Απωθητικό σκύλων

Επισκόπηση 7 δημοσιεύσεων - 31 έως 37 (από 37 συνολικά)
  • Συντάκτης
    AngelDel
    Συμμετέχων

Εγω ακομα δεν τρεχω σε εξωτερικους χωρους,μονο μεσα σε σταδια καθως ειμαι ακομα αρχαριος για πολλα χιλιομετρα αλλα ειχα το ιδιο προβλημα με το ποδηλατο που εκανα αρκετα χιλιομετρα.Μου ειναι αδιανοητο να χρησιμοποιησω το οτιδηποτε θα μπορουσε να κανει κακο σε ζωντανο πλασμα αφενος.Αφετερου εχω δει και εγω οτι οντως η εντονες κινησεις και η δυνατη φωνη τα κανουν να οπισθοχωρουν.Παντως το προβλημα σ αυτη τη χωρα με τα αδεσποτα ειναι τεραστιο πραγματικα.Ξεκαθαρα πρεπει να στειρωθουν ολα τα σκυλια και να τσιπαριστουν ωστε αν σταματησει τουλαχιστον η εκθετικη αυξηση τους.Επειδη ταξιδευω συχνα στην Ευρωπη τετοιο πραγμα δεν εχω ξαναδει αλλου.Στην Ολλανδια που πηγα περσι με την WorldVentures ευχαριστηθηκα ποδηλατο πραγματικα!Δεν μου πεταχτηκε ουτε μια φορα σκυλι ειτε αδεσποτο ειτε δεσποζομενο με κινδυνο να τραυματιστω και εγω ασχημα αλλα να χτυπησει πολυ και ο σκυλος.

giorgosgr
    Συμμετέχων

Παιδιά αν κάποιος έχει βρει κάποια λύση παρακαλώ να την γράψει , επειδή πλέον δεν αντέχω τα κωλοδαχτυλ* όταν βγαίνω για long εδώ και κάτι μήνες αποφάσισα να κάνω μια ωραία κυκλική διαδρομή σε βουνό που ούτε σε βρίζει κανείς και απολαμβάνεις την φύση , σε ένα σημείο που περνώ είναι ένα κλασσικό τσοπανόσκυλο που κάθε φορά γαβγίζει δεν του δίνω σημασία έχω και στο ένα αυτί ακουστικό και όλα καλά , την Κυριακή που πέρασα με περίμενε με παρέα όπου ήρθαν απειλητικά όλα μαζί κάνω μεταβολή και έτρεξα με ότι είχα για 500m, το σκατ* πήγε στην κάλτσα . Την ώρα που με πήραν στο κυνήγι σκέφτηκα μέχρι και να πέσω κάτω από το δρόμο και δεν είμαι από αυτούς που φοβούνται τα αδέσποτα γιατί σε μικρή ηλικία τάιζα αρκετά , διάβασα κάπου ότι η διαιτητική σφυρίχτρα κάνει δουλειά έχει δοκιμάσει κανείς; Ψάχνω κάποιο τρόπο που να μην κάνω κακό στα σκυλιά .

Nikos Pilikas
    Συντονιστής

@giorgos-grig Κάποτε ένας τσοπάνης στον Παρνασσό μου είχε πει ότι η μόνη άμυνα είναι η επίθεση, σε τέτοιες περιπτώσεις.
    Μεταβολή και κατά πάνω τους, φωνάζοντας όσο πιο δυνατά μπορείς. Όπως και κίνηση να πάρεις ένα “όπλο” από κάτω. Την καταλαβαίνουν.
    Επίσης, πάντα υπάρχει ένας αρχηγός (alpha male) που είναι πιο μπροστά και τα υπόλοιπα απλά κάνουν ό,τι κάνει. Σε αυτόν επιτίθεσαι.
    Μου έχουν τύχει 7-8 περιστατικά. 3-6 σκυλιά, αν θυμάμαι καλά. Το κόλπο του τσοπάνη έπιανε κάθε φορά και εύκολα, μάλιστα. Μιλάμε οι ρόλοι άλλαζαν στο δευτερόλεπτο.
    Βέβαια, δεν ξέρω αν ήταν απλά αδέσποτα ή φύλακες σε κάποιο κοπάδι παραπέρα. Τα δεύτερα είναι σίγουρα πιο επαγγελματίες.
    Ούτε και ήταν μεγάλη αγέλη. Αν και ο τύπος επέμενε ότι, είτε ένα έχει πίσω του ο μπροστινός, είτε εκατό, η αντίδραση είναι συνολική και η ίδια. Ελπίζω να μην χρειαστεί να το διαπιστώσω ποτέ.

giorgosgr
    Συμμετέχων

ευχαριστώ Νίκο έχει λογική αυτό που γράφεις, κάποια στιγμή θα πάω πάλι, θα σας πω αν λειτουργεί.

Hadabis
    Συμμετέχων

Η λύση είναι γνωστή φωνάζεις δυνατά ΗΣΥΧΑ ΡΕΕ ΗΣΥΧΑ. Υπάρχει και tutorial στο YouTube.
    Πέρα απ’ τη πλάκα αν σου πεταχτεί σε σκοτάδι από στενό είναι πολύ επικίνδυνο μπορεί να σε αρπάξει χωρίς να το πάρεις πρεφα. Αν τώρα τον έχεις δει από μακριά εγώ είτε αλλάζω μεριά του δρόμου και δεν ασχολείται είτε άμα τον δω ότι με έχει φερμαρει από μακριά αναστροφή και πας από άλλη μεριά.

than
    Συμμετέχων

@echetlos
    καλά εσύ είσαι και 2 μέτρα… και λιοντάρι να βρεθί μπροστά σου και αρχίσεις να φωνάζεις, θα κωλώσει….!

Εγώ προτείνω στον φίλο να πηγαίνει γιαlong run στο βουνό μαζί με έναν φίλο του, πιο αργό δρομέα. Θα γλιτώσει ο φίλος και τα σκυλιά θα φάνε τον πιο αργό

Nikos Pilikas
    Συντονιστής

@thanasiskypraios Χαχαχα… έλιωσα!

Επισκόπηση 7 δημοσιεύσεων - 31 έως 37 (από 37 συνολικά)
  • Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να απαντήσετε σ' αυτό το θέμα.