Αντιβίωση και άσκηση

• Αυτό το θέμα έχει 16 απαντήσεις, 6 φωνές και ενημερώθηκε τελευταία φορά 5 έτη, 8 μήνες πριν από τον χρήστη stratus.
Επισκόπηση 15 δημοσιεύσεων - 1 έως 15 (από 17 συνολικά)
  • Συντάκτης
    Nikos Pilikas
    Συντονιστής

Παίρνω αντιβίωση (Amoxil 500) για το δόντι μου.
    Επιτρέπεται να τρέχω;

Elda
    Συμμετέχων

Aν δεν τρεξεις μαραθωνιο κανενα προβλημα! 😛 Το μεγαλυτερο προβλημα μπορει να προκυψει σε μεγαλες αποστασεις και ζεστες μερες με βασικοτερο την αφυδατωση. Επισης βασικο για να τρεξεις ειναι να μην εχεις παρενεργειες απο την αντιβιωση (διαρροιες, ναυτια κλπ)

How do Antibiotics Affect Running Performance?

Nikos Pilikas
    Συντονιστής

@elda Ευχαριστώ, Μαρία!
    Μπερδεύτηκα όμως. Προπονούμαι στους κανονικούς μου ρυθμούς, δεν προπονούμαι στους κανονικούς μου ή και να θέλω, δεν θα μπορώ να το κάνω;

Elda
    Συμμετέχων

Κοιτα, εγω οπως το αντιλαμβανομαι, προπονησου στους κανονικους σου ρυθμους, αλλα αν δε σου βγαινουν κατηγορησε την αντιβιωση κι οχι εσενα! Το amoxil παντως ειναι απο τις πιο λαιτ αντιβιωσεις, και σε εγκυμοσυνες και θηλασμους το δινουν αφοβα, γενικα δε δημιουργει προβληματα.

Nikos Pilikas
    Συντονιστής

Εσένα θα κατηγορήσω!

…αλλα αν δε σου βγαινουν κατηγορησε την αντιβιωση κι οχι εσενα!

big-blue
    Συμμετέχων

Έλα να με τραβήξεις στο 5άρι!
    Έτσι κ αλλιώς στο 3Κ θα βαρεθείς

Nikos Pilikas
    Συντονιστής

Στα τελευταία 200m άμα θες, ευχαρίστως.
    Να έχω κάνει ζέσταμα όμως πρώτα!

Elda
    Συμμετέχων

Xαχα, οπως τα λεει ο Ηλιας, στις αποστασεις που τρεχεις εσυ πού να προλαβει να σ επηρεασει η αντιβιωση, μεχρι να ξεκινησεις εχεις τελειωσει!

stratus
    Συμμετέχων

Μια χαρα τρεχεις μη φοβασαι.

Nikos Pilikas
    Συντονιστής

@elda Μην υποτιμάς τον λαγό σου!

@stratus
    Άμα σωριαστώ, εσένα θα πάρω να με μαζέψεις, σ’ το λέω…

theok
    Συμμετέχων

Για το τυπικό της υπόθεσης να ξεκαθαρίσω ότι πρόκειται για ευρέως φάσματος αντιβίωση, και σαφώς μπορεί να προκαλέσει αρκετές παρενέργειες.
    Στη συγκεκριμένη περίπτωση δε βρίσκω κάποιο λόγο να επηρεάσει ιδιαίτερα την απόδοση στο τρέξιμο, αλλά είναι κάτι που θα το διαπιστώσεις στην πράξη και αναπροσαρμώζεις ανάλογα.

Nikos Pilikas
    Συντονιστής

@theo_karlis Δεν με νοιάζει η απόδοση, απλά έτυχε 3-4 που άκουσαν την περίπτωση, να με “τρομοκρατήσουν”, χωρίς συγκεκριμένη αιτιολόγηση όμως.
    Θα μου πεις, γιατί δεν το έψαξα μόνος μου… Βαριόμουν, συν το ότι θα κατέληγα κιόλας να διαβάζω ένα σωρό άρθρα.
    Ευχαριστώ για το input!

tazi
    Συντονιστής

3 προετοιμασιες εχω βγαλει με γερη αντιβιωση λογω δοντιου, amoxil και ενα αλλο, συνδυασμος αεροβιων και αναεροβων μικροβιων. Στην αρχη ολα πηγαινανε καλα, μετα την πρωτη εβδομαδα ομως γιατι ο οδοντογιατρος επεμενε για δεκαημερο,ενιωθα σιγουρα αρκετα κομμενος. Θυμισου τα γιαουρτια η κατι αναλογο για τη χλωριδα του εντερου.

theok
    Συμμετέχων

Όλοι μας ερχόμαστε στη θέση σου κάποια στιγμή, οπότε ήταν ερώτημα που αξίζει τον κόπο να κοιτάξεις τη βιβλιογραφία.

Μάλιστα υπάρχει συσχέτιση με κάποιες από τις αντιβιώσεις συσχέτιση με τενοντοπάθειες, αλλά όχι με τη συγκεκριμένη κατηγορία ( https://www.podiatrytoday.com/how-antibiotics-can-affect-achilles-tendinopathy-athletes ).

Επίσης θεωρώ διαφορετική την περίπτωσή σου, που λαμβάνεις την αγωγή προληπτικά, και λογικά για λίγες μέρες, σε σύγκριση με μια θεραπεία για κάποια λοίμωξη που εκεί θα ήταν αυτονόητο ότι χρειάζονται κάποιες μέρες ξεκούρασης.

Nikos Pilikas
    Συντονιστής

@theo_karlis Σίγουρα αξίζει τον κόπο, έχεις δίκιο.
    Όπως το λες, δεύτερη ημέρα λήψης της αντιβίωσης σήμερα και πιθανώς να μην χρειαστώ και τρίτη. Οπότε μιλάμε για μία αρκετά ελαφριά αγωγή.

@tazi
    Δηλαδή εσύ τώρα με βοήθησες;

Θυμισου τα γιαουρτια η κατι αναλογο για τη χλωριδα του εντερου

Επισκόπηση 15 δημοσιεύσεων - 1 έως 15 (από 17 συνολικά)
  • Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να απαντήσετε σ' αυτό το θέμα.