Αρχική / Επικαιρότητα / World Marathon Challenge: 7 μαραθώνιοι σε 1 εβδομάδα, σε κάθε ήπειρο!

Μοιραστείτε αυτό το Άρθρο

Επικαιρότητα / Επιλεγμένα

World Marathon Challenge: 7 μαραθώνιοι σε 1 εβδομάδα, σε κάθε ήπειρο!

World Marathon Challenge: 7 μαραθώνιοι σε 1 εβδομάδα, σε κάθε ήπειρο!

32 άντρες και γυναίκες συμμετείχαν στο World Marathon Challenge, έναν αγώνα 7 ημερών, τρέχοντας έναν μαραθώνιο σε κάθε ήπειρο!
Ξεκίνησαν από την Ανταρκτική στις 23/1 και συνέχισαν στο Punta Arenas (Χιλή), Miami, Madrid, Marrakech και Dubai, καταλήγοντας στο Sydney.

Θα σταθούμε περισσότερο στην περίπτωση του 42χρονου Αμερικανού Michael Wardian, ο οποίος όχι μόνο ήταν ο νικητής αυτής της σειράς αγώνων αλλά είχε και έναν μέσο όρο τερματισμού σε 2:45:57! Από αυτόν τον μέσο όρο δεν ξέφυγε ούτε στον τελευταίο αγώνα, όπου και έκανε 2:45:31.
Για να έχετε μια συγκριτική εικόνα, ο μέχρι πρότινος elite μαραθωνοδρόμος Ryan Hall (2:04:58 καλύτερη επίδοση), κατετάγη 5ος με 3:39:00 μέσο χρόνο και 5:15 στον τελευταίο αγώνα, αν και πρέπει να σημειώσουμε πως συμμετείχε για φιλανθρωπικό σκοπό.

Η μεταφορά των αθλητών γινόταν με ιδιωτική πτήση, λίγη ώρα μετά το τέλος κάθε αγώνα.
“Κάθε μέρα αναρωτιόμουν για την κατάσταση της ψυχικής μου υγείας”, λέει με χιούμορ ο Wardian, ο οποίος μόλις τελείωσε ο αγώνας του Sydney, συνέχισε για άλλα 16.6 μίλια ώστε να κλείσει η εβδομάδα του στα 200!!!

Στις γυναίκες, νικήτρια ήταν η Χιλιανή Silvana Camelio, με μέσο χρόνο τερματισμού 4:12:37. Δεν θα πρέπει να παραλείψουμε και την Αμερικανή Bethann Telford, η οποία τερμάτισε την σειρά των αγώνων, πάσχουσα από καρκίνο του εγκεφάλου.

 

Η τελική κατάταξη στους άνδρες.

Μοιραστείτε αυτό το Άρθρο

Ο Νίκος Πήλικας είναι ερασιτέχνης δρομέας. Επειδή όμως δεν είναι καλός στο τρέξιμο, ασχολείται και με τα παρελκόμενα αυτού (π.χ. παπούτσια). Απ' ό,τι λένε, είναι καλύτερος σε αυτά...

Αφήστε μια απάντηση