Αρχική / Θέματα / Δρομικά θέματα / Παπούτσια / Υπερπρηνισμός σε γρήγορο παπούτσι

Υπερπρηνισμός σε γρήγορο παπούτσι

Επισκόπηση 15 δημοσιεύσεων - 1 έως 15 (από 15 συνολικά)
  • Συντάκτης
    Blackdog
    Συμμετέχων

Καλησπέρα, είμαι νέος στη ομάδα σας και σας διαβάζω με αρκετό ενδιαφέρον. Τρέχω αρκετά χρόνια και έχω δοκιμάσει διάφορα μοντέλα. Κυρίως τα Brooks adrenalinegts 14 και 15. Μου είχαν διαγνώσει ήπιο Υπερπρηνισμό. Έχω δοκιμάσει και Nimbus τα οποία μου φάνηκαν άνετα αλλά πολύ βαριά. Με ενδιαφέρει κάτι ελαφρύ και τρεχω κατά βάση 25αρια maximum. Τι προτείνετε; τα gorun7; που μπορώ να τα βρω;; ευχαριστώ

Nikos Pilikas
    Συντονιστής

@blackdog Καλωσήρθες, συντρέχτη!

Για ήπιο υπερπρηνισμό, τα GTS είναι πολύ υποστηρικτικά. Δεν σε ενοχλούσαν;
    Αν θες οπωσδήποτε να πας σε stability μοντέλο, δες το Saucony Guide.
    Από neutral, το Ghost είναι ιδιαίτερα σταθερό, όπως και το Pegasus. Βασικά, το καλύτερο είναι να πας σε κάποιο μαγαζί με διάδρομο και να δοκιμάσεις διάφορα.

Blackdog
    Συμμετέχων

Δεν θέλω οπωσδήποτε stability γι αυτό το ψάχνω! Θέλω κάτι ελαφρύ με μικρή υποστήριξη αν υπάρχει και χρειάζεται γι αυτό ρωτάω. Ας που trail που τρέχω χρησιμοποιώ τα bushido και είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος.

Nikos Pilikas
    Συντονιστής

Προσωπικά, δεν είμαι υπέρ των stability μοντέλων. Αλλά αυτή είναι απλά η άποψή μου.
    Με τι έτρεχες μέχρι τώρα και σου άρεσε; Ποιο είναι το “όριό” σου όσον αφορά το cushioning;
    Διότι όταν ρίχνεις τα γραμμάρια, αναγκαστικά θυσιάζεις και απορροφητικότητα συγχρόνως.

Blackdog
    Συμμετέχων

Έτρεξα τυχαία γιατί βρήκα σε καλή τιμή με ένα rebook Supreme και το ευχαριστήθηκα σε προπονήσεις tempo 10-12km. Τώρα πήρα κάτι Adidas supernova St και δεν μου αρέσουν καθόλου. Θα ήθελα τα μέχρι τα 15km να μην μου δημιουργούν πρόβλημα οι κραδασμό, περισσότερα χλμ σπάνια κάνω στο δρόμο.

Nikos Pilikas
    Συντονιστής

Θα σου πρότεινα τα Nike Odyssey React ή και τα Epic React. Τα πρώτα έχουν μία πολύ ελαφριά στήριξη.

Blackdog
    Συμμετέχων

Τα launch δεν θα με κρατάνε καθόλου; έχω διαβάσει πολύ καλά πράγματα! Θα έχω πρόβλημα με τον Υπερπρηνισμό;

Nikos Pilikas
    Συντονιστής

@blackdog Μια χαρά θα σου είναι και τα Launch, απλά αυτά που σου πρότεινα είναι πιο απορροφητικά ενώ πάνε και πιο γρήγορα, αν θελήσεις. Το Brooks είναι πιο performance.
    Δεν ξέρω και τι προπονησεις κάνεις, αν μπαίνεις στίβο, ρυθμούς κτλ…

Blackdog
    Συμμετέχων

Μπαίνω στίβο ναι για 5×1000 ας πούμε σε ρυθμό 4min/χλμ αλλά κάνω και δρόμο 5min/χλμ. Δεν είναι Brooks και τα 2??

Nikos Pilikas
    Συντονιστής

@blackdog Νομίζω ότι Launch θα σε βολέψουν, όπως και τα Nike Elite 9.

Blackdog
    Συμμετέχων

Προσωπικά, δεν είμαι υπέρ των stability μοντέλων μου αναφέρεις παραπάνω, που βασίζεις αυτή την άποψη; γιατί έχω αρχίσει να συμφωνώ μαζί σου απλά θέλω να το ψάξω παραπάνω και αν υπάρχουν στοιχεία κλπ θα χαρώ να τα δω ευχαριστώ!

Nikos Pilikas
    Συντονιστής

@blackdog Βασικά, πες μου πού βασίζεις εσύ το ανάποδο..! 😛 😉

Ρίξε μια ματιά εδώ.

Sotiris Diamantopoulos
    Συμμετέχων

@blackdog από περιέργεια, γιατί δεν σου άρεσαν τα supernova st; Δεν ξέρω αν έχεις δοκιμάσει τα Adidas Adizero Tempo (8 και 9). Έχουν πιο στενή γραμμή από τα supernova, και είναι σίγουρα πιο σκληρά και πιο γρήγορα. Έχω διαβάσει καλές κριτικές γενικά. Ναι μεν θεωρούνται stability παπούτσια, αλλά δεν έχουν κάτι υπερβολικό.

Blackdog
    Συμμετέχων

Αρχικά τα supernova ST μου φάνηκα στο toe box πολύ στενά! Το αριστερό παπούτσι με χτυπούσε στο δαχτυλάκι ακόμα και μετά από 50χλμ. Επίσης δεν καταλαβαίνω προς τι τόσος αφρός; προσωπικά νιώθω ότι μόνο πάνω από 50 χλμ θα έχει κάποιο νόημα. Τέλος το κράτημα στη φτέρνα είναι πολύ μέτριο καθώς είναι πολύ κοντό το κομμάτι που σου κρατάει πίσω το πόδι.

Γενικά όσες φορές χρησιμοποίησα παπούτσια st μετά ένιωθα ότι έχανα το φυσικό μου περπάτημα και τρέξιμο. Αντίθετα τα ελαφριά και ουδέτερα παπούτσια με κάνουν να νιώθω άνετος και ότι τρέχω έτσι όπως είμαι φτιαγμένος. το μόνο άγχος μου ήταν(και είναι) αν μια μέρα θα τραυματιστώ όπως μου έχουν πει όσοι μου προτείνουν να φοράω st.

Sotiris Diamantopoulos
    Συμμετέχων

Τόσο για τα 1000αρια στο 4/χλμ όσο και για τα ελεύθερα στο 5/χλμ, αγαπημένο μου παπούτσι είναι το Boston Boost της Adidas. Είναι αρκετά ελαφρύ σε απόλυτο βάρος και σίγουρα ελαφρύ σε αίσθηση, σβέλτο λόγω του boost midsole και του torsion system πλαστικού από κάτω και επιπλέον κρατάει μια ζωή. Μια πιο υποστηρικτική του έκδοση είναι το Tempo Boost που ανέφερα πριν. Δεν έχει κανένα extra αφρό ή πλαστικά να πιέζουν το πόδι (ακόμη κι αν η Adidas λέει ότι χρησιμοποιεί διαφορετικό αφρό), απλά έχουν λίγο πιο πιο πλατιά βάση στο midsole και λίγο περισσότερη κάλυψη του boost υλικού με αφρό στην εσωτερική πλευρά. Έχω διαβάσει πολλούς να το προτιμούν, ακόμη κι αν δεν πρηνίζουν. Ένα θέμα βέβαια που μπορεί να έχεις και με τα δύο είναι το πώς σου κάθονται στο πόδι. Αν δηλαδή σε πίεζαν μπροστά τα supernova, δεν είμαι σίγουρος ότι θα σε βολέψουν τα δύο αυτά που αναφέρω. Μια εναλλακτική είναι τα Nike Zoom Elite 9 που προτείνει και ο Νίκος, τα οποία είναι και πιο άνετα μπροστά νομίζω.

Επισκόπηση 15 δημοσιεύσεων - 1 έως 15 (από 15 συνολικά)
  • Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να απαντήσετε σ' αυτό το θέμα.