Αρχική / Θέματα / Δρομικά θέματα / Διατροφή / Διατροφή (πακέτο βιβλιογραφίας)

Διατροφή (πακέτο βιβλιογραφίας)

• Αυτό το θέμα έχει 18 απαντήσεις, 8 φωνές και ενημερώθηκε τελευταία φορά 5 έτη, 1 μήνα πριν από τον χρήστη PiKapa.
Επισκόπηση 15 δημοσιεύσεων - 1 έως 15 (από 19 συνολικά)
  • Συντάκτης
    Skakinen
    Συμμετέχων

Στο παρακάτω link μπορείτε να κατεβάσετε 14 βιβλία σχετικά με την αθλητική, και όχι μόνο, διατροφή.
    Mέγεθος 196 Mb, μορφή pdf. Όλα είναι στα αγγλικά, κάποια είναι πιο επιστημονικά ενώ κάποια άλλα λιγότερο. Το σίγουρο είναι ότι ο φιλέρευνος θα βρει αρκετή πληροφορία.
    Καλό διάβασμα!!

κλικ

Sotiris Diamantopoulos
    Συμμετέχων

Καλό φαίνεται το πακέτο @skakinen. Thanks a lot!
    Ξεχωρίζεις κάποιο (ή κάποια) από τα βιβλία αυτά ως καλύτερο κατά τη γνώμη σου;

Skakinen
    Συμμετέχων

@Sotiris Diamantopoulos
    Το καλύτερο είναι σχετικό. Όλα προσφέρουν γνώση, αναλόγως του επιπέδου του ενδιαφερόμενου και της επιθυμίας του για εμβάθυνση. Κάποιος που τώρα σκοπεύει να εντρυφήσει στα περί διατροφής, καλό είναι να ξεκινήσει από τα πιο γενικευμένης προσέγγισης προς τα πιο εξειδικευμένα. Μια σελιδοσκόπηση του καθενός (στα περιεχόμενα πχ) είναι αρκετή για να πάρει στίγμα.
    Ενδεικτικά θα ανέφερα τα παρακάτω:

100 Questions & Answers About Sports Nutrition (2011)
    Understanding Nutrition (2015)
    The Complete Guide to Sports Nutrition (2017)
    Understanding Nutrition (2015)

big-blue
    Συμμετέχων

Και αναρωτιόμουν που είχες χαθεί:)
    Thanks Διονύση!

Αυτό πάει αλλού μάλλον: Ψάχνω να διαβάσω κάτι εντελώς δρομικό ή εργοφυσιολογίας, μετά του Ντάνιελς που το έχω σκανάρει στο κεφάλι μου.
    Έχεις να προτείνεις κάποιο από αυτά που έχεις ανεβάσει;

Skakinen
    Συμμετέχων

@big-blue
    Από τα τέσσερα εργοφυσιολογίας που έχω ανεβάσει αν έπρεπε να προτείνω ένα θα ήταν το σχετικά πιο προσιτό
    Essentials of Exercise Physiology ή το κάπως πιο ”επιστημονικό” Physiology of Sport and Exercise
    Το δεύτερο έχει και τη βαριά υπογραφή του Costill.

big-blue
    Συμμετέχων

ΤΟ πρώτο μου είχε προτείνει κ ο Ζαχαρόγιαννης. Είναι τεράστια ρε γαμώτο…Μόνο για το τύπωμα θες ένα σωρό €
    Ευχαριστώ κ πάλι!

Skakinen
    Συμμετέχων

@big-blue
    Τα τυπώνεις;
    Νομίζω ότι σήμερα που μπορεί κάποιος να έχει στο tablet του ολόκληρη βιβλιοθήκη, δεν υπάρχει λόγος εκτύπωσης. Όπως βολεύεται ο καθένας βέβαια.
    Καλό διάβασμα, έντυπο ή άυλο!

Sotiris Diamantopoulos
    Συμμετέχων

@skakinen ευχαριστώ πολύ για τους pointers!

@big-blue
    μετά τον Jack Daniels διάβασα (διαβάζω ακόμα βασικά) το “The Science of Running” του Steve Magness (https://www.amazon.com/Science-Running-limit-maximize-performance/dp/0615942946). Στο 1ο μισό αναλύει την εργοφυσιολογία του δρομέα σε θεωρητικό επίπεδο (έχει σχετικό μεταπτυχιακό ο συγγραφέας), ενώ στο 2ο μισό αναλύει την προπονητική τακτική για διάφορες αποστάσεις. Αν σε βολεύει το διάβασμα σε tablet μπορείς να το βρεις σε καλές τιμές σε kindle ebook format από την amazon.

big-blue
    Συμμετέχων

Του Daniels το έχω αγοράσει.
    To Advance Marathoning το τύπωσα. Αν το βλέπω δίπλα μου το διαβάζω, αλλιώς αν ανοίξω το τάμπλετ θα κωλοβαρέσω:)
    Τώρα έστειλα δυο τρία στο τάμπλετ και να δω αν φιλοτιμηθώ.
    Σωτήρη ευχαριστώ. Έχουμε ΤΟΣΗ βιβλιογραφία που δεν νομίζω να αγοράσω κάποιο τώρα κοντά, ειδικά ψηφιακό.

geovich84
    Συμμετέχων

@skakinen το αρχείο που έδωσες για τα βιβλία σχετικά με τη διατροφή ενώ μου κατεβαίνει στον υπολογιστή, όταν πάω να το ανοίξω (χρησιμοποιώ το winrar) μου εμφανίζει ένα μηνυμα ότι το αρχείο συμπίεσης είναι αλλοιωμένο. Έχει κανείς άλλος το ίδιο πρόβλημα ή κάνω κάτι εγώ λάθος; Όσο για τα βιβλία εργοφυσιολογίας, έχεις κάποιο link να δώσεις εδώ; Ευχαριστώ και πάλι!

geovich84
    Συμμετέχων

To κατέβασα πάλι σήμερα και δουλεύει μια χαρά. Ίσως δεν είχε κατέβει σωστά τη προηγούμενη φορά.

Roberto4Carlos
    Συμμετέχων

Γιατί πρέπει να είναι όλα στα αγγλικά? Χάθηκε να είναι κάτι και στα ελληνικά?

Skakinen
    Συμμετέχων

@george_vichos
    Θα ανεβάσω σήμερα ένα πακέτο με βιβλία Εργοφυσιολογίας.

@Roberto4Carlos

Κάτι θα γίνει και για σένα.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΒΑΦΕΙΑΔΗΣ
    Συμμετέχων

Ορίστε μερικοί τίτλοι, όλα στα ελληνικά από την προσωπική μου συλλογή.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΒΑΦΕΙΑΔΗΣ
    Συμμετέχων

Επισκόπηση 15 δημοσιεύσεων - 1 έως 15 (από 19 συνολικά)
  • Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να απαντήσετε σ' αυτό το θέμα.