Αρχική / Προπόνηση / Γιατί ο αθλητής στίβου πρέπει να δουλέψει και στο γυμναστήριο; (Video)

Μοιραστείτε αυτό το Άρθρο

Επιλεγμένα / Προπόνηση

Γιατί ο αθλητής στίβου πρέπει να δουλέψει και στο γυμναστήριο; (Video)

Γιατί ο αθλητής στίβου πρέπει να δουλέψει και στο γυμναστήριο; (Video)
Προπόνηση δύναμης, ταχυδύναμης, νευρομυικής συναρμογής και ισορροπίας για αθλητές στίβου.

Η προπόνηση στο γυμναστήριο, με κύριο άξονα τη νευρομυική προετοιμασία του αθλητή και τις ασκήσεις προσομοίωσης σε σχέση με το αγώνισμά του, κρίνεται πλέον απαραίτητη για την μεγιστοποίηση της απόδοσής του αλλά και την θωράκισή του απέναντι σε τυχόν τραυματισμούς.

Η σωστή προσέγγιση της εν λόγω προπονητικής φιλοσοφίας, θα δώσει στον αθλητή την απαραίτητη ώθηση για σημαντική βελτίωση των επιδόσεών του, ενώ παράλληλα τον καθιστά ικανό να αντέξει τα προπονητικά φορτία και να παραμείνει υγιής.

Παραθέτουμε κάποια βίντεο με προπονητικές μονάδες που αφορούν την ενδυνάμωση, την ανάπτυξη της αντοχής στην δύναμη, την εκρηκτικότητα και την συναρμογή, πάντα προσομοιώνοντας την κίνηση του αναλόγου αγωνίσματος.

Στην επίδειξη των ασκήσεων είναι η αθλήτρια δρόμων μεσαίων αποστάσεων, Σταυρούλα Χρυσαειδή και η άλτρια του μήκους, Σέβη Δημουλά.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Μοιραστείτε αυτό το Άρθρο

Ο Στράτος Χουβαρδάς είναι καθηγητής φυσικής αγωγής, ειδικός στην μυϊκή προπόνηση δρομέων και ιδιοκτήτης του γυμναστηρίου LA TRAINING & PERSONAL COACHING. E-mail: houvardass@yahoo.com

Αφήστε μια απάντηση