Αρχική / Θέματα / Δρομικά θέματα / Ομάδες / Τριαθλητές / Προπόνηση τριάθλου (σπριντ/ολυμπιακό) 🏊🚲🏃

Προπόνηση τριάθλου (σπριντ/ολυμπιακό) 🏊🚲🏃

Επισκόπηση 3 δημοσιεύσεων - 1 έως 3 (από 3 συνολικά)
  • Συντάκτης
    chamav
    Συντονιστής

Τις περιόδους που ετοιμαζόμουν για ένα τρίαθλο μικρής απόστασης (σπριντ ή ολυμπιακό) οι προπονήσεις μου περιελάμβαναν 2 προπονήσεις την εβδομάδα ανά άθλημα. Σπανίως κατάφερνα να χωρέσω και μια 7η προπόνηση.

Το κολύμπι 🏊 περιελάμβανε τη μια μέρα τεχνική και την άλλη μέρα αντοχή ή εναλλακτικά CSS (critical swim speed) training, αντίστοιχο της διαλλειματικής προπόνησης, με 200άρια συνήθως.
    Το ποδήλατο 🚲 περιελάμβανε δύο μονόωρα στο προπονητήριο ή εναλλακτικά μια μέρα στο προπονητήριο και μια φορά μια μεγάλη βόλτα το ΣΚ. Λίγα, αλλά ποτέ δεν είχα την όρεξη ή την ευκαιρία για περισσότερα, σε συνδυασμό με τον φόβο μου να οδηγώ στου δρόμους.
    Το τρέξιμο 🏃 περιελάμβανε επί το πλείστον αερόβιες προπονήσεις, μια μονόωρη και μια μεγαλύτερη τα ΣΚ.

Η εβδομάδα έκλεινε με 7-8 ώρες προπόνηση κατά μέσο όρο. Δε σας κρύβω ότι οι αποδόσεις μου στο τρέξιμο ήταν πολύ καλύτερες τότε από τώρα που ασχολούμαι σχεδόν αποκλειστικά με αυτό!

Ποτέ δεν ήξερα αν είναι αρκετό και τι κάνουν οι υπόλοιποι. Πολύ θα ήθελα να ακούσω πώς αντιμετωπίζουν οι υπόλοιποι μια τέτοια προετοιμασία.

Nikos Gal
    Συμμετέχων

η δικη μου τακτικη περιλαμβανει χονντρικα 3 φορες το καθε αθλημα ανα βδομαδα.
    καθημερινες: 1 κολυμπι 100-200αρια + 1 κολυμπι 250-400αρια ή tempo + 1 αεροοβιο μεγαλης διαρκειας
    1 τρεξιμο intervals + 1 τρεξιμο fartlek η hills η μεγαλα Interval RP
    1 ποδηλατο εργομετρο 1min intervals + 1 ποδηλατο λοφοι ή εργομετρο 3′ intervals
    σαββατο endurance ποδηλατο κυριακη long runs
    το κολυμπι αρκετο απ την αρχη του κυκλου (αφου δε χρεωνει ποδια), τα αλλα 2 αυξανομενα. το ποδηλατο απ τη μεση του κυκλου ακολουθει τρεξιμο 2-3χλμ για προσαρμογη
    στην κορυφωση τα σ/κ καθε endurance συνοδευεται απο brick Προπονηση και προτιμουνται κλισεις και θερμοκρασιες που να ταιριαζουν στον αγωνα στοχο
    απο 7 ωρες τη βδομαδα καταληγει σε 13-14 για μια προετοιμασια half. τοσο χρονο διαθετω κ οτι βγει

Nikos Gal
    Συμμετέχων

διευκρινιζω οτι δεν το προτεινω ως προγραμμα. εξαλλου μονος μου προπονουμαι…ενας προπονητης θα σας πει ενα σωστο προγραμμα προπονησης-τεχνικης-διατροφης-βαρων.
    το αναφερω μονο για δω πως συγκρινεται η προπονηση μου με τις δικες σας

Επισκόπηση 3 δημοσιεύσεων - 1 έως 3 (από 3 συνολικά)
  • Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να απαντήσετε σ' αυτό το θέμα.