Αρχική / Θέματα / Δρομικά θέματα / Παπούτσια / Παπούτσια για Σπάρταθλον

Παπούτσια για Σπάρταθλον

• Αυτό το θέμα έχει 8 απαντήσεις, 4 φωνές και ενημερώθηκε τελευταία φορά 8 έτη, 1 μήνα πριν από τον χρήστη Xristos.
Επισκόπηση 9 δημοσιεύσεων - 1 έως 9 (από 9 συνολικά)
  • Συντάκτης
    Xristos
    Συμμετέχων

Είμαι 75 κιλά με ουδέτερο πάτημα και θα ήθελα την αποψή σας για 2 ή 3 ζευγάρια παπούτσια για το Σπάρταθλο. Π.χ. τα πρώτα 80 χιλ. με brooks glycerin 4, τα επόμενα 80 χιλ. με Hoka vanguish 2 και τα τελευταία 80 με Hoka clifton 3.
    Εννοείτε ότι το θέμα του παπουτσιού είναι αρκετά προσωπικό αλλά ευχαρίστως να ακούσω (ή μάλλον να διαβάσω) προτάσεις.

Nikos Pilikas
    Συντονιστής

@xristos Δεν έχω την παραμικρή εμπειρία από υπεραποστάσεις αλλά μιας κι έχω φορέσει και τα τρία μοντέλα που αναφέρεις, ας προσπαθήσω να βοηθήσω.
    Το Glycerin 14 έχει πολλή απορρόφηση, όχι όμως όσο τα άλλα δύο. Κι είναι κι ελαφρώς στενή η γραμμή του.
    Το Clifton 3 είναι σίγουρο χαρτί γι’ αυτό που θες. Max cushioning και πλέον άνετο toe box.
    Έτυχε να δοκιμάσω χθες το Vanquish 3 (θα ακολουθήσει και review) και το βρήκα, πέρα από πολύ προστατευτικό, αρκετά σταθερό επίσης. Έχει μεν ατελείωτο cushioning αλλά χωρίς να βουλιάζεις μέσα στον αφρό, όπως π.χ. στα Bondi ή Stinson. Κι είναι και εντυπωσιακά ελαφρύ για τέτοιο πακέτο!
    Οπότε, συμφωνώ με την επιλογή των Hoka, με μια επιφύλαξη για την κάπως στενή εφαρμογή των Brooks.

spy
    Συμμετέχων

…φυσικα, χωρίς να είμαι ειδικός … το περασμένο Σάββατο … έτρεξα 107,5 χλμ στα πλαίσια του Ευχιδα … με saucony freedom! Απορροφητικά και σχετικά ελαφριά … δεν χρειάστηκε ν’αλλαξω παπούτσι καθ’ολη τη διάρκεια του αγώνα !Αναπληρωματικά παπούτσια είχα τα zante … με τα οποία είχα τρέξει πέρσι εξ’ ολόκληρου,στα πλαίσια του Κρονιου περάσματος, 70 χλμ … αλλά δεν χρειάστηκε να τα χρησιμοποιήσω !

Nikos Pilikas
    Συντονιστής

@spy Όλα εντάξει με τα Freedom, Σπύρο;

spy
    Συμμετέχων

…Νίκο τέλεια!Το μοναδικό πρόβλημα που αντιμετώπισα ήταν μεταξύ 85ου-95ου χλμ στην ανάβαση προς Αράχωβα που περπατούσα, όταν μ’ενοχλησαν στα μετατάρσια για λίγο … διότι όταν ξανάρχισα στη κατηφόρα προς Δελφούς το τρέξιμο σε ρυθμό κάτω από 5’/χλμ … οι ενοχλήσεις εξαφανίστηκαν…!Δεν περίμενα στην αρχή ότι θα έβγαζα το σύνολο του αγώνα … με τα ίδια παπουτσια!Πάντως, εξακολουθώ ν’αγαπω πολύ και τα zante …ασχέτως εάν δεν χρησιμοποιήθηκαν στο συγκεκριμένο αγώνα και ήταν τα αναπληρωματικά παπούτσια !

Nikos Pilikas
    Συντονιστής

Χαχαχα… Μου θυμίζει όταν κάποτε ρώτησα ένα φίλο για την 911T και μου είπε, “μετά τα 300 θέλει προσοχή”…

Το μοναδικό πρόβλημα που αντιμετώπισα ήταν μεταξύ 85ου-95ου χλμ

dimitrissss
    Συμμετέχων

Πάντως από τις φωτογραφίες είδα ότι ο Ιταλός που πρώτευσε στον διπλό Ευχίδα ήταν με Skechers Go Run Ride 5. Σίγουρα η Hoka κυριαρχεί στο Σπάρταθλο αλλά ξέρω και σπαρταθλητές που το τρέχουν με τα πιο “σκληρά” σε αίσθηση Mizuno. Όλα σχετικά είναι!

spy
    Συμμετέχων

… όταν περπατας, μετά από 80+ χλμ, όπως καταλαβαίνεις, αλλάζει το πάτημα και δοκιμάζονται άλλες μυϊκές ομάδες …οπότε κι εγώ το θεώρησα κάπως φυσιολογικό να έχω μικροενοχλησεις στα μετατάρσια, αν και με στενοχώρησε λιγάκι, επειδή θεωρούσα ότι θα είχα πολύ δυνατά πέλματα, λόγω του ανυποδητου που κάνω … αλλά όταν ξαναξεκινησα το τρέξιμοδια μαγείας τα πάντα επανήλθαν στην ταξη … και μάλιστα τα τελευταία ήταν τα ταχύτερα χλμ όλου του αγώνα !!!

Xristos
    Συμμετέχων

Σπύρο νομίζω ότι αφού μπόρεσες στο τέλος να πετύχεις τέτοιο ρυθμό τα πόδια σου και γενικά το σώμα σου ήταν σε πολύ καλή κατάσταση. Σίγουρα τα Freedom σου ταιριάζουν. Εγώ έχω τρέξει λίγα χιλιόμετρα και με τα pearl Izummi N3. Άνετο παπούτσι με μεγάλη απορρόφηση αλλά με μεγάλο βάρος. Είναι 350 γραμ. στο 46 νούμερο.
    Έχω την αίσθηση όμως ότι μπορείς να θυσιάσεις 100-200 γραμμάρια για την άνεση και την απορρόφηση στα μεγάλα ή μήπως όχι;

Επισκόπηση 9 δημοσιεύσεων - 1 έως 9 (από 9 συνολικά)
  • Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να απαντήσετε σ' αυτό το θέμα.