Αρχική / Θέματα / Δρομικά θέματα / Παπούτσια / Asics Superblast 3 ως επιλογή για 1ο Μαραθώνιο

Asics Superblast 3 ως επιλογή για 1ο Μαραθώνιο

Επισκόπηση 2 δημοσιεύσεων - 1 έως 2 (από 2 συνολικά)
  • Συντάκτης
    Grigoris Tsounis
    Συμμετέχων

Καλησπέρα σας,

Ονομάζομαι Γρηγόρης και τρέχω συστηματικά τα τελευτάια περίπου 5 χρόνια. Αυτή την περίοδο προετοιμάζομαι για τον πρώτο μου μαραθώνιο.

Λίγα στοιχεία για εμένα:
    -Ύψος: 1,91
    -Βάρος: 85 κιλά
    -Ελαφρύς πρηνισμός

Η τελευταία μου επίδοση ήταν στον Ημιμαραθώνιο Αρχαίας Ολυμπίας, όπου τερμάτισα σε 1:46:00. Για τον μαραθώνιο εκτιμώ ότι θα κινηθώ περίπου σε ρυθμούς 5:10–5:35/χλμ.

Τα τελευταία χρόνια χρησιμοποιώ αρκετά το ASICS Superblast 2 στις περισσότερες προπονήσεις μου (έχω αγοράσει μάλιστα 2 ζευγάρια) και έχω μείνει πολύ ικανοποιημένος από τον συνδυασμό cushioning, σταθερότητας και ενεργητικής αίσθησης που προσφέρει, ειδικά σε μεγάλα long runs και steady efforts.

Πρόσφατα είχα την ευκαιρία να δοκιμάσω σε κατάστημα το ASICS Superblast 3, χωρίς όμως να μπορέσω να το τρέξω. Η πρώτη μου εντύπωση ήταν ότι πρόκειται για ένα αισθητά πιο soft παπούτσι σε σχέση με το Superblast 2. Παράλληλα μου έδωσε την αίσθηση ότι το fit και το δέσιμο είναι βελτιωμένα. Από την άλλη πλευρά, το upper μου φάνηκε λιγότερο διαπνέον σε σχέση με το Superblast 2.

Όσον αφορά το responsiveness, δεν κατάφερα να σχηματίσω πλήρη εικόνα, καθώς δεν μπόρεσα να το δοκιμάσω σε τρέξιμο. Συνολικά πάντως μου άφησε την αίσθηση ενός πιο “μαλακού” πατήματος.

Με δεδομένο το προφίλ μου, τους ρυθμούς στους οποίους αναμένεται να κινηθώ στον μαραθώνιο και τη θετική εμπειρία που έχω ήδη από το Superblast 2, θα με ενδιέφερε πολύ η γνώμη σας: θεωρείτε ότι το Superblast 3 θα μπορούσε να αποτελέσει καλή επιλογή για τον πρώτο μου μαραθώνιο ή θα είχε νόημα να στραφώ σε κάποιο carbon-plated racing shoe (πχ Prime X3);

Σας ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας.

Με εκτίμηση,
    Γρηγόρης

Nikos Pilikas
    Συντονιστής

@grigoristsounis Καλωσ ήρθες, Γρηγόρη.

Το SB3 είναι αρκετά διαφορετικό από το 2. Πολύ πιο μαλακό, φιλικό και bouncy, πλέον είναι ένα max cushioning trainer. Στα αργά πάει καλύτερα από το SB2, μένει όμως πίσω όταν ανοίγεις ρυθμό.
    Η εξέλιξη λοιπόν του SB, για την ίδια ακριβώς χρήση, είναι το Megablast. Στους ρυθμούς όμως που αναφέρεις, νομίζω θα σε πάει καλύτερα το SB3.

Επισκόπηση 2 δημοσιεύσεων - 1 έως 2 (από 2 συνολικά)
  • Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να απαντήσετε σ' αυτό το θέμα.