Αρχική / Θέματα / Δρομικά θέματα / Παπούτσια / Σκόρπιες σκέψεις περί παπουτσιών – 4

Σκόρπιες σκέψεις περί παπουτσιών – 4

Επισκόπηση 15 δημοσιεύσεων - 466 έως 480 (από 531 συνολικά)
  • Συντάκτης
    iagos
    Συμμετέχων

Καλησπέρα, συντρέχτες. Για κλασικό, σε pace 4:50-5:00″, novablast 5, mach 6 ή κάτι άλλο. Είμαι 75 κιλά με ουδέτερο πάτημα, συνήθως τρέχω τον κλασικό με daily trainers (Brooks Glycerin, Nike Vomero, Hoka Rincon). Ευχαριστώ πολύ.

• Αυτή η απάντηση τροποποιήθηκε στις 1 μήνα, 4 εβδομάδες πριν από iagos.
    ferga
    Συμμετέχων

Καλησπέρα σε όλους, πρώτη φορά εδώ!

Είμαι σε αναζήτηση παπουτσιών για ΑΜΑ. Στόχος 3 ώρες και κάτι, 180cm, 70κατι κιλά.
    Και μιας και βάζω και τα αριθμητικά στοιχεία, δυστυχώς όριο χρηματικό έως το πολύ 150 ευρώ (θα προτιμούσα και παρακάτω).

Οπότε ψάχνω το best value παπούτσι σε αυτό το εύρος τιμής για τον συγκεκριμένο σκοπό. Και μια γνώμη αν έχει νόημα να μην πάρω κάτι σε αυτή την κατηγορία και να κατέβω με ένα ζευγάρι vaporfly 2, αγορασμενο τον Νοέμβριο του 2022 με κάπου 500χλμ (που θα έχουν έως τον Νοέμβριο)

Για την ώρα έχω εντοπίσει τα Nike fly 6, Hoka mach 5/6.

Nikos Pilikas
    Συντονιστής

@iagos Superblast. Μακράν η καλύτερη επιλογή σε non-plated.

@ferga
    Δημήτρη, εσύ είσαι;
    Πολύ καλή επιλογή το Zoom Fly 6. Προστασία, ζωντάνια, ευκολία.

iagos
    Συμμετέχων

Σε ευχαριστώ για την πρόταση, Νίκο. Τα superblast κοιτούσα (διάβασα όλα τα reviews σου) αλλά δυστυχώς έχουν διπλάσια τιμή από τα mach και novablast. Αν δεν σε πρήζω ποια θα ήταν η επόμενη επιλογή; Σε ευχαριστώ πολύ.

• Αυτή η απάντηση τροποποιήθηκε στις 1 μήνα, 4 εβδομάδες πριν από iagos.
    Nikos Pilikas
    Συντονιστής

@iagos Το Mach 6 είναι πάρα πολύ καλό. Αρκεί να μην έχεις φαρδύ πόδι.

ferga
    Συμμετέχων

Ναι εγώ!

iagos
    Συμμετέχων

Σε ευχαριστω, Νίκο. Δεν εχω μεγαλο forefoot αλλά τα Mach 6 ειναι επίπονα σφιχτά εκει,όπως το περιέγραψες στο review σου. Είναι το πρώτο Hoka που θα δοκιμάσω χαλαρά ένα νουμερο μεγαλύτερο, γιατι wide δεν βρισκω εύκολα. Ευχαριστώ.

Stelios
    Συμμετέχων

@swimer σου απαντώ εδώ και όχι στην ενημέρωση.
    Το Adios pro 2 βγήκε το 21… . Οι κόλλες που υπάρχουν στο παπουτσι είναι ίσως το πρωτο υλικό που χάνει την ιδιότητα του λόγω χρόνου. Ο τυπος έβαλε ξαφνικά ένα παπουτσι 4-5 ετών που δεν γνωρίζουμε που το ειχε αποθηκευμένο (κρυο, ζέστη, ήλιο) και περίμενε να μην βγάλει θέμα το παπουτσι;
    Ίσως και να μην έβγαζε αλλά δεν είναι παραξενο να έχει μαλακώσει η κόλλα. Φίλος είχε vaporfly 1 στην αποθηκη 3 χρόνια και όταν το έβαλε ξανα έφευγαν κομμάτακια από τον αφρό. Όσο δε δουλευεις κάτι και όσο δε το έχεις προστατευμενο από εξωτερική θερμοκρασία, ήλιο κτλ χαλάει.

ferga
    Συμμετέχων

@echetlos Τελικά πήρα wave rebellion pro 2, σε τιμή – χώμα 115€. Εκτιμώ (αν μου κάτσει) ότι θα είναι καλύτερο από zoom fly 6

Nikos Pilikas
    Συντονιστής

@ferga Τρομερά εντυπωσιακό αλλά ιδιαίτερο μοντέλο. Θα το τσεκάρεις στα μεγάλα σου.

Τελικά πήρα wave rebellion pro 2, σε τιμή – χώμα 115€. Εκτιμώ (αν μου κάτσει) ότι θα είναι καλύτερο από zoom fly 6

mikeb
    Συμμετέχων

Καλησπέρα σε όλους.
    Θα παραθέσω ένα μίνι review για ένα παπούτσι που αγόρασα πρόσφατα αφού είχα βρει κάποιες πολύ καλές (αλλά λίγες) κριτικές.
    Αναφέρομαι στο Kiprun KD900X.2 από το Decathlon.
    Πολύ ελαφρύ παπούτσι(199γρ.) με μια semi-soft αίσθηση (κατ’εμέ τουλάχιστον) με αρκετά ενεργητικό πάτημα και καλή επιστροφή ενέργειας.
    Το upper του είναι ένα ‘πλαστικό’ mesh με πολύ καλή διαπνοή, non-gasseted γλώσσα η οποία είναι οριακή για τα κορδόνια και θέλει να τη στρώσεις καλά πριν ξεκινήσεις, ενώ τα κορδόνια είναι φλατ ανελαστικά αλλά κρατάνε μια χαρά(Adidas ακούς?). Απλό και λιτό τελείως χωρίς υπερβολές με επίσης λιτό padding γύρω από τον αστράγαλο στο κολάρο το οποίο είναι μέτριας σκληρότητας. Ο χώρος μπροστά είναι επαρκής αλλά δεν θα έλεγα ότι είναι ιδανικός για φαρδιά πέλματα ενώ έχει και κάποιο ύψος.
    Η σόλα είναι στα 40-32 βάσει της εταιρίας και ο αφρός είναι από A-TPU θυμίζοντας πολύ αυτούς της PUMA. Πολύ ενεργητικό πάτημα με καλή επιστροφή ενέργειας και αρκετό ‘fun’. Το έχω φορέσει σε ελεύθερα μέχρι 15χλμ και σε 200ρια κομμάτια και σπριντ και μπορώ να πω ότι μου άρεσε σε όλους τους ρυθμούς αν και στα πιο γρήγορα ήταν σίγουρα πιο απολαυστικό. Τέλος το λάστιχο στην εξώσολα είναι αρκετά λεπτό αλλά με πολύ καλή πρόσφυση τουλάχιστον στο στεγνό.
    Αν ήταν από κάποια από τις μεγάλες εταιρίες του χώρου θα είχε σίγουρα πολύ μεγαλύτερη αρχική τιμή και προσωπικά το θεωρώ εξαιρετικό vfm και το πήρα γατί έψαχνα κάτι που να μπορώ να κάνω σχεδόν τα πάντα και με καλύπτει σε πολλά.
    Οτιδήποτε απορία θα χαρώ να απαντήσω.
    Υ.γ. Μεγάλη προσοχή στο νούμερο, εγώ κατέβηκα 1 ολόκληρο από 43 πήγα σε 42.

Stelios
    Συμμετέχων

Έρχονται τα Megablast . Να δουμε αν έκανε θαυμα παλι η Asics.

Nikos Pilikas
    Συντονιστής

Στο δείγμα που είχα πιάσει στα χέρια μου, η Turbo2 σόλα έδειχνε πολύ μαλακή και ελαστική.
    Του Superblast 3 όχι τόσο.

Stelios
    Συμμετέχων

Καλά και εγώ το sb3 προτιμουσα αλλά με έκπτωση που είχα εβγαινε 180. Μέχρι να βγει το SB3 θα την είχα χάσει, όποτε ήταν μονόδρομος. Μόνο το νουμερο με προβληματιζει γιατί δεν έχει αρκετά reviews ακόμα. Πήγα TTS και ότι γίνει!

Gregory
    Συμμετέχων

Καλησπέρα στη παρέα και καλό μήνα. Μιας που το καλοκαίρι έλιωσα στην κυριολεξία τα superblast 2 να πάω να πάρω τα ίδια ή να πάω για τα megablast?

Επισκόπηση 15 δημοσιεύσεων - 466 έως 480 (από 531 συνολικά)
  • Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να απαντήσετε σ' αυτό το θέμα.