Τοποθέτηση ετικέτας: παπούτσια
- Αυτό το θέμα έχει 365 απαντήσεις, 67 φωνές και ενημερώθηκε τελευταία φορά 23 ώρες, 12 λεπτά πριν από τον χρήστη
Nikos Pilikas.
-
ΣυντάκτηςΔημοσιεύσεις
-
9 Μαΐου 2025 στις 06:20 #133408
Alkis
Συμμετέχων@theolvs16
Συγνώμη που μπαίνω σφήνα,και πριν απαντήσει ο Νίκος μπορώ να σου πω μονολεκτικά…. πολύ.
Το βάρος αλλά και το πάτημα του καθενός παίζει καταλυτικό ρόλο στην ανθεκτικότητα και συνεπώς στην απόδοση του παπουτσιού.
Εγώ που είμαι υπερβολικά ελαφρύς,63 κιλά και με κάπως αν μπορώ να το χαρακτηρίσω ανάλαφρο πάτημα μπορώ να βγάλω διπλάσια χιλιόμετρα από έναν δρομέα που είναι πχ 90 κιλά και σέρνει,η χτυπάει δυνατά τα πόδια του.
Μετά από συγκρίσεις, συζητήσεις, αξιολογήσεις και ερμηνείες για αυτό το θέμα από πολλούς δρομείς είναι κάτι το αναμφισβήτητο για εμένα.9 Μαΐου 2025 στις 23:05 #133409theolvs16
Συμμετέχων10 Μαΐου 2025 στις 09:47 #133411Nikos Pilikas
Συντονιστής@theolvs16 Δύσκολη ερώτηση και νομίζω πως μόνο το εργαστήριο θα έδινε ακριβή απάντηση και ανά περίπτωση.
Υποθέτω ότι έχει να κάνει με την πυκνότητα του αφρού. Ένας πιο σφιχτός, π.χ. ο προηγούμενος Lightstrike Pro, θα συμπιεστεί και θα επιστρέψει περισσότερο από έναν βαρύτερο δρομέα. Με δεδομένο πάντα ότι μιλάμε για ελαστικά υλικά που έχουν γρήγορη επαναφορά.
Ένας πολύ μαλακός, π.χ. ο νέος Lightstrike Pro, θεωρητικά θα συμπεριφερθεί πιο ισορροπημένα και δεν θα τερματίσει, όταν έχουμε έναν ελαφρύτερο δρομέα.
Εννοείται πως οι δύο δρομείς τρέχουν στην ίδια ταχύτητα, έχουν ίδιο τρόπο πατήματος, σημεία φόρτισης και χρόνο επαφής με το έδαφος.11 Μαΐου 2025 στις 08:55 #133414Johnbrb
ΣυμμετέχωνΡα φωωτα σας ειμαι αναποφασιστος ειμαι αναμεσα σε δυο παππουτσια boston 13 vs evo sl τρεχω με boston 12 κ ειμαι απολυτα ευχαριστημενος. Τρεχω τρεις φορας την εβδομαδα 6χλ σε δρομο 10 χλμ σε δρομο και 12χλμ σε βουνο. Το πατημα κλεινει να παταει προς τα εξω. Επισης προτιμω το πατημα να ειναι ποιο σκληρό οχι τοσο μαλακο. Δυστηχως μενω μακρυα απο οποιαδηποτε πολη κ δεν μπορω να δοκιμασω απο κοντά
12 Μαΐου 2025 στις 15:30 #133417paris.k
ΣυμμετέχωνΚαλησπέρα ,ψάχνω ένα καθημερινό προπονητικό και βρήκα το sl2 στα 90 ευρώ !!! Πολύ τίμιο … αξίζει ή να δω κάτι άλλο; Να σημειώσω ότι πάω περίπου με 6 ρυθμό ..μέχρι τώρα Novablast 3 και Superblast ..ευχαριστώ πολύ
12 Μαΐου 2025 στις 15:35 #133418Nikos Pilikas
Συντονιστής12 Μαΐου 2025 στις 15:41 #133419paris.k
ΣυμμετέχωνΣαν πάτημα πως είναι το sl2? Σε σχέση με το Novablast ή με το speed 4 με τα οποία είμαι οικείος .. σε ευχαριστώ για την απάντηση
12 Μαΐου 2025 στις 16:41 #133420Panagiotis Vasiliou
ΣυμμετέχωνΚαλησπέρα σε όλους , καλησπέρα Νίκο
Έχω ξαναγράψει στο forum , και πλεον σαν πιο “έμπείρος δρομές” αναζητώ τα παπούτσια μου για τον αυθεντικό μαραθώνιο της Αθήνας.
Μέχρι τώρα έχω το novablast 4 (800km) το χρησιμοποιώ σε long runs και easy runs , και τα hoka mach 6 για τις ποιοτικές προπονήσεις και τους αγώνες μου 10κμ και 21κμ. Και με τα 2 είμαι ευχαριστημένος , αν και τα novablast σίγα σίγα διακρίνω οτι ίσως είναι ώρα για αλλαγή.
Επίσης, σκέφτομαι να αγοράσω τα addidas evo sl για να είναι στο rotation με τα mach 6 για την προετοιμασία του μαραθωνίου , ποία η γνώμη σας?
Ο κύριος σκοπός της ανάρτησης μου είναι για να μου προτείνετε παπούτσια για την μέρα του μαραθωνίου για τον αγώνα.
Σκοπεύω να τρέξω των μαραθώνιο κάτω απο 430 ώρες και pace κοντά στο 6-630.Είμαι 80kg 1,83 ύψος και μέχρι τώρα έχω χρόνο 21km στο 1ώρα και 59 λεπτά (5:40 pace) και 10κμ στα 55 λεπτά.
Παρακαλώ αν μπορείτε προτείνετε μου 2-3 ξεκάθαρες επιλογές , καθώς εμπιστεύομαι πολύ την κρίση σας και τα review σας.
12 Μαΐου 2025 στις 17:19 #133421Nikos Pilikas
Συντονιστής@paris Υπάρχει αναλυτικό review στο site.
@panagiotis_vasiliou Ένα παπούτσι σαν το Novablast θα σε πάει μια χαρά σε αυτούς τους ρυθμούς. Το ίδιο και το Evo SL.12 Μαΐου 2025 στις 18:33 #133422Panagiotis Vasiliou
Συμμετέχων@nikos pilikas
Τα mizuno neo vista , superblast 2 , hoka mach x2 έχουν νόημα για το pace που θα τρέξω των αγώνα ή δεν θα προσφέρουν και πολλά12 Μαΐου 2025 στις 23:40 #133425Nikos Pilikas
Συντονιστής@panagiotis_vasiliou Το Vista θα μπορούσε. Παρά την πλάκα, είναι αρκετά εύκαμπτο.
Τα άλλα δύο θέλουν ρυθμό κι είναι και άκαμπτα.13 Μαΐου 2025 στις 10:07 #133426George Provo
ΣυμμετέχωνΚαλημέρα,
Ψάχνω για ελαφρύ, καθημερινό, προπονητικό (και διαπνέον για τώρα το καλοκαίρι). Ρυθμούς να πηγαίνει μέχρι και κομμάτια στο 3’50-4’30. Όχι LR. Έχω σχετικά φαρδύ πόδι. Rebel v4 ή κάτι άλλο?
13 Μαΐου 2025 στις 12:38 #133427Nikos Pilikas
Συντονιστής@apostolosbablekis Είναι δύο αρκετά διαφορετικά μοντέλα αλλά της ίδιας κατηγορίας.
Όπως τα περιγράφω στα άρθρα. Αν θες σφιχτό πάτημα και πιο γρήγορους ρυθμούς, SB. Αν θες μαλακό, bouncy και πιο εύκαμπτο, Mizuno.Είμαι ανάμεσα σε mizuno Neo Vista και superblast 2..μια γνώμη αν είναι δυνατόν.. Σε ευχαριστώ πολύ
16 Μαΐου 2025 στις 10:06 #133447Nikos Pilikas
Συντονιστής@hypnox Λοιπόν, το Sky Paris είναι το λιγότερο εντυπωσιακό από τα super shoes αλλά και το πιο γρήγορο.
Το παπούτσι το κάνεις ό,τι θες, περνάει κάτω όση ισχύ έχεις και δεν στρεβλώνει πουθενά. Τρομερή απογείωση και αίσθηση – νυστέρι. Λες και το forefoot είναι 10mm λεπτότερο.Επειδή μου αρέσουν πάρα πολυ αυτά και ψάχνοντας παπούτσι για τον Μαραθώνιο σήμερα έκανα ένα τεστ μεταξύ του Alphafly V1 και του Metaspeed Sky Paris (είχε προηγηθεί και του Adios pro 3 αλλά ήταν πολυ κατώτερο σε απόδοση).
Λοιπόν 7 χλμ σε ρυθμό 3:35-37 με το alpha και έπειτα αλλά 7 σε 3:34-35 με το Asics.
Μέτρησα τα χιλιόμετρα 3,4,5,6,7 από κάθε σετ.
Αρχικά είμαι τέρμα forefoot με πολύ καλή δρομικότητα (έτσι λένε τουλάχιστον)
Το cadence με τα Asics ήταν 183-84 ενώ με τα Nike 180 , το Ground contact time και η κατακόρυφη ταλαντωση ήταν μικρότερο (καλύτερο)με τα Asics πράγμα λογικό λόγω υψηλότερης συχνότητας διασκελισμού.
Το μήκος διασκελισμού με τα Nike ήταν 1,58,6 ενώ με τα Asics 1,58 (με ελάχιστα πιο γρήγορο ρυθμό στα Asics)
Είμαι 69 κιλά οπότε δε μπορω να πω πως συμπιέζεται πολυ ο αφρος, παρόλα αυτα έχω δυνατό forefoot πατημα.
Συμπερασματικά για το δικό μου τρέξιμο το Nike είναι καλύτερο. Το Asics είναι γρηγορότερο… Όποτε ήθελα να αλλάξω ρυθμό αυτό γινόταν πολυ ευκολα αλλά το Nike όταν κλειδώσει σε ενα ρυθμό που το βοηθάει να δείξει τα χαρακτηριστικά του δεν έχει αντίπαλο.
Τέλος το συγκεκριμένο Alphafly είχε 300χλμ στην πλατη και το Asics 30 . Θα ήθελα να κάνω το τεστ με το άλλο Nike που έχει 70 χλμ αλλά το έχω σε θησαυροφυλάκιο και το φυλάει ο σκύλος.-
Αυτή η απάντηση τροποποιήθηκε στις 6 ημέρες, 21 ώρες πριν από
Nikos Pilikas.
16 Μαΐου 2025 στις 12:35 #133449Stelios
Συμμετέχων@echetlos
Νίκο και εγώ θεωρώ πως είναι το πιο γρήγορο παπούτσι αυτή τη στιγμή. (Δεν έχω δοκιμάσει το νέο puma και το vaporfly 4 ) αλλα ακριβώς όπως είπες ενώ το forefoot είναι νομίζω το πιο γεμάτο από όλα τα legal (εκτός του ON), μετά τα 30 με κουραζει. Εμένα τουλάχιστον.
Είναι ένα περιεργο πραγμα αυτό το παπουτσι… Ενώ δεν έχει κάτι ιδιαίτερο να πεις wow, με κάποιο παραξενο τρόπο τα κάνει όλα σωστά. -
Αυτή η απάντηση τροποποιήθηκε στις 6 ημέρες, 21 ώρες πριν από
-
ΣυντάκτηςΔημοσιεύσεις
- Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να απαντήσετε σ' αυτό το θέμα.