- Αυτό το θέμα έχει 27 απαντήσεις, 7 φωνές και ενημερώθηκε τελευταία φορά 3 έτη, 6 μήνες πριν από τον χρήστη
Vassilis K.
-
ΣυντάκτηςΔημοσιεύσεις
-
21 Νοεμβρίου 2017 στις 15:46 #61528
Vassilis K
ΣυμμετέχωνΚαλησπέρα!
Να σας πω δυο λόγια για εμένα, για να καταλάβετε τι ψάχνω: Είμαι γέρος, αργός και βαρύς. 180 ύψος με βάρος 86 κιλά, με πτωτικές τάσεις, αλλά και ενίοτε με ανοδικές.
Τρέχω 3 φορές την εβδομάδα, γύρω στα 20χμ συυνολικά κυρίως στο Γήπεδο του Χαλανδρίου ή σε άσφαλτο/πεζοδρόμια.
Αυτή την περίοδο χρησιμοποιώ τα Glycerin 14 από τα οποία είμαι πολύ ευχαριστημένος. Εκτός από την εμφάνιση, αλλά δεν παίζει και μεγάλο ρόλο. (Καλά, ποιος σκέφτηκε αυτό το μπλου-ελεκτρίκ και καπιτονέ κομμάτι στη φτέρνα; )
Πολύ μικρότερο drop δεν θα ήθελα, πχ τα Hoka Clifton 3 (μαλακά+χαμηλό drop+το βάρος μου) τα χάρισα καινούρια, γιατί μετά από 3-4χμ οι γάμπες μου απλά γινόντουσαν κούτσουρα και σταματούσα.
Έχω ευχαριστηθεί τα Nimbus 18, αλλά και τα πρώτα Adidas Βοοστ (τότε ήμουν 80 κιλά). Σαφώς δείχνω προτίμηση σε μαλακό πάτημα (είμαι της φτέρνας, αν και το έχω βελτιώσει λίγο), αλλά δεν θα ήθελα να επιβαρύνω τα πόδια μου με θέματα αστάθειαε. Είναι και ευαίσθητα από το γόνατο και κάτω. Ιδίως σε γάμπα-αχίλλειο.
Κόστος; Δεν μας περισσεύουν σε καμία περίπτωση, αλλά δεν θα τσιγκουνευτώ για να πάρω κάτι που μου ταιράζει καλύτερα. Θα προτιμούσα να πάρω σωτό παπούτσι, παρά ένα με συμβιβασμό και να δώσω πολύ πολύ λιγότερα.
Κάθε βοήθεια, ευπρόσδεκτη.
Έχω διαβάσει τα reviews εδώ του Νίκου (που αν ήταν στα Αγγλικά θα ήταν από τα κορυφαία του διαδικτύου) και έχω κάποια πράγματα υπ όψιν μου, αλλά θα ήθελα να ακούσω και εσάς.21 Νοεμβρίου 2017 στις 21:38 #61538Echetlos
Συντονιστής@unforgiven Καλησπέρα Βασίλη. Σ’ ευχαριστώ και για τα καλά σου λόγια! 🙂
Απ’ αυτά που περιγράφεις λοιπόν, πας στην κατηγορία των premium μοντέλων.
Εγώ θα σου πρότεινα Vomero ή Triumph αλλά αφού σε είχε βολέψει και το πρώτο Energy Boost (μάλλον αυτό εννοείς), δες και το Supernova.22 Νοεμβρίου 2017 στις 11:19 #61546Vassilis K
ΣυμμετέχωνΝίκο, σε ευχαριστώ πολύ!
Απ’ ό,τι είδα περιμένουμε τα Vomero 13 (φαίνονται να έχουν λίγες αλλαγές σε σχέση με τα 12, αλλά αυτό μπορεί να σημαίνει πολλά ή τίποτα) και τα ISO 4 (Everun σε όλο το μήκος του παπουτσιού, τι μπορεί να σημαίνει αυτό; ). Οπότε, υποθέτω, μέχρι τις γιορτές θα γνωρίζουμε περισσότερο.
Όποιος καεί στον χυλό, φυσάει και το γιαούρτι, αλλά είδα πως σε θέμα stability τα Glycerin είναι πιο μπροστά από τα υπόλοιπα (στο solereview τουλάχιστον που εμπιστεύομαι, άλλωστε, μαζί με εσένα, ήταν από τα ελάχιστα Sites που τόνιζαν πως τα πολύ μαλακά παπούτσια ΔΕΝ είναι ό,τι καλύτερο για τους βαρείς δρομείς).22 Νοεμβρίου 2017 στις 13:13 #61548Echetlos
Συντονιστής@unforgiven To Vomero 13 θα έχει ίδια σόλα με το 12 αλλά αρκετά διαφορετικό επάνω μέρος.
Στο Triumph αλλάζουν πολλά, με κυριότερη διαφορά το full Everun, όπως είπες. Κρίνοντας από το Freedom, λογικά περμένουμε ωραία πράγματα (πλην του βάρους).Το επισημαίνω εδώ και χρόνια… Δρομείς με θέματα στις αρθρώσεις ή περισσότερο βάρος, κακώς ψάχνουν πολύ μαλακές σόλες. Αυτό που χρειάζονται είναι μια σταθερή πλατφόρμα.
Οπότε μία πρόταση είναι και το Ghost, Βασίλη.2 Φεβρουαρίου 2018 στις 10:45 #65482Vassilis K
ΣυμμετέχωνΈφτασε το πλήρωμα του χρόνου για την αλλαγή, αλλά όχι μόνο…
Παρουσιάστηκε στις γάμπες μου το ίδιο πρόβλημα που είχα πέρυσι τέτοια εποχή, λόγω της κακής επιλογής των Hoka Clifton 3: Πιάσιμο στις γάμπες με αποτέλεσμα στα δύο χμ να τα παρατάω. Ένα χρόνο με τα Glycerin 14 δεν είχα άλλο πρόβλημα. Κοντεύουν τα 500χμ. Μήπως, λόγω παλαιότητας, έχουν χάσει σε τέτοιο βαθμό τα χαρακτηριστικά τους που η γεωμετρία τους αρχίζει να μοιάζει με των Clifton; (πολύ μαλακά, χαμηλό δυναμικό drop, όχι αρκετά σταθερά)
Στην αγορά τώρα, προσανατολίζομαι προς Vomero 13 ή Supernova Glide 9. Δοκίμασα σήμερα τα Vomero και μπορώ να πω πως μου άρεσαν στο περπάτημα μέσα στο κατάστημα. Κάθε άλλη προσθήκη, όπως πάντα, ευπρόσδεκτη.2 Φεβρουαρίου 2018 στις 13:26 #65522Echetlos
Συντονιστής@unforgiven Αν ο αφρός του Glycerin έχει χάσει την δυνατότητα συμπίεσής του, αυτό σημαίνει πως βουλιάζει λιγότερο και συνεπώς το δυναμικό drop είναι πιο κοντά στο στατικό; Σωστά;
Το ανάποδο δηλαδή απ’ ό,τι λες…
Μήπως απλά έχει συσσωρευθεί κόπωση στους γαστροκνήμιούς σου από την προπόνηση;Απ’ τα δύο μοντέλα που αναφέρεις, προσωπικά προτιμώ το Nike. Βέβαια το δεύτερο θα σου βγάλει περισσότερα χλμ.
2 Φεβρουαρίου 2018 στις 15:21 #65524Sotiris Diamantopoulos
Συμμετέχων@Echetlos Νίκο μήπως ο αφρός χάνει τη δυνατότητα συμπίεσης επειδή ακριβώς έχει βουλιάξει ήδη; Θυμήθηκα το review του NB 1500 V3 στο solereview.com, όπου γράφει ο reviewer ότι ενώ το medial post στην αρχή δεν είναι αισθητό, όσο περνάει ο καιρός και κάθεται ο αφρός, αυτό γίνεται περισσότερο εμφανές. Αν ισχύει αυτό, τότε στο glycerine θα περίμενε κανείς το πίσω μέρος, που έχει περισσότερο αφρό, να συμπιέζεται περισσότερο από το μπροστά που είναι πιο λεπτό, κι έτσι να προκύπτει η μείωση του στατικού -και δυναμικού-
drop. Επαναλαμβάνω ότι λόγω σχεδόν αποκλειστικής επαφής μου με παπούτσια με τεχνολογίες Nike Air, Zoom Air και boost, που δεν εξαρτώνται τόσο από τον αφρό τους και μάλλον παλαιώνουν διαφορετικά, δεν έχω καθόλου προσωπική εμπειρία οπότε μπορεί να είμαι εντελώς off.2 Φεβρουαρίου 2018 στις 15:45 #65528Echetlos
ΣυντονιστήςΈχεις δίκιο, Σωτήρη, πολύ πιθανό.
Απ’ την άλλη βέβαια, πόσο πολύ να έχει κάτσει ο αφρός; 2mm; Κι άντε και να μην έχει αλλάξει καθόλου μπροστά, οπότε να πήγαμε από τα 10mm drop στα 8mm. Και πάλι δεν το θεωρώ ικανό να προκαλέσει τέτοια χρέωση στις γάμπες.
Και τα 500χλμ που έχει το Glycerin, μπορεί να μην είναι λίγα, δεν είναι όμως και υπερβολικά.
Κατά την γνώμη μου πάντα…ΥΓ: Κάτι μου λέει ότι μάλλον ο Βασίλης ψάχνει αφορμή να πάει για ψώνια… 😛
2 Φεβρουαρίου 2018 στις 16:03 #65530Sotiris Diamantopoulos
ΣυμμετέχωνΈχεις δίκιο Νίκο, είναι μικρή αυτή η διαφορά για να έχει τέτοιο αποτέλεσμα, δεδομένου κιόλας ότι εξαιτίας της σταδιακής μετάβασης, θα περίμενες οι γάμπες να συνηθίζουν πιο εύκολα στο χαμηλότερο (αν όντως υπάρχει) drop (σε σχέση πχ με το αν πήγαινες από ένα 10άρι drop τη μια μέρα, σε ένα 6άρι την επόμενη). Οπότε θα συμφωνήσω με το υστερόγραφό σου, και θα ευχηθώ κι εγώ στον Βασίλη @unforgiven καλές αγορές :).
2 Φεβρουαρίου 2018 στις 17:57 #65534Vassilis K
ΣυμμετέχωνBusted!
Με πιάσατε! Βασικά, ήθελα ένα καινούριο ζευγάρι παπούτσια… 😛Αλλά όντως υπάρχει θέμα στις γάμπες. Από υπεροπροπόνηση δεν είναι, γιατί τους 2 τελευταίους μήνες τα είχα φορτώσει στον κόκορα. Από αύξηση βάρους, ίσως να είναι. Αλλά όποτε βαραίνω χτυπάει σαν πόνο στο καλάμι (περιοστίτιδα κνήμης, το είχα και αυτό πριν κανένα χρόνο) και όχι ως πιάσιμο/σφίξιμο/πέτρωμα στις γάμπες. Θα δείξει!
2 Φεβρουαρίου 2018 στις 20:35 #65536Echetlos
Συντονιστής@unforgiven Δοκίμασε ένα γερό μασάζ, Βασίλη.
7 Φεβρουαρίου 2018 στις 12:03 #65702Vassilis K
ΣυμμετέχωνΝα το δοκιμάσω και το μασάζ! Σε ευχαριστώ για την ιδέα! 🙂
Εν τω μεταξύ, επειδή επιμένατε να πάρω καινούρια παπούτσα, αποφάσισα να σας κάνω το χατήρι.
Σήμερα το βράδυ το πρώτο χαλαρό τρέξιμο. Για να δούμε…7 Φεβρουαρίου 2018 στις 12:37 #65704Sotiris Diamantopoulos
ΣυμμετέχωνΜε γεια τα καινούρια παπούτσια Βασίλη! Τι πήρες τελικά;
7 Φεβρουαρίου 2018 στις 15:30 #65718Vassilis K
ΣυμμετέχωνΣε ευχαριστώ Σωτήρη!
Τα Vomero 13.7 Φεβρουαρίου 2018 στις 22:08 #65724Echetlos
Συντονιστής@unforgiven Περιμένουμε εντυπώσεις, Βασίλη.
-
ΣυντάκτηςΔημοσιεύσεις
- Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να απαντήσετε σ' αυτό το θέμα.