Αρχική / Θέματα / Δρομικά θέματα / Παπούτσια / Παπουτσια για ορεινο/ασφαλτο

Παπουτσια για ορεινο/ασφαλτο

Επισκόπηση 11 δημοσιεύσεων - 1 έως 11 (από 11 συνολικά)
  • Συντάκτης
    p.m.
    Συμμετέχων

Καλησπερα σε ολους !
    Σκεφτομαι ν αρχισω το τρεξιμο σε μονοπατια (πετρα-χωμα), αλλα το κατεβασμα να γινεται απο ασφαλτο.
    Εχει κανεις υποψιν τι παπουτσια ενδεικνυνται;
    Φανταζομαι δε θα ειναι σουπερ ντουπερ και για τα 2 τεραιν ταυτοχρονα, κατι αντιστοιχο με τα λαστιχα 4 εποχων εεε;

Blackdog
    Συμμετέχων

Όταν λες μονοπάτια εννοείς δύσβατα με μεγάλες κλίσεις σε βουνό ή απλοί χωματόδρομοι; Το κατέβασμα θα είναι πάντα άσφαλτο; Τα παπούτσια βουνού κυρίως χρειάζονται για καλό κράτημα σε δύσβατα μονοπάτια με μεγάλες κλίσεις. Κυρίως σε καταβάσεις είναι απαραίτητο ώστε να προστατέψεις και το πόδι σου πέρα από το κράτημα. Τώρα αν απλά ανεβαίνεις χωματόδρομο με κλίση και κατεβαίνεις δρόμο πάρε ένα με ανθεκτική σόλα και είσαι οκ. Εγώ πολλές semi trail προπονήσεις τις έχω βγάλει με τα ghost που έχουν λάστιχο να φαν κι οι κότες. Μακριά από gore Tex κλπ το πόδι σου δεν θα αναπνεει καθόλου. Αν λερωθούν πλύσιμο.

p.m.
    Συμμετέχων

Blackdog μονοπατια μεγαλης κλισης με μπολικες, μεγαλες πετρες! Ενα 10% της διαδρομης εχει χαλικακι και χωμα.
    Μαλλον το κατεβασμα θα γινεται απο ασφαλτο, αφου η ακροφοβια μου δε μ αφηνει να χαλαρωσω στα κατεβασματα! Το δοκιμασα 1 φορα αλλα ενιωσα οτι θα χρειαστει να φωναξω την πυροσβεστικη 🤣🤣🤣
    Δεν ειναι τοσο τραγικα οπως τα περιγραφω, απλως εγω εχω ΠΡΟΒΛΗΜΑ !
    Terrex agravic, salomon sense ride 4 ή pegasus trail θα μπορουσαν να καλυψουν;

Poulios67
    Συμμετέχων

Διάλεξε ενα απο τα παρακατω ..HOKA ATR6, NB HIERRO V5.6 & NIKE TRAIL3

• Αυτή η απάντηση τροποποιήθηκε στις 3 έτη πριν από Poulios67.
    • Αυτή η απάντηση τροποποιήθηκε στις 3 έτη πριν από Nikos Pilikas.
    Blackdog
    Συμμετέχων

Πες μας και κιλά και για πόσα χλμ τα θες. Δες και la sportiva ή Dynafit. Εταιρίες που ασχολούνται μόνο με παπούτσια βουνού και θεωρώ πως είναι οι καλύτερες.

p.m.
    Συμμετέχων

@blackdog 63kg ,υψος 1.72. Η διαδρομη στην αναβαση ειναι 45 με 60 λεπτα, χλμ δεν ξερω ! 😁
    Η αληθεια ειναι οτι κοιτουσα la sportiva αλλα μπερδευτηκα αρκετα, τα περισσοτερα ειναι για προχω δρομεις και ultra. Προφανως και καποια μοντελα θα με καλυψουν, αλλα δεν ξερω ποια !
    @poulios67, ευχαριστω !

Λάμπρος
    Συμμετέχων

Δεν τα έχω δοκιμάσει αλλά σύμφωνα με πολλά reviews τα Salomon Sense Ride 3 & 4 είναι αποδοτικά τόσο στο δρόμο όσο και off road.

Blackdog
    Συμμετέχων

@p.m. Δες τα helios 3 νομίζω για αυτό που θες είναι ιδανικά.

p.m.
    Συμμετέχων

Ok blackdog πολυ ευχαριστω ! 😁

Elda
    Συμμετέχων

Αν και παλιοτερο το τοπικ να πω κι εγω την αποψη μου για ενα σχετικα καινουριο μοντελο της Salomon που αγορασα εντελως στα τυφλα απο τον Ιταλο. Εκανα μια ερευνα αγορας, ειδα και μερικα απο τα παπουτσια που αναφερονται πιο πανω, και τελικα ειπα να προβω σε αγορα των Salomon Ultra Glide που θεωρω οτι μου ταιριαζαν περισσοτερο για τα τερεν και τις αποστασεις που τα ηθελα αλλα και επειδη εχουν χαμηλο drop (6) και απευθυνονται σε δρομεις 50-60 κιλα τα γυναικεια. Να πω οτι πιο πριν ετρεχα με τα Saucony Peregrine απο τα οποια ημουν αρκετα ευχαριστημενη αλλα ηθελα να δοκιμασω καποια αλλη μαρκα. Τα Ultra Glide μεχρι τωρα τα εχω βρει εκπληκτικα, εχουν πολυ καλο κρατημα, ειναι ελαφρια και δε με κουραζουν καθολου, δεν ιδρωνουν το ποδι και γενικα για τρεξιμο μεχρι 2 ωρες που εχω κανει σε μονοπατια με αρκετη πετρα και αποτομες κλισεις, τα εχω βει ιδανικα.

giannis d
    Συμμετέχων

@elda το glide ειναι παπουτσι ονειρο ,κανενα αλλο παπουτσι της salomon προσωπικη μου αποψη δεν προσφερει τετοια προστασια και το λεω συγκρινοντας το με αρκετα παπουτσια ης εταιρειας που εχω φορεσει ,εγω προσωπικα το χρησιμοποιω και σε ασφαλτο γιατι κακα τα ψεμματα οι ταπητες που εχουμε στην Ελλαδα ειναι στα μαυρα τους τα χαλια

• Αυτή η απάντηση τροποποιήθηκε στις 2 έτη, 9 μήνες πριν από Nikos Pilikas.
Επισκόπηση 11 δημοσιεύσεων - 1 έως 11 (από 11 συνολικά)
  • Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να απαντήσετε σ' αυτό το θέμα.