Νέοι δρομείς

Επισκόπηση 4 δημοσιεύσεων - 1 έως 4 (από 4 συνολικά)
  • Συντάκτης
    Nikos Pilikas
    Συντονιστής

@costas Άνοιξα νέο σχετικό νήμα…
    Το γόνατο θα κάνει τις προσαρμογές του, μην ανησυχείς. Απλά, όταν δείχνει να σε ζορίζει, άκουγέ το. Και φυσικά μην ξεχνάς την ενδυνάμωση, είναι πολύ πιο σημαντική απ’ όσο νομίζουμε οι περισσότεροι.
    Επίσης, επειδή και το υπόλοιπο μυοσκελετικό σύστημα χρειάζεται ανάλογες προσαρμογές, είναι πολύ πιθανό να εμφανίζονται που και που κάποιες ενοχλήσεις και πονάκια. Είναι μέρος της διαδικασίας, σε όλους έχει συμβεί. Κάνε λίγο κράτει αν επιμένουν.

Όσον αφορά το βέλτιστο ερέθισμα από την κάθε προπόνηση, αν θες την γνώμη μου, ασχολήσου για κάποιο διάστημα με το να φτιάξεις μία αερόβια βάση. Αυτό είναι το υπόβαθρο, ό,τι κι αν βάλεις ως στόχο. Άσε τα υπόλοιπα προς το παρόν.
    Οπότε, ατσαλάκωτα χλμ, ανεβάζοντας σιγά σιγά τον χρόνο. Εβδομάδα με την εβδομάδα, θα εκπλήσσεσαι με την βελτίωσή σου.
    Κι εδώ είμαστε να τα λέμε! 🙂

@iwannhs-vafeiadhs, @echetlos, ευχαριστώ για τις απαντήσεις! Κάπως έτσι ξεκίνησα με πεισμα και φοβούμενος το γόνατο λίγο λίγο ανεβαίνω. Παίρνω θάρρος γιατί το βλέπω να αντέχει σιγά σιγά και περισσότερο. Από εκεί μου φαίνεται θα μπει το οριο. Σε κατηφόρα πχ.. παραδίδει γρήγορα. Στο μεταξύ, διαβάζοντας και ψάχνοντας δημιουργείται και η απορία για τη βέλτιστη απόδοση της οποιας «προπόνησης..» 😉
    Έχω αρχίσει και το ευχαριστιεμαι πάντως, και δεν έτρεχα ποτέ ως τώρα (10-12 χλμ ούτε στα 25 μου..) Τέλος πάντων είμαι εκτός θέματος. καλή συνέχεια σε όλους 🙂

Κώστας
    Συμμετέχων

Ενδυνάμωση – γυμναστήριο με βαρη εννοείς;- το έχω σταματήσει όντως. Θεώρησα πως με το τρέξιμο γυμνάζεις ο,τι χρειάζεσαι.. θα το ψάξω!

Nikos Pilikas
    Συντονιστής

@costas Είτε ενδυνάμωση με αντιστάσεις είτε σε συνδυασμό με λειτουργική προπόνηση.

Η δεύτερη πρότασή σου περικλείει ακριβώς το λάθος που κάνουμε οι περισσότεροι δρομείς.
    Το όποιο άθλημα, δεν μας γυμνάζει αλλά μας καταπονεί. Εκεί είναι που έρχεται η ανάλογη ενδυνάμωση και θωρακίζει το σώμα μας ώστε αυτό να ανταποκρίνεται στην όποια άσκηση με τον βέλτιστο τρόπο.

Κώστας
    Συμμετέχων

@echetlos ευχαριστώ. Σαφές και λογικό. Μάλλον με εψησες να ξαναμπώ γυμναστήριο. Και δεν το έκανα κέφι. Έχω αρχίσει και γλυκαίνομαι, άλλη φάση το “έξω”, ιδίως κάτι διαδρομές στη φύση – και κανένα χώμα.. 😉

Επισκόπηση 4 δημοσιεύσεων - 1 έως 4 (από 4 συνολικά)
  • Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να απαντήσετε σ' αυτό το θέμα.