Αρχική / Θέματα / Δρομικά θέματα / Προπόνηση / Όγκος και ποιοτητα χιλιομετρων προετοιμασιας Κλασσικου Μαραθωνιου

Όγκος και ποιοτητα χιλιομετρων προετοιμασιας Κλασσικου Μαραθωνιου

• Αυτό το θέμα έχει 3 απαντήσεις, 3 φωνές και ενημερώθηκε τελευταία φορά 8 έτη, 6 μήνες πριν από τον χρήστη Ανώνυμος.
Επισκόπηση 4 δημοσιεύσεων - 1 έως 4 (από 4 συνολικά)
  • Συντάκτης
    Ανώνυμος
    Ανενεργός

Καλησπερα σε όλους, μιλωντας για ογκο χλμ κατα την διαρκεια της προετοιμασιας για την κλασσικη πόσα χλμ πρεπει καποιος να κανει;;;;αν υποθεσουμε οτι ξεκιναει μεσα Ιουλη;;;επίσης αν επιγκεντρωθουμε στην κλασσικη διαδρομη με τις ανηφορες πως πρπει να μοιρασει καποιος τις προπονησεις;;;;

Nikos Pilikas
    Συντονιστής

@dionisis_giakoumelos Μεγάλη κουβέντα Διονύση και δεν είμαι βέβαιος ότι υπάρχει μόνο μία απάντηση.
    Ακόμη κι αν θέλαμε να ακολουθησουμε συγκεκριμένα και “επιστημονικά” αποδεδειγμένα πρωτόκολλα, δε νομίζω ότι θα είχε νόημα, μιας και δεν μιλάμε για αθλητές ή άτομα σε ηλικιακό peak, ως επί το πλείστον.
    Οπότε, εγώ θα έλεγα ότι μάλλον είναι θέμα συσχετισμών, να βρεθεί δηλαδή μία φόρμουλα που να λαμβάνει υπ’ όψιν τα χαρακτηριστικά του καθενός.
    Προπονητικές αδυναμίες, κατάσταση μυοσκελετικού, ψυχολογία, χρόνο αποκατάστασης, χρόνια ενασχόλησης κι ένα σωρό ακόμη.
    Ό,τι δουλεύει σ’ εμένα, δεν δουλεύει απαραίτητα και σ’ εσένα. Δεν αποδίδουμε όλοι το βέλτιστο μέσω της ίδιας οδού.

Εγώ λοιπόν την ερώτησή σου θα την άλλαζα λίγο…
    Όχι πόσα εβδομαδιαία χλμ αλλά πόσες ώρες στον δρόμο. Ο όγκος από μόνος του δεν λέει πολλά.
    Μπορεί να κάνεις εσύ 100Κ/εβδομάδα κι εγώ ως πιο αργός να χρειάζομαι 20-25% περισσότερη ώρα για να κάνω τον ίδιο όγκο. Άρα τι κάνω σε αυτή την περίπτωση; 😉

aRiSTiDiS
    Συμμετέχων

Συμφωνώ κι εγώ. Τόσο για το οτι η ερώτηση δέν έχει μονοσήμαντη απάντηση, όσο και για τον παράγοντα χρόνο vs km. Προσωπικά θα θεωρούσα ιδανικό να καταφέρεις να φτάσεις να κάνεις σταδιακά μέχρι και 3ωρο LR

Δες και εδώ

Για τις ανηφόρες… προφανώς πρέπει να βάλεις ανηφόρες μέσα στην προπόνηση. Και εάν δεν θές ή δεν μπορείς να “λιώσεις” στην προπόνηση σε παρατεταμένα ανηφορικά τμήματα, μπορείς να τρέχεις μικρά ανηφορικά τμήματα, αλλά με ένταση στο τρέξιμο επιταχύνοντας.

Ανώνυμος
    Ανενεργός

@echetlos καθοριστικος παραγοντας σε ολα οσα γραφεις και τα οποια συμφωνω ειναι με τι στοχο κατεβαινεις καποιος στην κλασσικη η σε ενα μαραθωνιο γενικα…Σαφως και οι παραμετροι ειναι διαφορετικοι και στον καθενα μας…θεωρω οτι προιοντος του χρονου και της προπονησης σιγουρα τον ιδιο ογκο χλμ θα το κανει καποιος σε λιγοτερο χρονο….και ακομη πιο σιγουρα θα μπορει να κανει τα ιδια χλμ η την ιδια ωρα στο δρομο με λιγοτερ απροβληματα….για εμενα αυτο δειχνει βελτιωση με μια γρηγορη ματια….χωρις να εντρυφησεις σε πιο τεχνικους παραγοντες….
    @aRiSTiDiS  καλα το 3 ωρα λονγκ ειναι η πιο σταθερη αξια….γενικα προτιμω διαδρομες που εχουν και ανηφορες και κατηφορες για εναλλαγη…απλα προσωπικα χανομαι οταν βαχω χλμ στοχο ενω με τον χρονικο στοχο τα παω καλυτερα…και παλευω στον ιδιο χρονο να βγαζω παραπανω αποσταση….

Επισκόπηση 4 δημοσιεύσεων - 1 έως 4 (από 4 συνολικά)
  • Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να απαντήσετε σ' αυτό το θέμα.