- Αυτό το θέμα έχει 4 απαντήσεις, 3 φωνές και ενημερώθηκε τελευταία φορά 4 μήνες, 3 εβδομάδες πριν από τον χρήστη
Alkis.
-
ΣυντάκτηςΔημοσιεύσεις
-
13 Νοεμβρίου 2025 στις 19:19 #134726
Nikos PilikasΣυντονιστής@vslis_mis Βασίλη, συνεχίζω την συζήτηση εδώ.
Δεν παρεννόησα, κατάλαβα ότι μιλούσες γενικά και όχι συγκεκριμένα για το goRUN. Αλλά και συγκεκριμένα να αναφερόσουν, δεν είπες κάτι που δεν ισχύει. Παλαιότερα τα σχόλια στα ποικίλα άρθρα κα νήματα ήταν πάρα πολλά. Όπως και η αλληλεπίδραση των μελών. Από την στιγμή όμως που εγώ “οδήγησα” το περιεχόμενο σχεδόν αποκλειστικά στα παπούτσια, εκ των πραγμάτων ακολούθησε και όλη η κοινότητα. Πίστεψέ με όμως, πραγματικά δεν μπορούσα να το τρέξω πλέον μόνος μου. Κι ας μην μου αρέσει και τόσο το αποτέλεσμα.
Καλησπέρα @echetlos. Θα ήθελα να σε ευχαριστήσω ειλικρινά για την απάντηση που μου έδωσες. Στο gorun έχει γίνει μια εξαιρετική δουλειά, κυρίως από εσένα προσωπικά, αλλά φυσικά και από την υπόλοιπη ομάδα που συμμετέχει ενεργά. Κανείς δεν μπορεί να το αμφισβητήσει ούτε να το αρνηθεί. Είναι απόλυτα φυσικό και κατανοητό να υπάρξει κάποια στιγμή κούραση και ίσως ένα αίσθημα κορεσμού. Αυτά συμβαίνουν. Προσωπικά, νιώθω ευγνωμοσύνη και εκτίμηση για την προσπάθειά σου και για τη γνώση που μοιράζεται τόσο απλόχερα και τόσο αφιλοκερδώς μέσα από το forum.
Συμφωνώ απόλυτα με την άποψη ότι τα forum έχουν χάσει σημαντικά τη δυναμική τους σε σχέση με το παρελθόν και με τα χρόνια που πέρασαν. Οι λόγοι για αυτή την εξέλιξη είναι πολλοί. Πιστεύω ότι τα social media και η εξέλιξη της τεχνολογίας μας έχουν επηρεάσει πολύ σημαντικά και έχουν αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο επικοινωνούμε. Παρόλα αυτά, όσοι από εμάς παραμένουμε “ρομαντικοί” και συνεχίζουμε να είμαστε δραστήριοι και ενεργοί στο δρομικό κίνημα, οφείλουμε να αφήσουμε μια ουσιαστική και διαχρονική παρακαταθήκη.
Ο γραπτός λόγος, ειδικά στην ψηφιακή επικοινωνία, μερικές φορές δημιουργεί παρερμηνείες.
Συμφωνώ. Ορισμένες φορές κοιτάμε τον εξοπλισμό , super shoes και ξεχνάμε τα αυτονόητα..ενδυνάμωση, σωστή προετοιμασία. Παρακολουθώ το forum και όλες τις συζητήσεις που κάνετε. Αντιλαμβάνομαι πως η δυναμική του forum είναι τα παπούτσια, θα ήταν εφικτό να συζητητάμε και άλλα θέματα.
Δεν αναφέρομαι εδώ στο site και τη λειτουργία του, αλλά στην κουλτούρα και τη νοοτροπία που έχουμε αποκτήσει συνολικά ως κοινότητα δρομέων-βάζω εδώ και τον εαυτό μου μέσα σε αυτή την κριτική. Δυστυχώς, πρέπει να παραδεχτώ ότι μερικές φορές και εγώ ξεφεύγω από τα ουσιώδη.
– Όταν συμμετέχω σε δρομικές συζητήσεις, είτε προσωπικά και δια ζώσης, είτε online, παρατηρώ ότι η συζήτηση τείνει να επικεντρώνεται υπερβολικά σε παπούτσια και εξοπλισμό, και πολύ λιγότερο στα πραγματικά σημαντικά θέματα, όπως η σωστή τροφοδοσία, η προετοιμασία, η στρατηγική και τακτική προσέγγιση, οι προπονήσεις και η ανταλλαγή χρήσιμων συμβουλών. Πριν πολλά χρόνια (τουλάχιστον 11 χρόνια), λαχταρούσα να συμμετέχω σε δρομικές συζητήσεις. “Τραβούσα σαν σφουγγάρι” κάθε συναίσθημα.
– Όταν διαβάζω ένα θέμα που αφορά αγώνες και προετοιμασία για αυτούς, οι περισσότερες από τις απαντήσεις που δίνονται αναφέρονται σχεδόν αποκλειστικά σε θέματα εξοπλισμού. Με όλο το σεβασμό και την εκτίμηση προς όλους, μερικές φορές νιώθω ότι χάνουμε το πραγματικό έδαφος κάτω από τα πόδια μας και ξεχνάμε την ουσία.Ανεξάρτητα από προσωπικά συναισθήματα και καταστάσεις που μπορεί να βιώνουμε, αν θέλουμε πραγματικά να παραμείνουμε “ρομαντικοί” και αφοσιωμένοι στην ουσία του αθλήματος, ας επικεντρωθούμε περισσότερο και πιο συνειδητά πράγματα, στο αυθεντικό συναίσθημα του τρεξίματος και λιγότερο στα δεσμά της σύγχρονης τεχνολογίας.
Ας μοιραστούμε λοιπόν με ειλικρίνεια το συναίσθημα και την αγάπη μας για το τρέξιμο.
18 Νοεμβρίου 2025 στις 14:43 #135667Furi
ΣυμμετέχωνΑρκετά ενδιαφέρον θέμα.
Το θέμα με τα παπούτσια είναι αναμενόμενο και αυτο πιστεύω δεν οφείλεται μόνο στα reviews. Είναι ένα θέμα που προφέρεται για κουβέντα μιας και τα αλλάζουμε συνέχεια αλλά υπάρχει και υπερπροσφορά. Αναπόφευκτα ο κύριος όγκος των μηνυμάτων θα είναι για αυτά.
Ειλικρινά όμως θα ήθελα να δω πως θα μπορούσε να πάρει άλλη όψη το forum. Υπάρχει τρόπος?
18 Νοεμβρίου 2025 στις 16:46 #135670
Nikos PilikasΣυντονιστής@m1ke Ο εξοπλισμός είναι συμπληρωματικό θέμα σε ένα δρομικό site, Μιχάλη. Ενδιαφέρον μεν αλλά σίγουρα όχι πρωταρχικό.
Προφανώς και τα reviews δημιουργούν περιεχόμενο, εύκολο κιόλας, η κυρία αρθρογραφία και οι συζητήσεις όμως, θα έπρεπε να περιστρέφονται γύρω από ζητήματα π.χ. προπονητικά, διατροφικά, πρόληψης τραυματισμών κτλ.Σχετικά με τον τρόπο που ρωτάς, είναι απλός. Αν έμπαιναν άρθρα τέτοιου είδους ή τα νήματα ήταν ανάλογα, θα ακολουθούσαν και τα μέλη. Όσα παραμένουν έστω, καθώς τα sites και τα forums μάλλον έχουν πεθάνει.
Έτσι δούλευε μέχρι πριν 3-4 χρόνια το goRUN και τολμώ να πω, αρκετά επιτυχημένα και έγκυρα. Τουλάχιστον βάσει των πόρων του. Αρχειοθετημένα είναι τα πάντα, εύκολα τα βρίσκει κάποιος.
Όπως όμως είπα και παραπάνω στον Βασίλη, πλέον κουράστηκα και δεν μπορώ να το τρέχω το site όπως πριν. Οπότε μένουν τα reviews ως αρθρογραφία ή όποιο άλλο thread προκύψει στο forum.18 Νοεμβρίου 2025 στις 16:55 #135672Furi
ΣυμμετέχωνΘα κοιτάξω με ενδιαφέρον τα παλιότερα Post να δω τι ακριβως εννοείς.
Δεν εχω σχεδόν καμία σχέση με το πως δουλεύουν τα forum.19 Νοεμβρίου 2025 στις 04:32 #135700
AlkisΣυμμετέχωνΕμένα προσωπικά μου αρέσει η εξατομίκευση που γίνεται εδώ στον εξοπλισμό και ιδιαίτερα στα παπούτσια.
Πουθενά σε εγχώρια forum δεν έχω δει τόση ανάλυση- πληροφορια- κατευθυνση- προσανατολισμό αγοράς.
Η εμβάθυνση,η ανταλλαγή απόψεων και εμπειριών έχει ως αποτέλεσμα μια βοήθεια για σωστές επιλογές για τον καθένα μας,σε μια αγορά που και ακριβή είναι, και πολλά παπούτσια βασίζονται στο brand name τους χωρίς να αξίζουν.
Νομίζω ότι πολλοί δρομείς (βάζοντας και τον εαυτό μου μέσα) έχουμε επωφεληθεί από τις αξιολογήσεις του Νίκου και από δικές μας περιγραφές που μπορούν να δώσουν μια πρώτη εικόνα.
Παρόλα αυτά υπάρχει και ιδιαίτερα πλούσια αρθρογραφία για τα πάντα που σχετίζονται με το τρέξιμο που έχει ανεβασει ο Νίκος.
Νομίζω είμαστε σε καλό δρόμο!! -
ΣυντάκτηςΔημοσιεύσεις
- Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να απαντήσετε σ' αυτό το θέμα.