τους κοιταξα εντονα και ουρλιαξα καταπανω τους οπως δεν ειχα/εχω ξαναφωναξει ποτε στη ζωη μου. Τους εκανα να φοβηθουν περισσοτερο απο εμενα και το βαλανε στα ποδια. Δεν ξερω αν ειναι ορθη στρατηγικη, αλλα θεωρω πως αν δειξεις οτι δεν εχεις φοβο ειναι σημαντικο.
17 Ιουνίου 2018 στις 19:55 #96400Kostão
ΣυμμετέχωνΠιστεύω ότι είναι πολύ λεπτές οι ισορροπίες για να καταλάβεις αν τα σκυλιά σε γαυγιζουν απλά ή σου επιτίθενται. Στις διαδρομές που τρέχω εδώ και χρόνια έχω συχνές συναντήσεις με σκυλιά που με αναγκάζουν να σταματήσω ή να αλλάξω διαδρομή, χωρίς ωστόσο να με έχει ακουμπήσει κανένα. Πάντα ήμουν παθητικός και αμυντικός, είχα δοκιμάσει και app στο κινητό με υπέρηχο που δεν πέτυχε. Μια φορά φοβήθηκα για τη ζωή μου και έτυχε να είμαι με άλλον δρομέα μαζί. Από πέρσι το καλοκαίρι πλέον, μετά από συνάντηση στη Χαλκιδική με 5-6 τσοπανοσκυλα αποφάσισα να εφαρμόζω τη στρατηγική του φίλου @timothy είτε κραδαίνοντας ένα ξύλο για να φαίνομαι πιο ογκώδης είτε κάνοντας κίνηση για πέτρες, ακόμα και πετώντας μερικές προς το μέρος τους. Και εγώ δεν ξέρω αν είναι η σωστή στάση και δεν την προτείνω με σιγουριά, αλλά σε μένα έχει αποτέλεσμα. Θέλω επίσης να σημειώσω ότι στη Θεσσαλονίκη τουλάχιστον που τρέχω περισσότερο δεν έχω κανένα παράπονο από τους ιδιοκτήτες σκύλων, τα συνοδευόμενα σκυλιά δεν με ενοχλούν εκτός από μεμονωμένα περιστατικά.
17 Ιουνίου 2018 στις 21:10 #96402prof
ΣυμμετέχωνΜην με κοροϊδέψετε αλλά θα ήθελα να πάρω και τα παιδιά μου με το ποδήλατο τους για βόλτα. Αλλά δυστυχώς κάποιοι έχουν περισσότερα δικαιώματα…
kostao μήπως γνωρίζεις αν πιάνει κάποιο μηχάνημα υπερήχων;17 Ιουνίου 2018 στις 22:38 #96404Kostão
ΣυμμετέχωνΗ θεωρία είναι ότι τα σκυλιά ακούνε συχνότητες πάνω από τα 20000hz που εμείς δεν μπορούμε και εκεί βασίζονται οι σφυρίχτρες υπερήχων που από ότι έχω καταλάβει είναι για να τα φωνάζουν. Τώρα για ποιο λόγο θα τα έδιωχνε ο υπέρηχος, δηλαδή ήχος σε αυτές τις συχνότητες δεν ξέρω. Ίσως σε ακόμα υψηλότερες γίνεται ενοχλητικός. Απλά παλιά είχα κατεβάσει ένα app στο κινητό που έβγαζε υπέρηχο και πήγα κοντά σε σκυλιά και δεν κατάλαβαν τίποτα. Όπως και καλά θα έδιωχνε και τα κουνούπια. Πάλι τζίφος. Έχω ακούσει ότι κάποιοι έχουν μαζί τους στο τρέξιμο σκυλομπισκοτα και έτσι διευθετουν το ζήτημα. Δεν είμαι σίγουρος.
-
ΣυντάκτηςΔημοσιεύσεις
- Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να απαντήσετε σ' αυτό το θέμα.