Αρχική / Θέματα / Δρομικά θέματα / Υγεία & Τραυματισμοί / An after running "wall" ή Πως να χτυπήσετε "τοίχο" αφού τελειώσετε το LR!

An after running "wall" ή Πως να χτυπήσετε "τοίχο" αφού τελειώσετε το LR!

Επισκόπηση 6 δημοσιεύσεων - 1 έως 6 (από 6 συνολικά)
  • Συντάκτης
    Orcatattoo
    Συμμετέχων

Καλησπέρα στο παρεάκι!
    Πριν 2 Κυριακές, το πρόγραμμα μου έλεγε LR 19χλμ. Λόγω διαφόρων συνθηκών δεν το έκανα πρωί αλλά βράδυ.
    Βγήκε αρκετά ξεκούραστα, σε αργό ρυθμό (6:20-6:25/χλμ), γύρισα σπίτι σε καλή σχετικά κατάσταση. Φτάνοντας σπίτι, άρχισα να νιώθω μια ξαφνική κούραση. Χωρίς υπερβολή, ενώ γδύθηκα δεν είχα κουράγιο να μπω ούτε στο ντουζ, πίστευα οτι θα καταρρεύσω μέσα στη ντουζιέρα. Σφίξιμο στο στομάχι, τάση για εμετό, κομμένα γόνατα.
    Την έπεσα στο κρεβάτι όπως ήμουν, πήρα και ένα μπουκάλι νερό και έπινα λίγο λίγο, κοιμήθηκα περίπου ένα τρίωρο και ίσιωσα.
    Το δικαιολόγησα στο μυαλό μου, οτι μάλλον ήμουν κουρασμένος τελικά, οτι δεν είχα φάει ιδιαίτερα καλά τις αμέσως προηγούμενες μέρες ενώ για το στομάχι οτι μάλλον πλακώθηκα σε πολύ νερό πολύ απότομα (χωρίς να είναι και αλήθεια, τουλάχιστον σε μεγάλο βαθμό)
    Τις επόμενες ημέρες, οι προπονήσεις εξελίχθησαν πολύ ομαλά, χωρίς προβλήματα (το αμέσως επόμενο LR ήταν 15χλμ μόλις).
    Σήμερα το πρωί, βγήκα για το LR των 22χλμ βάσει προγράμματος, ενώ χθες έπρεπε και έκανα ένα 11άρι (το έκανα βράδυ και το έκανα σχετικά αργό).
    Τελειώνοντας σήμερα το LR, είχα μια δυσφορία από το αμάξι στην επιστροφή και μόλις μπήκα σπίτι, τα ίδια συμπτώματα και το ίδιο αποτέλεσμα. Τάση για εμετό, κομμένα γόνατα κτλ κτλ, ύπνος ένα δίωρο περίπου και όρθιος.
    Με δεδομένο οτι και σωστά είχα φάει χθες (υδατάνθρακα φουλ) και ένα light πρωινό έφαγα, κοιμήθηκα αρκετά, καλή ενυδάτωση είχα, πιέστηκα λίγο στα μισά από άποψη ρυθμού (3 χλμ στο 5:50 από το 6:20 αλλά όταν βάρυναν τα πόδια έκοψα πολύ), τι πιστεύετε οτι μπορεί να παίζει?
    Σημειωτέον όλα τα LR μου παίζω στους 160 παλμούς με max 194 (σχετικά χαμηλά για τα δεδομένα μου) αλλά και έχω δει γιατρούς (καρδιολόγο και παθολόγο) σχετικά πρόσφατα και με βρήκαν ΟΚ.
    Επειδή έχω αρχίσει και προβληματίζομαι, έχετε κάποια άποψη, κάποια αντίστοιχη εμπειρία, κάτι οτιδήποτε?

Ευχαριστώ

Elda
    Συμμετέχων

Ηλεκτρολυτες ειχες παρει καθολου? Τα συμπτωματα μου μοιαζουν με υπονατριαιμια. Εφοσον λες οτι ειχες καλη ενυδατωση αποκλειουμε την αφυδατωση, μηπως ομως ειχες υπερενυδατωση με αποτελεσμα και την αραιωση του νατριου στο αιμα σου? (ειδικα αν ηπιες πολυ νερο χωρις καθολου ηλεκτρολυτες).

Orcatattoo
    Συμμετέχων

2 saltsticks, το ένα στο 10 και το άλλο στο 15.
    Πράγματι, η αφυδάτωση δεν παίζει, ήπια 600ml μέχρι το 19ο.
    Ακόμα κι έτσι να ήταν, δεν θα την πάταγα κατά τη διάρκεια? Γιατί στο τέλος της προπόνησης και όχι στο μέσον?
    Αυτό είναι το εντυπωσιακό!!

xipolitakos
    Συμμετέχων

Μήπως τα 2 saltsticks είναι πολλά για τέτοια ποσότητα νερού;

tazi
    Συντονιστής

@dimitriskopanas Χωρις να εχω παθει κατι αντιστοιχο με αυτο που περιγραφεις αλκα με δεδομενο το γεγονος οτι εχουμε την ιδια μεγιστη καρδιακη, πιστευω οτι πρεπει να πηγαινεις πιο αργα τα λρ σου. Το 160 ειναι μαλλον ψηλο. Νομιζω πως πρεπει να παιζεις σε μια μεση καρδιακη της ταξης των 140/150 αντε 155.

xipolitakos
    Συμμετέχων

Πριν από 2 Σάββατα είχα τα ίδια περίπου συμπτώματα. 20 χλμ. LR με μισό λίτρο νερό, κανένα ηλεκτρολύτη και τα τρία τελευταία χλμ. 30 δεύτερα πιο γρήγορα. 100 μέτρα πριν τελειώσω ένιωσα πολύ άσχημα στο στομάχι για πρώτη φορά. Τάση για εμετό και ήθελα να σταματήσω επιτόπου. Έκοψα και περπάτησα.
    Εγώ θα το απέδιδα στο λίγο για την απόσταση και τις συνθήκες νερό και στους πολλούς ηλεκτρολύτες.

Επισκόπηση 6 δημοσιεύσεων - 1 έως 6 (από 6 συνολικά)
  • Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να απαντήσετε σ' αυτό το θέμα.