Δραστηριότητα

 • Ο/η Periklis έγραψε μια ενημέρωση πριν από 2 έτη, 8 μήνες

  Αυτή η κατάσταση μας έχει ενοχοποιήσει όλους. Δηλ πλέον δεν ξέρεις τι ειναι σωστό και τι όχι. @Elda πράγματι έτσι είπε ο πρωθυπουργός. Τρέξτε αλλά υπεύθυνα. Επομένως συμφωνώ μαζί σου. Κι εγώ τρέχω ατομικά, μόνος μου, απομακρύνομαι από όσους βρίσκονται στο διάβα μου και προσπαθώ να το κάνω διακριτικά σε τοποθεσίες που δεν έχει πολύ κόσμο.
  Δυστυχώς, εμάς που τρέχουμε μας παίρνει η μπάλα στο εξής. Και δεν φταίμε, αλλά με ένα τρόπο επηρεάζουμε κι εμείς τη κατάσταση. Τι ειναι αυτό που κάνουμε ; Είναι το εξής…Ο κόσμος που δεν τρέχει, βλέπει όλους αυτούς που τρέχουν. Δεν καθονται να ασχοληθούν γιατι το κανουμε η αν το κανουμε σωστα. Για αυτούς ειμαστε απλα ανθρωποι που βγηκαμε εξω. Μπορει στο μυαλό τους να ειμαστε το ίδιο ανεύθυνοι με εκείνους που βγαινουν για πικ-νικ η για περατζάδα στη Γλυφάδα σα να μη συμβαινει τιποτα. Και στο τέλος ολοι συνθέτουμε ενα σκηνικό χάους και ανεξέλεγκτης κατάστασης που οδηγεί στο συμπέρασμα ότι η κοινωνία μας θέλει “μαστίγιο” για να συμμορφωθεί με κανόνες.
  Αν καταλάβατε λοιπόν καλά, δεν κατηγορώ όσους τρέχουν, ούτε όμως όσους μας κατηγορούν. Εξηγώ πως η κατάσταση αυτή που ζούμε είναι πρωτόγνωρη για όλους. Καλό είναι να κάνουμε λίγο υπομονη όλοι. Μπορεί ο καθένας ατομικά να νιώθει ότι λειτουργεί σωστά και υπεύθυνα. Όμως αγνοούμε την συνολική εικόνα που κακά τα ψέμματα, μετράει και είναι ο καθρέφτης της κοινωνίας μας. Ξέρω ότι πολλοί νιώθουν το τρέξιμο ως κάτι αναγκαίο για την υγεία τους τόσο τη σωματική όσο και τη ψυχική. Ομως όλοι καλούμαστε να κανουμε θυσίες. Ακόμη κι αν αυτό προυποθέτει να αντιμετωπίσουμε τους εαυτούς μας ΣΑΝ ανεύθυνους παρόλο που δεν είμαστε! Ίσως αυτή τη δύσκολη και σπάνια περίεργη κατάσταση να μη τη ζήσουμε ξανά ως ανθρωπότητα. Ευχομαι ότι όταν θα τελειώσει θα είναι η τελευταία φορά. Κανείς δε το ξέρει. Τουλάχιστον όμως ας μην γράψει η ιστορία ότι τη μία αυτή φορά που χρειάστηκε δεν μπορέσαμε να ελέγξουμε τους εαυτούς μας μπροστά σε κάτι τόσο σοβορό και δεν είμασταν ικανοί να κάνουμε ενα PAUSE στις καθημερινές μας συνήθειες!
  Δείτε το κι αλλιώς…φανταστείτε να γινόταν αληθινός πόλεμος και να λέγαμε, “δε με πειράζει, θα πάω να τρέξω”.
  Αυτή είναι η άποψή μου. Δεν αξίζει να τσακωνόμαστε για αυτό που αγαπάμε. Στις δύσκολες στιγμές φαινόμαστε όλοι. Ας συγκεντρωθούμε λοιπόν σαν να είναι ενας μαραθώνιος που απαιτεί να ελέγξουμε το πόνο και τη κούραση εγκεφαλικά. Εδώ θα φανεί τι σόι δρομείς είμαστε!!! Από τον πιο ερασιτέχνη σαν εμένα, έως τους πιο έμπειρους και δυνατούς δρομείς όπως εσείς @elda και @chamav

  • “Τουλάχιστον όμως ας μην γράψει η ιστορία ότι τη μία αυτή φορά που χρειάστηκε δεν μπορέσαμε να ελέγξουμε τους εαυτούς μας μπροστά σε κάτι τόσο σοβορό και δεν είμασταν ικανοί να κάνουμε ενα PAUSE στις καθημερινές μας συνήθειες!”
   Πόσο σωστό αυτό που έγραψες Περικλή!
   Να προσθέσω ότι ο δρομέας δεν έχει κανένα παραπάνω δικαίωμα από οποιονδήποτε άλλον στον δημόσιο χώρο. Κι όταν περιορίζονται όλοι, το ίδιο πρέπει κι αυτός. Οποιαδήποτε άλλη στάση δηλώνει εγωισμό και αδιαφορία για το κοινωνικό σύνολο.
   Διάβασα πριν λίγο για τους τρεις ορειβάτες που ξεκίνησαν από την Αθήνα για την Εύβοια, για να κάνουν ορειβασία και έγινε δυστυχώς ατύχημα. Σκεφτείτε πόσο πολύτιμο προσωπικό, από διάφορες ειδικότητες, πρέπει να απασχοληθεί στη διάσωση αυτή, όταν ταυτόχρονα έχουμε πανδημία. Φαντάζομαι ότι κι οι ορειβάτες αυτοί ήθελαν να ξεσκάσουν κάνοντας μοναχικά αυτό που αγαπάνε.

  • “Να προσθέσω ότι ο δρομέας δεν έχει κανένα παραπάνω δικαίωμα από οποιονδήποτε άλλον στον δημόσιο χώρο. Κι όταν περιορίζονται όλοι, το ίδιο πρέπει κι αυτός. Οποιαδήποτε άλλη στάση δηλώνει εγωισμό και αδιαφορία για το κοινωνικό σύνολο.”

   Στην παρουσα φαση ομως δεν εχουμε περιοριστει ολοι. Οποτε τι συζηταμε για παραπανω δικαιωματα των δρομεων (απο πού προεκυψε αληθεια αυτο, ποιος ζητησε παραπανω δικαιωματα?) πραγματικα δεν εχω καταλαβει. Το θεμα ποιο ειναι? Γιατι συνεχιζω να τρεχω ενω οχι μονο δεν απαγορευεται αλλα συστηνεται??? Ειλικρινα δεν κατανοω το προβλημα σας. Οσο επιτρεπεται θα τρεχω, οταν αυτο απαγορευτει θα σταματησω. Απλα και ομορφα. Τελος.