Αρχική / Επικαιρότητα / INEOS 1:59 Challenge

Μοιραστείτε αυτό το Άρθρο

Επικαιρότητα / Επιλεγμένα

INEOS 1:59 Challenge

INEOS 1:59 Challenge

11 στις 12 νίκες σε μαραθωνίους, ένα ασύλληπτο παγκόσμιο ρεκόρ και χρυσό ολυμπιακό μετάλλιο. Κάποιος θα έλεγε ότι ο Eliud Kipchoge έχει καταφέρει τα πάντα στην καριέρα του. Όχι όμως κι ο ίδιος. Έχει ακόμη ανοιχτούς λογαριασμούς με κάτι.

Πριν λίγες ώρες ανακοινώθηκε ότι θα κάνει άλλη μία προσπάθεια για το sub2. To νέο project ονομάζεται INEOS 1:59 Challenge. Ο παραλληλισμός μάλιστα με το σπάσιμο των 4 λεπτών στο μίλι από τον Roger Bannister δεν είναι τυχαίος, αφού συμπληρώνονται 65 χρόνια από τον μεγάλο εκείνο άθλο.

Τον Μάιο του 2017 στη Monza, στο περίφημο Breaking2 project, έτρεξε τα 42.195m σε 2:00:25. Μία τρομακτική επίδοση, η οποία όμως δεν πληρούσε τις προυποθέσεις της IAAF για να αναγνωριστεί ως WR.
Προς το παρόν δεν γνωρίζουμε πολλά πράγματα σχετικά με το εγχείρημα. Οι οργανωτές μιλούν για μια επίπεδη κυκλική διαδρομή και χρονικά τοποθετείται στον Σεπτέμβριο ή τον Οκτώβριο του 2019.

Το project χρηματοδοτείται από τον πλουσιότερο άνθρωπο της Αγγλίας, τον Jim Ratcliffe, διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας χημικών INEOS.

 

 

 

Μοιραστείτε αυτό το Άρθρο

Ο Νίκος Πήλικας είναι ερασιτέχνης δρομέας. Επειδή όμως δεν είναι καλός στο τρέξιμο, ασχολείται και με τα παρελκόμενα αυτού (π.χ. παπούτσια). Απ' ό,τι λένε, είναι καλύτερος σε αυτά...

1 Σχόλιο

  1. Γι’αυτό μπήκα να γράψω αλλά ο γκουρού πρόλαβε… Ομολογώ ότι δεν το περίμενα αυτό, αλλά σίγουρα ο Κιπτσογκι είναι στα καλύτερα του και ξέρει καλύτερα από τον καθένα τι σημαίνει sub 2. Μην ξεχνάμε ότι ο Ratcliffe ανέλαβε και την ομάδα της Sky στην ποδηλασία και χωρίς να χάσει μάλιστα κάποιον από τα αστέρια της.

Αφήστε μια απάντηση