Αρχική / Θέματα / Δρομικά θέματα / Υγεία & Τραυματισμοί / Μεταταρσαλγια και πελματιαια

Μεταταρσαλγια και πελματιαια

Επισκόπηση 9 δημοσιεύσεων - 1 έως 9 (από 9 συνολικά)
  • Συντάκτης
    Dimitriskoro
    Συμμετέχων

Καλημερα σε όλους!!! Η απελπισία μου δεν περιγράφεται με λόγια,έχω και ταλαιπωρουμαι εδώ και 1.5 χρόνο με τα μεταταρσια.αφου κάπως έστρωσε από το δεξί πόδι μετά παρουσιαστηκε στο αριστερό, αυτή την στιγμή επίσης έχω πελματιαια απονευρωσιτιδα και στα 2 ποδια,έχω φτιάξει ορθοτικους πατους για να ξεφορτιστουν τα μεταταρσια αλλά δεν με βολεύει κανένα παπουτσι που έχω δοκιμάσει μέχρι στιγμής, ψάχνω να βρω ένα παπουτσι που να βοηθάει σε όλα τα θέματα που έχω ώστε να μπορώ να έχω μια καθημερινότητα χωρίς τόσο πόνο,αν έχετε καμία ιδέα ρε παιδιά θα ήθελα να την ακούσω γτ δεν ξέρω τι να κάνω άλλο,ευχαριστώ.
    Να σημειώσω ότι στο αριστερό πόδι έχω κοτσι οπότε λογικά θα πρέπει να βρω κάτι πολυ μαλακο και με πολύ χώρο στα δάχτυλα χωρις ραφες ,έχω δοκιμάσει σκετσερς που βοηθάνε όσον αφορά το κοτσι λόγο του μαλακού υφάσματος αλλά δνε βοηθάει στην πελματιαια αντίστοιχα τα hoka clifton 9 που έχω τα νιωθω καλύτερα για την πελματιαια αλλά κάνουν κακό στο δαχτυλο.

• Το θέμα τροποποιήθηκε 5 μήνες, 3 εβδομάδες πριν από τον/ην Nikos Pilikas.
    Nikos Pilikas
    Συντονιστής

@dimitriskoro Καλωσήρθες, Δημήτρη.
    Πολύ φαρδύ toe box έχουν τα Altra και τα Topo. Τα πρώτα είναι στα 0mm drop, κάτι που ίσως δεν το θες. Έχουν όμως και δύο μοντέλα στα 4mm. Experience και Forward. Τα δεύτερα είναι κοντινά στα Clifton.
    H Topo έχει επίσης πολύ χώρο μπροστά. Τα Cyclone και Specter είναι στα 5mm και σόλα από Peba. Πολύ καλό πάτημα.
    Περαστικά.

Dimitriskoro
    Συμμετέχων

Θα τα ψάξω να δω μήπως ταιριάξει κανένα, σε ευχαριστώ Νικόλα

zoumk
    Συμμετέχων

Kαλησπέρα σε όλους, έχω Πελματιαία απονευροσίτιδα που με ταλαιπωρεί αρκετά, πια παπούτσια μου προτείνετε που να θεωρείτε ότι βοηθάνε, (μαζί εννοείτε και φυσικοθεραπείες).

Nikos Pilikas
    Συντονιστής

@zoumk Δεν υπάρχει τέτοιο παπούτσι. Σαν έναν πολυυυυυ γενικό κανόνα, θα λέγαμε ότι δεν θέλει άκαμπτη βάση.

zoumk
    Συμμετέχων

Νίκο ευχαριστώ πολύ για την απάντηση, το αναφέρω γιατί γράφονται διάφορα και κάποιοι θεωρούν ότι το nibus 25 «βοηθάει».
    https://www.skroutz.gr/c/379/athlitika-ypodhmata/discussion/4383

Nikos Pilikas
    Συντονιστής

@zoumk Επειδή είναι χιλιοσυζητημένο το θέμα…
    Αν έτυχε να μου περάσει το διάστημα που φορούσα το Χ παπούτσι, θα σου προτείνω αυτό. Αν του Μπάμπη του βελτιώθηκε όταν φορούσε το Ψ, το Ψ θα σου πει. Και πάει λέγοντας…
    Αντιμετώπισέ το ιατρικά και μην ψάχνεις shortcuts.
    Περαστικά!

• Αυτή η απάντηση τροποποιήθηκε στις 5 μήνες, 2 εβδομάδες πριν από Nikos Pilikas.
    Blackdog
    Συμμετέχων

Έχεο δίκιο ο Νίκος. Μην ασχολείσαι με το τι γράφουν για παπούτσια κα Η πελματιαία περνάει δυναμώνοντας το πέλμα σταδιακά. Βρες ένα καλό φυσιοθεραπευτη να σου δίνει ασκησιολογιο να δυναμωσεις τις κοντινές μυικές ομάδες (πέλμα, γάμπα). Θα δεις μεγάλη διαφορά αν έχεις συνέπεια και υπομονή. Μετά εμένα με βοήθησε η σχολή barefoot style στη καθημερινότητά μου (όχι στο τρέξιμο), μόλις δηλαδή δυνάμωσε το πόδι μου άρχισα να φοράω παπούτσια για καθημερινά με αρκετό χώρο στα δάχτυλα, με χαμηλό drop, περπατάω ξυπόλυτος συχνά και άλλα ώστε να έχω φυσική βάδιση. Η 1-2 ώρες που τρέχουμε μετά θεωρώ δεν έχουν τόσο σημασία. Κλείνοντας ξαναλέω, βρες έναν γνώστη και ξεκίνα σταδιακά. Το λέω γιατί πολλοί αλλάζουν απότομα συνήθιες και μόνο αρνητικά αποτελέσματα έχουν.Περαστικά!

dpap147
    Συμμετέχων

Μεγάλη αλήθεια η φυσική βάδιση. Αν μπορείς να κάνεις την αποθεραπεία σου με κάλτσα σε χόρτο, 1-2χλμ περπατοτρέξιμο βοηθάει πολύ. Αλλά σίγουρα ένας ειδικός θα σου πει καλύτερα και πιο στοχευμένα.

Επισκόπηση 9 δημοσιεύσεων - 1 έως 9 (από 9 συνολικά)
  • Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να απαντήσετε σ' αυτό το θέμα.