Αρχική / Θέματα / Δρομικά θέματα / Υγεία & Τραυματισμοί / Μουδιασμα πελματος/συσχετιση με καρδιακους παλμους

Μουδιασμα πελματος/συσχετιση με καρδιακους παλμους

• Αυτό το θέμα έχει 6 απαντήσεις, 3 φωνές και ενημερώθηκε τελευταία φορά 8 έτη πριν από τον χρήστη geomaz.
Επισκόπηση 7 δημοσιεύσεων - 1 έως 7 (από 7 συνολικά)
  • Συντάκτης
    geomaz
    Συμμετέχων

Χαιρετω την παρεα-ευχομαι μια καλη χρονια,με υγεια σε ολους!

Αντιμετωπιζω ενα θεματακι που με εχει προβληματισει αρκετα και θα θελα την γνωμη σας [εαν εχει συμβει σε καποιον απο εσας ή προς τα που να κινηθω [ιατρικα] να το ψαξω.

Οταν τρεχω με παλμους πανω απο 150 -συνεχες τρεξιμο διαρκειας [ειμαι 39 ετων και βαρος 78 κιλα 175 υψος],μετα το 7-8 χιλιομετρα αρχιζουν τα πελματα απο κατω,σιγα-σιγα να μουδιαζουν [με οτι παπουτσι και εαν εχω τρεξει asics dynaflyte,vanquish 2,glycerin 15-να διευκρινισω οτι ειμαι σχετικα αρχαριος στο σπορ].
    Καθως λοιπον συνεχιζω το τρεξιμο,σταδιακα μουδιαζει ολο το πελμα…. και καπου μετα το 10ο χιλιομετρο εχουν μουδιασει τα καλαμια μου,ορισμενες φορες μεχρι και το γονατο.Περιττο να πω οτι καπου εκει,δεν αισθανομαι πλεον ,ουτε την ασφαλτο κατω απο τα ποδια μου.
    Το παραξενο ειναι οτι εαν σταματησω το τρεξιμο και αρχισω να περπαταω σε καμια 100στη-το πολυ 200 μετρα εχουν ξεμουδιασει πληρως τα ποδια μου.

Εαν περιοριστω μεχρι τους 145 παλμους,τοτε δεν παρουσιαζεται το προβλημα μουδιασματος..

Παει καπου το μυαλο σας;; Γιατι οσο και εαν το εχω ψαξει στο διαδικτυο,δεν εχω βγαλει ακρη.Ευχαριστω!

Kalogeridis
    Συμμετέχων

Καλή σου χρονιά φίλε.
    Καλό Γενικά θα ήταν εφόσον Είσαι φρέσκος στο τρέξιμο, πριν μπεις για τα καλά στο χορό, να περάσεις από έναν καρδιολόγο για το Καλώς έχει. Ένα τεστ κοπώσεως και υπερηχογράφημα καρδιάς. Για το τυπικό της ιστορίας.
    Από κει και πέρα, πιστεύω πως όσο ανεβαζουμε το επίπεδο δυσκολίας (βλέπε παλμοί στην περίπτωση σου) κατά την οποιαδήποτε άσκηση, τότε λόγω κόπωσης χαλάμε την οικονομία της άσκησης. Στην περίπτωση σου Ίσως να αλλάζεις τη θέση των ποδιών σου Κατά την επαφή με το έδαφος σε σχέση με πιο αργό τρέξιμο. Ίσως το θέμα να λύνεται με αλλαγή του διασκελισμου σου. Δοκίμασε να κάνεις πιο πολλά μικρά βήματα ώστε να περιορίσεις το μήκος διασκελισμου σου. Στην ίδια ένταση πάντα. Απλά ξεκίνα να το δουλεύεις σταδιακά από μικρότερες εντάσεις. Ιδανικά θεωρώ στο λεπτό να.ξεπερνάς τα 180 βήματα.
    Μουδιασματα δίνει συνήθως η μέση. Δες το αφού πάρεις το πράσινο φως από καρδιολόγο και εμείς εδώ είμαστε για να συζητάμε.

geomaz
    Συμμετέχων

Kalogeridis,
    Τον περασμενο χρονο εκανα τσεκαρισμα και ολα καλα φαινονται [μια και προερχομαι απο τον ”χωρο”της ελευθερης καταδυσης ,οπου οι καρδιοαναπνευστικες απαιτησεις ειναι μεγαλες].Σε πρωτη φαση αυτην την βδομαδα,θα επισκεφτω εναν φιλο φυσικοθεραπευτη,ο οποιος στην συνεχεια λεω να μου προτεινει να παω καπου να κανω πελματογραφημα.

Θα εχω υποψιν μου αυτο που μου ειπες για την τεχνικη,σε ευχαριστω για την απαντηση σου.

geomaz
    Συμμετέχων

Παιδια το συγκεκριμενο προβλημα που μου παρουσιαζονταν λυθηκε!!
    Εδω και αρκετες προπονησεις -απο τοτε που φοραω,τα paradigm 3 και torin 3,της altra,δεν μου εχει ξανα παρουσιαστει.
    Προσπαθωντας να εντοπισω τον λογο,θα ελεγα οτι ισως να φταιει το πολυ ανετο toe-box,που αφηνει ολο το πελμα μου να απλωθει μεσα στο παπουτσι,χωρις να πιεζετε σε κανενα σημειο [ αισθανομαι σαν να τρεχω με γυμνα ποδια,πανω σε ενα στρωμα αφρου].
    Απο εκει που ειχα προβλημα μετα τους 145-150 παλμους και ιδιαιτερα μετα το 6-7 χιλιομετρο,τωρα εχω τρεξει ανετα μεχρι τα 15,φτανοντας εως και του 170 παλμους,χωρις ιχνος μουδιασματος.
    Το καταθετω σαν εμπειρια,μηπως μελοντικα τυχει και σε καποιον αλλο,κατι παρομοιο.

geomaz
    Συμμετέχων

Echetlos,μια και σιγα-σιγα,καταληγω στο τι μου ταιριαζει καλυτερα [μπολικο -φιλικο/μαλακο cushion και ανετο toe box],ψηνομαι να δοκιμασω καποια στιγμη και τα ultra road 2 [απο την παρουσιαση που εκανες εσυ,αλλα και απο τα σχολια που διαβασα στο road train run,ομολογω οτι εντυπωσιαστηκα].

Θα θελα να σε ρωτησω εαν το toebox,ειναι πολυ πιο ανετο,απο τον μεσο ορο των υπολοιπων παπουτσιων.
    Ευχαριστω.

Nikos Pilikas
    Συντονιστής

@geomaz Το toe box του Ultra είναι από τα 2-3 πιο άνετα που έχω δοκιμάσει, ιδίως σε ύψος.
    Όχι σαν των Altra, βέβαια.

geomaz
    Συμμετέχων

Νικο σε ευχαριστω!

Επισκόπηση 7 δημοσιεύσεων - 1 έως 7 (από 7 συνολικά)
  • Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να απαντήσετε σ' αυτό το θέμα.