Τις περιόδους που ετοιμαζόμουν για ένα τρίαθλο μικρής απόστασης (σπριντ ή ολυμπιακό) οι προπονήσεις μου περιελάμβαναν 2 προπονήσεις την εβδομάδα ανά άθλημα. Σπανίως κατάφερνα να χωρέσω και μια 7η προπόνηση.
Το κολύμπι 🏊 περιελάμβανε τη μια μέρα τεχνική και την άλλη μέρα αντοχή ή εναλλακτικά CSS (critical swim speed) training, αντίστοιχο της διαλλειματικής προπόνησης, με 200άρια συνήθως.
Το ποδήλατο 🚲 περιελάμβανε δύο μονόωρα στο προπονητήριο ή εναλλακτικά μια μέρα στο προπονητήριο και μια φορά μια μεγάλη βόλτα το ΣΚ. Λίγα, αλλά ποτέ δεν είχα την όρεξη ή την ευκαιρία για περισσότερα, σε συνδυασμό με τον φόβο μου να οδηγώ στου δρόμους.
Το τρέξιμο 🏃 περιελάμβανε επί το πλείστον αερόβιες προπονήσεις, μια μονόωρη και μια μεγαλύτερη τα ΣΚ.
Η εβδομάδα έκλεινε με 7-8 ώρες προπόνηση κατά μέσο όρο. Δε σας κρύβω ότι οι αποδόσεις μου στο τρέξιμο ήταν πολύ καλύτερες τότε από τώρα που ασχολούμαι σχεδόν αποκλειστικά με αυτό!
Ποτέ δεν ήξερα αν είναι αρκετό και τι κάνουν οι υπόλοιποι. Πολύ θα ήθελα να ακούσω πώς αντιμετωπίζουν οι υπόλοιποι μια τέτοια προετοιμασία.