Αρχική / Επικαιρότητα / Berlin Marathon: Μεγάλος νικητής ο Kipchoge, ο καιρός δεν άφησε περιθώρια για ρεκόρ. Πρώτη η Cherono στις γυναίκες.

Μοιραστείτε αυτό το Άρθρο

Επικαιρότητα

Berlin Marathon: Μεγάλος νικητής ο Kipchoge, ο καιρός δεν άφησε περιθώρια για ρεκόρ. Πρώτη η Cherono στις γυναίκες.

Berlin Marathon: Μεγάλος νικητής ο Kipchoge, ο καιρός δεν άφησε περιθώρια για ρεκόρ. Πρώτη η Cherono στις γυναίκες.

Ο Κενυάτης Eliud Kipchoge κέρδισε τον μαραθώνιο του Βερολίνου με χρόνο 2:03:32, μη μπορώντας να απειλήσει παρ’ όλα αυτά το παγκόσμιο ρεκόρ του Dennis Kimmeto (2:02:57). Την δεύτερη θέση κατέκτησε ο Αιθίοπας Guye Adola με 2:03:46, τρέχοντας για πρώτη φορά την απόσταση των 42.195m. Πρόκειται για την καλύτερη επίδοση πρωτοεμφανιζομένου στο αγώνισμα.
Τα δύο άλλα φαβορί, Kenenisa Bekele και Wilson Kipsang, δεν ολοκλήρωσαν τον αγώνα.

Στην αρχή της εβδομάδας, ο Kipchoge είχε δηλώσει πως θα ήθελε τους λαγούς να περάσουν ημιμαραθώνιο σε 60:45, κάτι που αντιστοιχούσε σε τελική επιδοση 2:01:30. Οι Bekele και Kipsang έδειχναν να μην συμφωνούν με κάτι τέτοιο. Τελικά, η πολλή βροχή και η υψηλή υγρασία (πάνω από 90%)επηρέασαν σημαντικά τον αρχικό σχεδιασμό και επιβράδυναν τον ρυθμό.

Το πέρασμα στα μισά της διαδρομής ήταν σε 61:29, ρυθμός που σε even split θα ισοφάριζε το ρεκόρ του Kimetto. Εν τούτοις, ο ρυθμός έπεσε κι άλλο στην συνέχεια, έχοντας και απροσδόκητες εξελίξεις. Ο Bekele άρχισε να μένει πίσω μόλις από το 23ο χλμ, πριν τελικά εγκαταλείψει και το ίδιο συνέβη και με τον Kipsang γύρω στο 30ο χλμ.

Και κάπου εκεί μπήκε στο παιχνίδι ως διεκδικητής της νίκης ο Adola. Ο 26χρονος “πρωτάρης” Αιθίοπας, με ατομικό ρεκόρ 59:06 στον ημιμαραθώνιο, έκανε την κίνηση και περάσε μπροστά στο 37ο χλμ. Όμως, ο έμπειρος Κενυάτης (νικητής στους 8 από τους 9 μαραθωνίους που έχει συμμετάσχει) ποτέ δεν έχασε τον έλεγχο την επαφή, σταδιακά έπιασε τον Adola λίγο πριν το 40ο, πέρασε μπροστά και μέχρι το 41ο είχε δημιουργήσει μια απόσταση ασφαλείας, με τον Αιθίοπα να δείχνει ξεκάθαρα πως δεν ήταν πλέον σε θέση να απειλήσει.
Την τρίτη θέση κατέλαβε ο Αιθίοπας Mosinet Geremew με 2:06:12

Στις γυναίκες, η μάχη ήταν ανάμεσα στις Gladys Cherono stuck, Valary Aiyabei, Ruti Aga και Amane Beriso. Μετά το 35ο χλμ, οι δύο πρώτες ξέφυγαν από το προπορευόμενο γκρουπ, με την Κενυάτισσα Cherono τελικά να κερδίζει για δεύτερη φορά τον αγώνα, με επίδοση 2:20:23.
Η Aga τελικά κατάφερε να πάρει την δεύτερη θέση με 2:20:41, αφώνοντας τρίτη την Aiyabei με 2:20:53.

 

.

Μοιραστείτε αυτό το Άρθρο

Ο Νίκος Πήλικας είναι ερασιτέχνης δρομέας. Επειδή όμως δεν είναι καλός στο τρέξιμο, ασχολείται και με τα παρελκόμενα αυτού (π.χ. παπούτσια). Απ' ό,τι λένε, είναι καλύτερος σε αυτά...

Αφήστε μια απάντηση