- Αυτό το θέμα έχει 47 απαντήσεις, 19 φωνές και ενημερώθηκε τελευταία φορά 2 εβδομάδες, 6 ημέρες πριν από τον χρήστη
spy.
-
ΣυντάκτηςΔημοσιεύσεις
-
17 Νοεμβρίου 2023 στις 01:26 #129595
aRiSTiDiS
ΣυμμετέχωνΟι περισσότεροι για negative split ξεκινάνε(με) στον ΑΜΑ.
Όσοι δεν το πετυχαίνουν, δεν είναι απο επιλογή, αλλά επειδή δεν μπόρεσαν να το εφαρμόσουν στην πράξη, γιατί δεν είχαν αρκετές δυνάμεις στο 2ο μισό.Επίσης, το 2ο μισό χωρίζεται στο 21-31 που είναι ζόρικο ανηφορικό και στο 31-42 που είναι κατηφορικό.
Προσωπικά κοιτάζω το ρυθμό που έχει κάποιος στο 1ο 10ρι (0-10km) και στο τελευταίο (32-42km).
Αν στο τελευταίο πηγαίνει πιο αργά, μάλλον ξέμεινε από δυνάμεις και έπρεπε να ξεκινήσει πιο αργά (συμβαίνει σε πολλούς)
Αν πηγαίνει πάρα πολύ πιο γρήγορα, μάλλον ξεκίνησε πολύ αργά (ελάχιστες φορές το έχω δεί)17 Νοεμβρίου 2023 στις 07:09 #129596chriskapsio
ΣυμμετέχωνΚαλημέρα σε όλους!
Για 4η φορά στο μαραθώνιο της Αθήνας. Έχοντας περισσότερα χλμ προετοιμασίας και αρκετά long σε ανηφόρες ένιωθα καλά για τα δεδομένα μου πάντα.
Το σχέδιο μου ήταν να κινηθώ γύρω στο 5.30/χλμ.
Παρόλα αυτά ξεκίνησα ελαφρώς πιο γρήγορα στην αρχή ασχέτως αν αισθανόμουν πως πήγαινα φρεναριστός και πέρασα το μισό σε 1.55.
Η συννεφιά εκεί τελείωσε και βγήκε ο ήλιος αν και δεν τον πολυκατάλαβα και άρχισαν οι περίφημες ανηφόρες οι οποίες πέρασαν πολύ πολύ άνετα. Στο τελευταίο κομμάτι με πολλές δυνάμεις, γνωρίζοντας πλέον ότι έχω πετύχει το στόχο μου με το παραπάνω, έτρεξα δυνατά και έκανα negative 3 λεπτά και έκοψα 10 λεπτά από τον περσινό χρόνο μου.
Ήταν η πρώτη χρονιά που είχα τόσες δυνάμεις που φώναξα-χαιρέτησα το Νίκο στο 39!
Το τελευταίο 10άρι ήταν το γρηγορότερο του αγώνα.
Και του χρόνου να απολαύσουμε τον αγώνα μας παιδιά. Καλή αποκατάσταση!-
Αυτή η απάντηση τροποποιήθηκε στις 2 εβδομάδες, 6 ημέρες πριν από
chriskapsio.
17 Νοεμβρίου 2023 στις 09:49 #129598spy
Συμμετέχων… καλημερα σας κι από μένα…έχω να γράψω εδώ μέσα ακριβώς ένα χρόνο … από πέρσι τέτοια περίοδο, μετά τον ΑΜΑ. Πέρσι 3:25:20, φέτος 3 μόλις εβδομάδες μετά τους Αθάνατους (140 χλμ) 3:21:10PB , με πέρασμα ημι στο 1:40:30 ! Έχω καταλήξει πλεον ότι η καλύτερη τακτική στον μαραθώνιο Αθήνας είναι το ελευθερο “σβελτο” τρέξιμο, χωρίς το άγχος επίτευξης χρόνου στα επιμέρους περασματα, χωρίς να απαιτείται να βγεί κάποιος από την ζώνη άνεσης του, χωρίς να πιεσει το σώμα του στο ανηφορικό τμήμα 18-31 χλμ,ώστε να μην χρεωθεί, αφού το μοναδικό ζητούμενο είναι να μπορέσει να τρέξει καλά τα τελευταία 10-11 κατηφορικα χλμ 20″- 30″/χλμ πιο αργά από τον αγωνιστικό του ρυθμό στο 10αρι! Αυτό προσπαθώ να κάνω πλεον στον συγκεκριμένο μαραθώνιο, αφου ειναι μια διαδρομή ενδιαφέρουσα μεν, με πολυ ωραία ατμόσφαιρα από τον κόσμο που σε υποστηρίζει, αλλά που δεν προσφερεται για την επίτευξη προσωπικου ρεκόρ !! Χρησιμοποίησα τα ίδια παπουτσια μ’ αυτά που έτρεξα την άνοιξη στο μαραθώνιο Ρόδου, όπου κι εκεί είχα κάνει PB με επίδοση 3:12:50, τα endorphin pro 3, που, αν κι ένθερμος θιασώτης του ανυποδητου τρεξίματος, οφείλω να ομολογήσω ότι έκαναν μεγάλη διαφορά στο τρέξιμο μου!
Φυσικά, η χαρά μου παντα μεγάλη, κάθε φορά που περναω απο το 39ο χλμ και σας βλέπω όλους μαζεμένους να υποστηρίζετε τις προσπαθειες μας…για μένα προσωπικα τα τελευταία 3 χλμ είναι παντα διαδικαστικού χαρακτήρα, αφου ο “αγωνας” έχει ηδη τελειώσει εκεί …!! Οφείλουμε όλοι ένα μεγάλο ευχαριστώ γι’ αυτό !! -
Αυτή η απάντηση τροποποιήθηκε στις 2 εβδομάδες, 6 ημέρες πριν από
-
ΣυντάκτηςΔημοσιεύσεις
- Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να απαντήσετε σ' αυτό το θέμα.