Αρχική / Επικαιρότητα / Η NIKE σταματάει το Oregon Project

Μοιραστείτε αυτό το Άρθρο

Επικαιρότητα

Η NIKE σταματάει το Oregon Project

Η NIKE σταματάει το Oregon Project

Την 1η Οκτωβρίου η USADA επέβαλε τετραετή αποκλεισμό στον Alberto Salazar, προπονητή του περίφημου Nike Oregon Project, για διακίνηση απαγορευμένων ουσιών στους αθλητές της ομάδας του. Χθες βράδυ, η Nike ανακοίνωσε πως παύει το Oregon Project.

«Η κατάσταση αυτή, καθώς και οι όποιοι άλλοι ανεπιβεβαίωτοι ισχυρισμοί, αποσπούν τους αθλητές από το να επικεντρωθούν στις προπονητικές και αγωνιστικές τους υποχρεώσεις. Για αυτόν τον λόγο, αποφάσισα να διακόψω το Oregon Project», λέει ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Nike, Mark Parker.
«Παρότι δεν υπάρχουν στοιχεία ότι η αθλητές του προγράμματος έχουν κάνει χρήση απαγορευμένων ουσιών, ο Salazar δεν μπορεί να προπονεί πλέον», συμπληρώνει.

Η Nike ξεκίνησε το Oregon Project το 2001, ως μια προσπάθεια να κάνει και πάλι τους Αμερικανούς δρομείς αντοχής ανταγωνιστικούς σε διεθνές επίπεδο.
Ανάμεσά τους, ξεχώρισαν ονόματα όπως οι Galen Rupp, Kara Goucher, Dathan Ritzenhein, Matthew Centrowitz και Jordan Hassay, που έφεραν μετάλλια σε Ολυμπιακούς Αγώνες και Παγκόσμια Πρωταθλήματα.
Μεταξύ αυτών, το πρόγραμμα περιελάμβανε και μη Αμερικανούς αθλητές, όπως ο Mo Farah (ο οποίος άφησε το OP το 2017), η Sifan Hassan και o Yomif Kejelcha.

Να σημειώσουμε ότι μέχρι στιγμής, κανένας αθλητής του group δεν έχει βρεθεί θετικός σε απαγορευμένες ουσίες.

 

Μοιραστείτε αυτό το Άρθρο

Ο Νίκος Πήλικας είναι ερασιτέχνης δρομέας. Επειδή όμως δεν είναι καλός στο τρέξιμο, ασχολείται και με τα παρελκόμενα αυτού (π.χ. παπούτσια). Απ' ό,τι λένε, είναι καλύτερος σε αυτά...

1 Σχόλιο

  1. Τιγκανα με ελαφρά πηδηματάκια, μάλλον και με κάποια καθυσστερηση.

Αφήστε μια απάντηση