@chrisbat γράφω τί εχω παρατηρήσει εμπειρικά μέχρι τώρα.
Να σημειώσω μόνο ότι σπάνια σταματάω σε κάποιο activity, και αν σταματήσω πατάω χειροκίνητα το pause. Δεν έχω δηλαδή εμπειρία από activities που να τρέχει ο χρόνος, αλλά να κάθομαι ακίνητος ή να έχω ενεργοποιημένο το “auto pause”.
Garmin:
Elapsed Time: ο χρόνος από τη στιγμή που πάτησες το start activity μέχρι τη στιγμή που πάτησες το stop activity
Time: O καθαρός χρόνος της δραστηριότητας, δηλαδή το παραπάνω Elapsed Time, αφού αφαιρέσεις τις παύσεις που έκανες (π.χ. αν πάτησες χειροκίνητα το pause/resume). Με βάση αυτόν βγαίνει και το Avg Pace.
Moving Time: ο χρόνος που το GPS σε βλέπει να κινείσαι. Το GPS καταγράφει π.χ. κάθε 1 sec. Αν από την μιά καταγραφή στην επόμενη δέν κινήθηκες ή κινήθηκες αλλά δεν το είδε γιατί δεν είχε σήμα, δεν το καταγράφει σαν moving time π.χ. όταν είσαι σε τουνελ, οσο εισαι μεσα και δεν έχει σήμα, δεν το μετράει σαν “moving time”. Προφανώς ειναι μικρότερος του “Time” ή το πολύ ίσος, εάν είχες συνεχή καταγραφή κίνησης. Με βάση αυτόν το χρόνο βγαίνει και το Avg Moving Pace.
Strava:
Elapsed Time: συμπίπτει σχεδόν ακριβώς με Garmin.
Moving Time: εδώ το Strava κάνει δικούς του υπολογισμούς, και συνήθως διαφέρει από το Garmin, ανάλογα με το πόσο σταμάτησες. Είναι κάτι ανάμεσα στο “Time” και “Moving Time” του Garmin Με βάση αυτόν βγαίνει και το Avg Pace. Αν δεν σταμάτησησες συνήθως βγαίνει το ίδιο +/-1sec/km.