Αρχική / Θέματα / Δρομικά θέματα / Διατροφή / Διατροφή (πακέτο βιβλιογραφίας)

Διατροφή (πακέτο βιβλιογραφίας)

  • Αυτό το θέμα έχει 18 απαντήσεις, 8 φωνές και ενημερώθηκε τελευταία φορά 5 έτη, 1 μήνα πριν από τον χρήστη PiKapa.
Επισκόπηση 15 δημοσιεύσεων - 1 έως 15 (από 19 συνολικά)
  • Συντάκτης
    Δημοσιεύσεις
  • #61826
    Skakinen
    Συμμετέχων

    Στο παρακάτω link μπορείτε να κατεβάσετε 14 βιβλία σχετικά με την αθλητική, και όχι μόνο, διατροφή.
    Mέγεθος 196 Mb, μορφή pdf. Όλα είναι στα αγγλικά, κάποια είναι πιο επιστημονικά ενώ κάποια άλλα λιγότερο. Το σίγουρο είναι ότι ο φιλέρευνος θα βρει αρκετή πληροφορία.
    Καλό διάβασμα!!

    κλικ

    #61830
    Sotiris Diamantopoulos
    Συμμετέχων

    Καλό φαίνεται το πακέτο @skakinen. Thanks a lot!
    Ξεχωρίζεις κάποιο (ή κάποια) από τα βιβλία αυτά ως καλύτερο κατά τη γνώμη σου;

    #61838
    Skakinen
    Συμμετέχων

    @Sotiris Diamantopoulos
    Το καλύτερο είναι σχετικό. Όλα προσφέρουν γνώση, αναλόγως του επιπέδου του ενδιαφερόμενου και της επιθυμίας του για εμβάθυνση. Κάποιος που τώρα σκοπεύει να εντρυφήσει στα περί διατροφής, καλό είναι να ξεκινήσει από τα πιο γενικευμένης προσέγγισης προς τα πιο εξειδικευμένα. Μια σελιδοσκόπηση του καθενός (στα περιεχόμενα πχ) είναι αρκετή για να πάρει στίγμα.
    Ενδεικτικά θα ανέφερα τα παρακάτω:

    100 Questions & Answers About Sports Nutrition (2011)
    Understanding Nutrition (2015)
    The Complete Guide to Sports Nutrition (2017)
    Understanding Nutrition (2015)

    #61852
    big-blue
    Συμμετέχων

    Και αναρωτιόμουν που είχες χαθεί:)
    Thanks Διονύση!

    Αυτό πάει αλλού μάλλον: Ψάχνω να διαβάσω κάτι εντελώς δρομικό ή εργοφυσιολογίας, μετά του Ντάνιελς που το έχω σκανάρει στο κεφάλι μου.
    Έχεις να προτείνεις κάποιο από αυτά που έχεις ανεβάσει;

    #61854
    Skakinen
    Συμμετέχων

    @big-blue
    Από τα τέσσερα εργοφυσιολογίας που έχω ανεβάσει αν έπρεπε να προτείνω ένα θα ήταν το σχετικά πιο προσιτό
    Essentials of Exercise Physiology ή το κάπως πιο ”επιστημονικό” Physiology of Sport and Exercise
    Το δεύτερο έχει και τη βαριά υπογραφή του Costill.

    #61856
    big-blue
    Συμμετέχων

    ΤΟ πρώτο μου είχε προτείνει κ ο Ζαχαρόγιαννης. Είναι τεράστια ρε γαμώτο…Μόνο για το τύπωμα θες ένα σωρό €
    Ευχαριστώ κ πάλι!

    #61860
    Skakinen
    Συμμετέχων

    @big-blue
    Τα τυπώνεις;
    Νομίζω ότι σήμερα που μπορεί κάποιος να έχει στο tablet του ολόκληρη βιβλιοθήκη, δεν υπάρχει λόγος εκτύπωσης. Όπως βολεύεται ο καθένας βέβαια.
    Καλό διάβασμα, έντυπο ή άυλο!

    #61864
    Sotiris Diamantopoulos
    Συμμετέχων

    @skakinen ευχαριστώ πολύ για τους pointers!

    @big-blue
    μετά τον Jack Daniels διάβασα (διαβάζω ακόμα βασικά) το “The Science of Running” του Steve Magness (https://www.amazon.com/Science-Running-limit-maximize-performance/dp/0615942946). Στο 1ο μισό αναλύει την εργοφυσιολογία του δρομέα σε θεωρητικό επίπεδο (έχει σχετικό μεταπτυχιακό ο συγγραφέας), ενώ στο 2ο μισό αναλύει την προπονητική τακτική για διάφορες αποστάσεις. Αν σε βολεύει το διάβασμα σε tablet μπορείς να το βρεις σε καλές τιμές σε kindle ebook format από την amazon.

    #61866
    big-blue
    Συμμετέχων

    Του Daniels το έχω αγοράσει.
    To Advance Marathoning το τύπωσα. Αν το βλέπω δίπλα μου το διαβάζω, αλλιώς αν ανοίξω το τάμπλετ θα κωλοβαρέσω:)
    Τώρα έστειλα δυο τρία στο τάμπλετ και να δω αν φιλοτιμηθώ.
    Σωτήρη ευχαριστώ. Έχουμε ΤΟΣΗ βιβλιογραφία που δεν νομίζω να αγοράσω κάποιο τώρα κοντά, ειδικά ψηφιακό.

    #61880
    geovich84
    Συμμετέχων

    @skakinen το αρχείο που έδωσες για τα βιβλία σχετικά με τη διατροφή ενώ μου κατεβαίνει στον υπολογιστή, όταν πάω να το ανοίξω (χρησιμοποιώ το winrar) μου εμφανίζει ένα μηνυμα ότι το αρχείο συμπίεσης είναι αλλοιωμένο. Έχει κανείς άλλος το ίδιο πρόβλημα ή κάνω κάτι εγώ λάθος; Όσο για τα βιβλία εργοφυσιολογίας, έχεις κάποιο link να δώσεις εδώ; Ευχαριστώ και πάλι!

    #61882
    geovich84
    Συμμετέχων

    To κατέβασα πάλι σήμερα και δουλεύει μια χαρά. Ίσως δεν είχε κατέβει σωστά τη προηγούμενη φορά.

    #61884
    Roberto4Carlos
    Συμμετέχων

    Γιατί πρέπει να είναι όλα στα αγγλικά? Χάθηκε να είναι κάτι και στα ελληνικά?

    #61888
    Skakinen
    Συμμετέχων

    @george_vichos
    Θα ανεβάσω σήμερα ένα πακέτο με βιβλία Εργοφυσιολογίας.


    @Roberto4Carlos

    Κάτι θα γίνει και για σένα.

    #61908
    ΙΩΑΝΝΗΣ ΒΑΦΕΙΑΔΗΣ
    Συμμετέχων

    Ορίστε μερικοί τίτλοι, όλα στα ελληνικά από την προσωπική μου συλλογή.

    #61912
    ΙΩΑΝΝΗΣ ΒΑΦΕΙΑΔΗΣ
    Συμμετέχων

Επισκόπηση 15 δημοσιεύσεων - 1 έως 15 (από 19 συνολικά)
  • Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να απαντήσετε σ' αυτό το θέμα.