Αρχική / Θέματα / Δρομικά θέματα / Παπούτσια / Έλεγχος πρηνισμού – Επιλογή παπουτσιών

Έλεγχος πρηνισμού – Επιλογή παπουτσιών

Επισκόπηση 9 δημοσιεύσεων - 1 έως 9 (από 9 συνολικά)
  • Συντάκτης
    Δημοσιεύσεις
  • #93018
    spyros kados
    Συμμετέχων

    Καλημέρα σε όλους. Ξέρετε που μπορώ στην Αθήνα να ελέγξω τον πρηνισμό, με δυναμικό τρόπο (δηλαδή έλεγχος όταν τρέχεις-περπατάς, όχι ακίνητος);
    Παλιά μου είχαν πει ότι έχω ουδέτερο πάτημα, αλλά ένα τεστ στην Asics μου έβγαλε υπερπρηνισμό. Θέλω να το επιβεβαιώσω πριν αλλάξω παπούτσια και φύγω από τα ουδέτερα. Έκανα και το τεστ στο http://www.myprecisionfit.com και μου έβγαλε ουδέτερο πάτημα.

    #93020
    Nikos Pilikas
    Συντονιστής

    @spyroskad Γεια σου, Σπύρο.
    Τι τεστ είναι αυτό που σου έβγαλε υπερπρηνισμό; Στατικό ή δυναμικό; Πόσες μοίρες παραπάνω από το κανονικό πρηνίζεις;
    Τι ακριβώς θέματα και τραυματισμούς είχες όταν έτρεχες πριν με ουδέτερα (υποθέτω) παπούτσια;

    #93026
    spyros kados
    Συμμετέχων

    Δυναμικό τεστ, σε διάδρομο στην Asics το έκανα. Μου έβγαλε οριακά ουδέτερο το αριστερό και πολύ υπερπρηνισμό στο δεξί.

    Με ουδέτερα (Nimbus) έτρεχα αλλά δεν έκανα πολλά χιλιόμετρα. 5άρια κυρίως, 10άρια πιο σπάνια και με μεγάλα κενά που δεν έκανα τίποτα.

    Δεν είχα κάποιο ιδιαίτερο θέμα, 2-3 φορές με είχε πιάσει ένας πόνος στο δεξί γόνατο, προς την εσωτερική πλευρά. Έμενε για κανά μήνα και μετά έφευγε. Δεν ήταν τίποτα το ιδιαίτερο, περισσότερο ενόχληση. Δηλαδή έτρεχα, έκανα γυμαστήριο, έπαιζα μπάσκετ κανονικά, απλώς ένιωθα μια ενόχληση.

    Ωστόσο θα ήθελα να κάνω έναν έλεγχο, να μου φύγει η ιδέα και να βεβαιωθώ ότι τρέχε με σωστά παπούτσια.

    #93028
    dimitrissss
    Συμμετέχων

    Καλησπέρα και από μένα. Το δυναμικό τεστ συμπεριλάμβανε και ανάλυση των φορτίσεων στο πέλμα σου ή απλά έτρεχες και σε κατέγραφε μια κάμερα; Όσες φορές έκανα ανάλυση σε κατάστημα αθλητικών ειδών με τον τρόπο που προτείνουν οι διάφορες εταιρείες, πάντα το αποτέλεσμα ήταν το ίδιο. Ότι το αριστερό πατάει ουδέτερα και ότι το δεξί υπερπρηνίζει και μου πρότειναν πάντα stability παπούτσια. Όταν έκανα τεστ με ανάλυση των δυνάμεων που ασκούνται στο πέλμα το αποτέλεσμα ήταν το αντίθετο. Το δεξί πόδι αρχικά υπτιάζει και δέχεται τα φορτία στο εξωτερικό του πέλματος και ας γυρνάει προς τα μέσα στην συνέχεια.
    Η γνώμη μου είναι να μην αλλάξεις παπούτσια αν δεν είχες κανένα πρόβλημα. Τα σωστά παπούτσια είναι συνήθως αυτά με τα οποία αισθάνεσαι πιο άνετα.

    #93030
    spyros kados
    Συμμετέχων

    Στο δυναμικό τεστ απλώς έτρεχα και με κατέγραφε μια κάμερα. Πριν από κάποια χρόνια είχα κάνει διάδρομο στο Runner Store στο Golden Hall και μου είχαν πει ότι έχω σχεδόν ουδέτερο πάτημα (ελάχιστη απόκλιση) και πρότειναν ουδέτερο παπούτσι.
    Τελικά dimitrissss τι παπούτσια φοράς, για υπτιασμό;
    Πιο άνετα νιώθω σαφώς με το ουδέτερο Nimbus, αλλά μιλάμε για σύγκριση Nimbus με Kayano στο κατάστημα και κάνοντας 2 βήματα. Ως προς το πρόβλημα που ρωτάς, δες τι έγραψα παραπάνω.
    Εν πάση περιπτώσει θα ήθελα να κάνω ένα σωστό έλεγχο και θα με ενδιέφερε αν υπάρχει κάποιο τέτοιο μέρος στην Αθήνα.

    #93034
    Nikos Pilikas
    Συντονιστής

    @spyroskad Ρίξε μια ματιά εδώ, αν θες Σπύρο.

    Κατά την γνώμη μου, δεν υπάρχει κάτι να ελέγξεις, από την στιγμή μάλιστα δεν έχεις αντιμετωπίσει κάποιο πρόβλημα έως τώρα.

    #93040
    dimitrissss
    Συμμετέχων

    @spyroskad Τα τελευταία 2,5 χρόνια φοράω μόνο ουδέτερα παπούτσια διαφόρων τύπων και βαρών. Από εδώ και στο εξής θα προσέχω να μην έχουν και καθόλου κολάρο στη φτέρνα γιατί αποδείχτηκε ότι μου κάνει κακό στον αχίλλειο. Αν θες πάντως να κάνεις ανάλυση θα πρέπει να απευθυνθείς σε ειδικό κέντρο και όχι σε κατάστημα αθλητικών ειδών. Υπάρχουν ποδολόγοι, ποδίατροι, φυσιοθεραπευτές που κάνουν τέτοιες αναλύσεις. Κατά τη γνώμη μου αν δεν έχεις κάποιο πρόβλημα μην κάνεις το έξοδο. Επίσης να ξέρεις ότι όλοι αυτοί θα σου λένε να φτιάξεις πάτους και μετά θα σκέφτεσαι αν χρειάζεσαι πάτους ή όχι και στο τέλος το τρέξιμο από ασχολία χαράς και χαλάρωσης θα γίνει πηγή άγχους.

    #93102
    spyros kados
    Συμμετέχων

    Σας ευχαριστώ παιδιά και τους δύο. Τελικά μόλις παράγγειλα τα ουδέτερα Asics Gel Nimbus. Τον έλεγχο μπορεί να τον κάνω κάποια στιγμή μελλοντικά.

    #93498
    spyros kados
    Συμμετέχων

    Ενημερωτικά να συμπληρώσω πως έκανα δυναμικό πελματογράφημα με ανάλυση των δυνάμεων που ασκούνται στο πέλμα. Περπατούσα σε ένα ιμάντα σε κέντρο φυσικοθεραπείας. Το αποτέλεσμα ήταν ουδέτερο πάτημα. Οπότε φαίνεται ότι τα τεστ σε καταστήματα δεν είναι αξιόπιστα.

Επισκόπηση 9 δημοσιεύσεων - 1 έως 9 (από 9 συνολικά)
  • Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να απαντήσετε σ' αυτό το θέμα.