Αρχική / Θέματα / Δρομικά θέματα / Προπόνηση / Συμβουλές για προπόνηση για το ΑΜΑ

Συμβουλές για προπόνηση για το ΑΜΑ

Επισκόπηση 6 δημοσιεύσεων - 1 έως 6 (από 6 συνολικά)
  • Συντάκτης
    NikosNikos
    Συμμετέχων

Καλησπέρα..Θα ηθελα γνωμες απο τους έμπειρους του φόρουμ σχετικά με την προπονηση που πρεπει να κανει καποιος για τις ανηφορες που εχει η κλασσική..Το πρόγραμμα που θα ακολουθήσω θα εχει απο τις βασικες προπονήσεις 2διαλλειματικες(1μεγαλα κομματια και 1 μικρα) 1τεμπο και 1long και 2ελευθερα χαλαρα..Ειμαι σε δίλημμα να αντικαταστήσω τι μικρη διάλλειματικη με κομματια σε ανηφορα;..να κανω στα ελεύθερα τρεξίματα διαδρομες με κλίσεις αλλα χωρις να πιεζω…η να βαλω στα long ανηφόρες χανοντας βεβαια την ταχύτητα απο το long λογο κλήσεων..τι μου προτείνετε?

Nikos Pilikas
    Συντονιστής

@nikosnikos 6 προπονήσεις θα κάνεις;

Θα μπορούσες να συμπεριλάβεις διαδρομή με ανηφόρες τόσο στο LR όσο και το ελεύθερο. Δεν χρειάζεται να έχουν υπερβολικές κλίσεις, ούτε και να είναι ιδιαίτερα παρατεταμένες. Π.χ. η “τεσσάρα” στον Υμήτο, αν γνωρίζεις, είναι μια χαρά.
    Επίσης, κάποιο από τα easy runs σου μπορεί να συνδυάζεται με γρήγορα 100άρια σε ανηφόρα (π.χ. 10Χ100). Γρήγορα, όχι σπριντ.
    Βασικό δε να δουλεύεις παράλληλα και τις κατηφόρες.

NikosNikos
    Συμμετέχων

6 προπονήσεις θα κανω..Το να εχω 2 διαλλειματικες μεσα ειναι υπερβολή πιστεύεις Νίκο;

Nikos Pilikas
    Συντονιστής

Ποιος είναι περίπου ο στόχος σου;

NikosNikos
    Συμμετέχων

Τον απριλιο στη Θεσσαλονίκη ειχα κανει 2.58..θα προσπαθήσω να το πλησιάσω οσο γίνεται

Nikos Pilikas
    Συντονιστής

Κατά την γνώμη μου πάντα, η 6η ημέρα είναι περιττή.
    Προπονήσεις σε διαδρομές με ανηφόρες απ’ τη μία και ο καιρός της περιόδου αυτής απ’ την άλλη, θεωρώ πως απαιτούν δύο ρεπό την εβδομάδα. Εκτός αν είσαι πιτσιρικάς. Και πάλι όμως, ο στόχος σου βγαίνει άνετα και με 5 προπονήσεις.
    Οι 6 ημέρες απαιτούν πολύ προσεκτικό tuning για να μην βγάλεις θέματα και κυρίως, για να πετύχεις το φορμάρισμα.
    Καταλήγοντας, εγώ θα επέλεγα μεταξύ ενός τέμπο ή των cruise intervals ανά εβδομάδα και θα “πείραζα” λίγο το ένα από τα δύο easy runs.

Επισκόπηση 6 δημοσιεύσεων - 1 έως 6 (από 6 συνολικά)
  • Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να απαντήσετε σ' αυτό το θέμα.