- Αυτό το θέμα έχει 7 απαντήσεις, 5 φωνές και ενημερώθηκε τελευταία φορά 8 έτη, 11 μήνες πριν από τον χρήστη
mashine.
-
ΣυντάκτηςΔημοσιεύσεις
-
23 Απριλίου 2017 στις 17:07 #49274
taziΣυντονιστήςΑπο την Πεμπτη το βραδακι στη Βαρσοβια με τον @mashine, εγω για δεκαρι, ο Πανος για το μεγαλο πακετο. Η διοργανωση ειναι εξαιρετικη, ολα ευκολα, απλα και γρηγορα, το.μονο μειον ειναι.ο στανταρ αερας απο το 25 εως και το 37. Οχι πολυς αλλα…., η διαδρομη ευκολη. Ο Πανος προσγειωθηκε στο 248!!!!, σε μια κουρσα που δε του βγηκε. Με μαχ παλμους κατω απο 155ενω συνηθως ανεβαζει 170+ σβηστος καρδιοαναπνευστικα δηλαδη αλλα με ποδια που δε ρολαρανε. Εγω 3816 στο δεκαρι, μετα απο 9 εβδομαδες πληρους δρομικης αποχης, μονο με κολυμπι.και ποδηλατο και δυο εβδομαδες με 7 τρεξιματα, ολα ελευθερα με το.πρωτο να ειναι δεκαλεπτο.και το μεγαλυτερο στα 55 λεπτα στο 430+,φοβομουνα οτι το 40 δε θα το επιανα, ευτυχως εκανα λαθος.
23 Απριλίου 2017 στις 18:19 #49276
thanΣυμμετέχων23 Απριλίου 2017 στις 19:04 #49282
spyΣυμμετέχων@mashine: Πάνο πολλά συγχαρητήρια ! Όπως αντιλαμβάνεσαι τα λόγια είναι περιττά … όταν κάποιος σε συνεχή βάση “σπαει” τα χρονόμετρα … !!!
@tazi: Νικολή συγχαρητήρια !!!Με τέτοιο πείσμα κι αυτή τη δύναμη θέλησης που δείχνεις σε κάθε αγώνα … ο,τι χρονική επίδοση και να επιτύχεις δεν με εκπλήσσει …! Φυσικά είμαι βέβαιος ότι έρχεται οσονουπω και το sub2:50 στη μαραθώνια απόσταση … αλλά το βασικοτερο, που ίσως δεν ξέρεις … είναι ότι φίλοι σου σε περιμένουν στη Κρήτη (Ηράκλειο) … για γρήγορο 10αρι μετά τσικουδιάς κι άλλων εκλεκτών εδεσμάτων …!!!23 Απριλίου 2017 στις 20:11 #49284
dimitrissssΣυμμετέχων23 Απριλίου 2017 στις 21:05 #49296
taziΣυντονιστήςΜαγος εισαι; μπυρες πινουμε…., ναι σπυρο,ολις χτες με πηραν απο τη.κρητη για επισημη προσκληση, θα παω ιμως στο σιφνος ραν, για πενταρι.μαλλον, να τιμησω το νησι που.πηγαινω απο τα τρια μου, κρητη την επομενη φορα , μαζι
24 Απριλίου 2017 στις 08:53 #49300
taziΣυντονιστήςΚαλημερα, οπως ειναι ανενομενο, ελλειψει χιλιομετρων ειμαι πιασμενος παντου, οπωσδηποτε αργοτερα θα βγω για μισαωρο με ανοιγματα, χτες παντως περπατησαμε πολυ. Ο Πανος ακομα στξν αγκαλια του Μορφεα, χτες ειχε ολα τα γνωστα μεταμαραθωνια συνδρομα, σκαλες, πονακια, φουσκαλα, λαιμαργια κλπ. Η μαυρη πολωνεζικη μπυρα ειναι.πολυ καλη!!, Δημητρη με την επιστροφη μου θα υπαρξει και το ρεπορταζ, το ρεζουμε ειναι παντως οτι λεει, best value for money.
26 Απριλίου 2017 στις 22:46 #49520
taziΣυντονιστήςΛοιπον, εχουμε και λεμε.
Προκειται για ενα μαραθωνιο αρτια οργανωμενο και κατα τεκμηριο ευκολο. Η μονη του δυσκολια ειναι ο σχεδον στανταρ αντιθετος ανεμος απο το 22 εως και το 37, τα χιλιομετρα δηλαδη που κινεισαι στην εξοχη και στις παρυφες της πολης με κατευθυνση προς το τερματισμο. Οπως μαθαμε και διαπιστωσαμε και τις πεντε μερες που μειναμε στη πολη, το αερακι αυτο ξεκιναει κατα τις 930 με δεκα και σιγα σιγα δυναμωνει. Αναλογα με τη περιπτωση μπορει να τυχει να ειναι δυνατο η οχι. Στα πρωτα χιλιομετρα το εχεις πλατη παντως. Η θερμοκραχια κατα την εκκινηση ειναι γενικα γυρω στους 5/7 βαθμους και σταδιακα ανεβαινει. οι γρηγοροι τρεχουν με αμανικο με καποιους απο αυτους να βαζουν μανικια. Ειδα βεβαια και διπλες μπλουζες, μακρυμανικο και φανελλα δηλαδη αλλα σε πολυ λιγους της γρηγορης συνομοταξιας. Οι πιο αργει δρομεις ηταν πιο ζεστα ντυμενοι. οι περισσοτεροι βεβαια με σορτσακια, αν και υπηρχαν και καποια κολαν.
Τροφοδοσια υπαρχει σχεδον ανα δυομιση, οχι ακριβως δηλαδη οποτε ειναι πιθανο να μπερδευτει κανεις, το νερο δινεται σε ποτηρακια ενω δεν υπαρχουν τζελακια παρα μονο ισοτονικα και μπανανες.
Ενα σοβαρο μειον που προσεξα ηταν η έλλειψει σακκουλας κατα την εκκινηση. Νομιζω οτι ειναι απαραιτητη. Πληθωρα τουαλετων σε διαφορα σημεια της εκκινησης, ισοτονικων, νερων, μπαρες τροφοδοσιας, πορτοκαλια, τσαι κλπ πριν και μετα των αγωνα. Μετα τον αγωνα δινεται η δυνατοτητα για δωρεαν μασαζ, ( μονο για τους μαραθωνοδρομους).
Η εκκινηση για το 10 και για τα 42 δινεται ταυτοχρονα. Ολοι ξεκινουν μαζι, απο το ιδιο ακριβως σημειο με αντιθετη ομως φορα.
Για το δεκαρι εχω να πω οτι μου φανηκε πολυ ευκολο, στην αεχη μαλιστα ελαφρα κατηφορικο σε βαθμο του να αναρωτιεμαι ποτε θα δω την ανηφορα, που δεν την ειδα ποτε. Νερα υπηρχανκαπου στη μεση.
Η προσβαση στο σταδιο και την εκθεση γινεται με το μετρο, πολυ ευκολα και χωρις χασομερι. Μπορεις βεβαια να πας και με το τρενο, φανταζομαι ομως πως οι περισσοτεροι θα προτιμησουν τη πρωτη λυση. Σαν τιπ θα προτεινα να επισκεφθειτε καθως πηγαινετε στο σταδιο τις τουαλετες του μετρο, καθαρες, ζεστες αλλα με χαρτι γυαλοχαρτο!!
Το μετρο και οι σταθμοι του ειναι ολοκαινουρια, η τουλαχιστον ετσι μοιαζουν!
Η πολη της Βαρσοβιας ειναι πολυ όμορφη, Τα στοιχεια του πρωην κομμουνιστικου καθεστωτος ειναι αρκετα εμφανη, ομως η πολη και οι κατοικοι της εχουν ενα αρκετα δυτικο λαιφσταιλ. Ειναι ευχαριστοι, εξυπηρετικοι, ωραια ντυμενοι και καθολου μιζεροι. Δε σας κρυβω οτι αρκετες φορες ενιωσα ποσο πισω ειμαστε σε πολλα πολυ απλα θεματα καθημερινοτητας. Υπαρχει σεβασμος στον πεζο, ολα λειτουργουν οπως θα επρεπε και δινεται καθαρα η εντυπωση οτι ο κοσμος νιωθει ασφαλης και ευτυχισμενος.
Πολλοι νεοι ανθρωποι, πολλα καφε, λιγη ομως κινηση το βραδυ.
Η παλια πολη ειναι εξαιρετικα ομορφη, αποψη μου ειναι οτι αξιζει κανεις να την επισκεφθει ακομα και για τριημερο.
Το κοστος της ολης δρομικης μου εκδρομης, εισιτηρια, διαμονη, συμμετοχη και οσα χαλασα δε νομιζω να ξεοερασαν τα 350 ευρω και για τις 5 ημερες, αντε 400 βαρια βαρια χωρις να νιωθω οτι τσιγκουνευτηκα η οτι μου ελλειψε κατι.
Γενικα δηλαδη ειναι ενας μαραθωνιος που προτεινω ανεπιφυλακτα και θα ηθελα καποια στιγμη να τρεξω.27 Απριλίου 2017 στις 12:26 #49570mashine
Συμμετέχων@than
@spy
@dimitrissss
Ευχαριστώ παίδες!Δυο λόγια και από μένα :
Ολα μαζεμένα και τακτοποιημένα οργανωτικά.Τέντες-αποδυτήρια με αερόθερμα και καρέκλες για να αλλάξεις αφού η θερμοκρασία το πρωί μπορεί να
είναι και 2 βαθμοί.Ολοι λοιπόν είμασταν μέσα μέχρι τις 830 και μετά με ελαφρύ jogging πηγαίναμε προς την εκκίνηση που βρισκόταν από την απέναντι μεριά.Διασχιζεις το στάδιο για να βρεθείς εκεί.Εκκίνηση περίεργη χωρίς αψίδα μόνο ένας τάπητας υπήρχε.Σε κάποια στιγμή ξεκινάμε να προωθούμαστε
και εγώ κατάλαβα ότι δόθηκε η εκκίνηση;;; αλλά τελικά πήγαμε 50 μέτρα πιο πέρα που υπήρχε ο τάπητας με μια κορδέλα να μας χωρίζει από τους elite
της κούρσας.Ο καιρός δεν ήταν άσχημος για τα δεδομένα του αγώνα (ξεκινώντας μέχρι τον τερματισμό) λίγο κρύο-λίγος ήλιος-λίγο συνεφιά-λίγο βρόχή και αέρας!
Μια ανάγνωση της διαδρομής για όσους τρέξουν στο μέλλον :
Η διαδρομή είναι εύκολη αντικειμενικά,με 2-3 σημεία ανηφορικά μόνο-3.5-4.5/15-16 και κάτι άλλα μικρά σε μήκος ανεβάσματα, όχι κάτι το φοβερό και με μια κατηφόρα γκρεμό στο 22 περίπου που θέλει προσοχή.(έγραψα 342 φρεναριστός!)Τα 25+ χιλιόμετρα είναι φλατ.Η μοναδική δυσκολία του αγώνα είναι ο κόντρα αέρας ,που υπάρχει πάντα,εκτός πόλης από το 24-30 πολύ έντονα και μετά με ριπές μέχρι τον τερματισμό.Είσαι εντελώς ακάλυπτος και παλεύεις άρα πρέπει να είσαι και δυνατός.Επιπλέον σε αυτά τα δύσκολα χιλιόμετρα δεν υπάρχει ψυχή παρά μόνο τα παιδάκια στους σταθμούς που χαρούμενα πρόσφεραν νερό και ισοτονικά σε χάρτινο ποτηράκι.Ενώ είμαι συνηθησμένος παρατήρησα ότι από την αρχή έχανα 5-6″ στους σταθμούς.Η αλήθεια είναι ότι μπερδεύτηκα από αφού ο πρώτος σταθμός ήταν στο 4 περίπου και ο δεύτερος στο 7 ή κάτι τέτοιο.Μετά έχασα την μπάλα και όπου έβλεπα έπινα λίγο νερό.1-2 gel τα πήρα χωρίς νερό μέχρι τα συντονιστώ.Στους σταθμούς πέρα από μπανάνες δεν είδα κάτι άλλο για φαγητό.Προσωπικά με αποχή 14 ημερών πριν το αγώνα εξαιτίας ενός τραυματισμου στην επιγονατίδα το σώμα δεν υπάκουε μετά το 30 .Με ταλαιπώρησε βέβαια αρκετά και ο αέρας το κεφάλι μου είχε γίνει κουδούνι,τα βρεγμένα γάντια που πλέον πάγωναν τα χέρια,και γνωρίζοντας ότι ήμουν εκτός στόχου κράτησα έναν ρυθμό 4-405 με 2-3 στο 410 μάλλον λόγω τροφοδοσίας,και με ένα περίεργο 356 στο 39 ,που δείχνει ότι είχα δυνάμεις,ενώ πριν ,από το 9 χιλίομετρο και μετά είχα σταθερό ρυθμό 354-55.Η αίσθηση του 359 στον αέρα ήταν 345 για μένα,ίσως και για τους υπόλοιπους αφού προπορευόμενο γκρουπάκι δεν πήγαινε μία!(και εγώ από πίσω που προσπαθούσα να τους φτάσω!)
Πάλι καλά γιατί 10 μέρες πριν δεν ήξερα κάν αν θα τρέξω αφού πονούσα στο ανέβασμα κατέβασμα σκαλιών.
Σήμερα το νιώθω λίγο χειρότερα αφού το ταλαιπώρησα το καήμένο το γονατάκι.(μετά τον αγώνα σχεδόν δεν έκλεινε)Ενα μάθημα λοιπόν ότι σε τέτοιους αγώνες πρέπει να υπολογίζεται πάντα και η κατάσταση του απρόβλεπτου παράγοντα βάσει των πιθανοτήτων.
Πάμε για άλλα τώρα!
-
ΣυντάκτηςΔημοσιεύσεις
- Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να απαντήσετε σ' αυτό το θέμα.