Αγορά ρολογιού.

Επισκόπηση 12 δημοσιεύσεων - 1 έως 12 (από 12 συνολικά)
 • Συντάκτης
  Δημοσιεύσεις
 • #63040
  Vicky
  Συμμετέχων

  Έχω αποφασίσει να αγοράσω ένα καινούργιο ρολόι το οποίο θα αντικαταστήσει το suunto ambit 2s που έχω. Ο βασικότερος λόγος που θέλω να το αλλάξω είναι ότι για να συγχρονιστει με movescount, Strava, είναι απαραίτητο να συνδεθεί με υπολογιστή ( δεν έχει Bluetooth). Επιπλέον από τις ενδείξεις ανα οθόνη μπορώ να βλέπω μόνο την μεσαία-κεντρική ένδειξη. Την πάνω και κάτω δεν μπορώ να την δω λόγω πρεσβυοπιας….
  Σκέφτομαι για α) Suunto spartan trainer….με απασχολεί ότι έχει σχετικά μικρή οθόνη….το πολύ θετικό είναι η πολύ καλή τιμή…περίπου 250 ευρώ συν την ζώνη η οποία ακόμα δεν ξέρω πόσο βγαίνει….υπολογίζω καμία 80 ευρώ…. Αυτό μου αρέσει σαν ρολόι..
  β) Suunto Spartan sport περίπου 390 ευρώ με ζώνη…μεγαλύτερη οθόνη από το προηγούμενο….Και αυτό μου αρέσει….
  γ) Garmin Fenix 3 με ζώνη 330 ευρώ….
  Έχει πολλές δυνατότητες….Αλλά δεν μου αρέσει καθόλου σαν ρολόι….
  δ) Fenix 5……με ζώνη…650 ευρώ…
  Αυτό μου αρέσει πολύ περισσότερο από το 3…εδώ το κυριότερο μείον τα πολλά χρήματα….θα το πληρώνω με την πιστωτική αρκετό καιρό…..
  Θα ήθελα λίγο τις απόψεις σας μπας και ξεκαθαρίσω τι να πάρω…
  Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
  Βίκη.

  #63044
  Sotiris Diamantopoulos
  Συμμετέχων

  Γεια σου Βίκυ,
  Τα Fenix 3 και 5 έχουν πιο κοσμοπολίτικο χαρακτήρα, γι’ αυτό και κοστίζουν παραπάνω από τα καθαρά δρομικά μοντέλα της garmin. Αν θέλεις περίμενε λίγο καιρό γιατί σύντομα (λογικά μετά τις γιορτές) θα ανακοινωθούν τα 245 και 640-645, οπότε ίσως σε καλύψει κάτι από αυτά στα 250-350Ε. Προσωπικά είμαι πολύ ευχαριστημένος από το 235 και ένα από τα καλά του (όπως και των υπόλοιπων garmin) είναι η δυνατότητα να επιλέξεις τον αριθμό των πεδίων που βλέπεις στην οθόνη, ή να κατεβάσεις έναν τύπο εμφάνισης από τους 100άδες που υπάρχουν διαθέσιμοι, που θα σε βολεύει.

  #63052
  Vicky
  Συμμετέχων

  Καλημέρα Σωτήρη.
  Η τιμή που θα κινηθούν τα νέα μοντέλα που προτείνεις με βολεύει πάρα πολύ.
  Το 235 σίγουρα μπορεί να καλύψει τις ανάγκες μου….δεν μου αρέσει σαν ρολόι.. ..πρεπει μάλλον να το πάρω απόφαση ότι θα το έχω αποκλειστικά για το τρέξιμο…..
  Θα περιμένω έτσι και αλλιώς λίγο καιρό ακόμα πριν καταλήξω…
  Ζητάω γνώμες γιατί ίσως κάποιους παραμέτρους δεν μπορώ μόνη μου να τις σκεφτώ….
  Σε ευχαριστώ πολύ…

  #63070
  Vassilis K
  Συμμετέχων

  Προσωπικά δεν βλέπω μεταξύ Fenix 3 και 5 καμία τραγική εμφανισιακή διαφορά διαφορά, ώστε το ένα να σου αρέσει πολύ περισσότερο από το άλλο, αλλά περί ορέξεως…

  Μην μένεις στο μέγεθος της οθόνης μόνο, αλλά κοίταξε και πόσο μεγάλα στοιχεία εμφανίζονται και κατά πόσο είναι ευανάγνωστη. Αυτό, δυστυχώς, μόνο από κοντά μπορείς να το πεις.

  #63074
  Vicky
  Συμμετέχων

  Καλησπέρα Βασίλη.
  Μόνο από κάποιον που το έχει μπορώ να το δω….πήγα σε κατάστημα όπου είχαν και τις δύο μάρκες και ούτε το κουτί δεν άνοιγαν!!!
  Μπορεί και να’χεις δίκαιο για την εμφάνιση του Fenix 3 και του 5…

  #65276
  cranfield
  Συμμετέχων

  Καλησπέρα σας,

  Όπως και η Βίκη έχω το Ambit2 (3.5 χρόνια) και σκέφτομαι να αγοράσω το Fenix 3HR που το βρήκα σε πολύ καλή τιμή θα ήθελα την γνώμη όσων το έχουν βασικά για την αξιοπιστία του και για το λειτουργικό της garmin καθώς η αλήθεια είναι ότι προβληματίζομαι καθώς με το suunnto δεν είχα προβλήματα (εκτός από την ζώνη μέτρησης παλμών που δεν μου εμπνέει εμπιστοσύνη…). Η βασική του χρήση θα είναι για τρέξιμο καθώς δεν κάνω τρίαθλο αλλά με ενδιαφέρει η αξιόπιστη μέτρηση των καρδιακών παλμών και περίπου 4-5 φορές τον χειμώνα αναγκαστικά τρέχω σε διάδρομο (έχω garmin foot count) και 1-2 έξω και βουνό. Επιπλέον θεωρώ σημαντικό την μεγάλη οθόνη (πρεσβυοπία) και την δυνατότητα 4 διαφορετικών στοιχείων ταυτόχρονα.
  Η διάρκεια της μπαταρίας θα ήθελα 10+ ιδανικά.

  Ευχαριστώ για την βοήθεια σας,
  Γιάννης

  #65282
  Vicky
  Συμμετέχων

  Καλησπέρα Γιάννη.
  Πήρα τελικά το Fenix 3, το έχω περίπου ένα μήνα. Είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένη από πολλές απόψεις.
  Το λειτουργικό της Garmin με έχει ενθουσιάσει. Σχεδιάζω τις προπονήσεις στο κινητό και αμέσως μεταφέρονται στο ρολόι. Οι πληροφορίες που δίνει για τις προπονήσεις η Garmin είναι μακράν περισσότερες από αυτές που δίνει η suunto.
  Στις οθόνες μπορείς να έχεις όσες ενδείξεις θέλεις….μέχρι τρεις εγώ τις βλέπω πολύ καλά (πρεσβυωπία 2.25 και ίσως παραπάνω……) στο suunto έβλεπα μόνο την μεσαία…
  Η μπαταρία κρατάει περίπου δέκα μέρες…το καλό είναι ότι όταν φτάσει κάτω από 30% και σε ενημερώενι…..κατεβαίνει σιγά σιγά….κρατάει καναδυό μέρες ακόμα.
  Θεωρώ ότι η τιμή του ειναι πολύ καλή….
  Δεν ξέρω αν σε βοήθησα καθόλου…
  Το προσπάθησα….
  Βίκη.

  #65324
  cranfield
  Συμμετέχων

  Βίκη σε ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια!!!

  Φιλικά,
  Γιάννης

  #65326
  Vassilis K
  Συμμετέχων

  Με γεια σου Βίκυ!
  Γιάννη, η αξιοπιστία του 3HR που έχω 14 μήνες είναι υποδειγματική.
  Υπάρχει ένα θέμα ακρίβειας στη μέτρηση των παλμών. Για να γράψει σωστά πρέπει να είναι σφιγμένο το λουράκι, περίπου μια διάμετρο του ρολογιού πιο ψηλά απ’ ό,τι το φοράμε στην καθημερινότητα. Επίσης δεν πιάνει καλά σε σκουρόχρωμα δέρματα και οι τρίχες το μπερδεύουν. Αν συνηθίσεις και καθώς τρέχεις το σηκώνεις στη θέση του αν πέσει πιο κάτω, δεν θα έχεις κανένα ιδιαίτερο πρόβλημα.

  #65328
  dimitrissss
  Συμμετέχων

  @Vicky Αίσχος, προδοσία, αποκήρυξες τα φιλανδικά ιδανικά! Πλάκα κάνω, καλά χιλιόμετρα με το νέο gadget και μάζευε εντυπώσεις για να μας πεις. Θα έμπαινα και εγώ στη διαδικασία να πάω σε Garmnin αν έψαχνα καινούριο ρολόι λόγω από ότι φαίνεται να έχει περισσότερες επιλογές και ευκολίες. Όσο δουλεύει πάντως το Ambit3 δε θα κάνω κάποια κίνηση.

  #65374
  Vicky
  Συμμετέχων

  Να είσαι καλά Γιάννη.
  Βασίλη σέ ευχαριστώ…
  Δημήτρη μου πήρε αρκετό χρόνο να αποφασίσω να αφήσω τη suunto. Δεν το έκανα με ευκολία…..Τελικά όμως λέω καλά που το έκανα. Σε είχα ρωτήσει κάποια στιγμή πως να σχεδιάσω τις διαλειμματικές στο Suunto…να δεις πόσες επιλογές και πόσο απλά γίνονται από το κινητό….Όπως έγραψα και πιο πάνω είμαι ενθουσιασμένη…
  Καλή συνέχεια σε ότι κάνετε…

  #65392
  Roberto4Carlos
  Συμμετέχων

  Η αλλαγή απο SUUNTO σε GARMIN μπορεί να έχει συναισθηματικά εμπόδια, αλλά τελικά αξίζει το κόπο και ίσως και το χρήμα. Φυσικά η κάθε εταιρεία όλο και κάτι θα έχει που να την ξεχωρίζει, όλο και κάτι θα έχει που δεν έχει το ρολόι πού ήδη έχουμε, αλλά έτσι είναι τα πράγματα. Εγώ 2 πράγματα ονειρεύομαι για να με καλύψει απόλυτα ένα ρολόι.
  1ον) να είναι και mp3 player για να μην χρειάζεται να κουβαλάω κάποιες φορές ξεχωριστή συσκευή (πλέον και η garmin στο νέο της μοντέλο 645 το έχει)
  2ον) να παίρνει κάρτα sim για να μην χρειάζεται να κουβαλώ κινητό μαζί μου.

  Με τα παραπάνω 2, πραγματικά παίρνεις μόνο το ρολόι σου και ένα ζευγάρι ασύρματα ακουστικά και είσαι κομπλέ!

Επισκόπηση 12 δημοσιεύσεων - 1 έως 12 (από 12 συνολικά)
 • Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να απαντήσετε σ' αυτό το θέμα.