Αρχική / Θέματα / Δρομικά θέματα / Προπόνηση / Επιστροφή στο τρέξιμο μετα από τραυματισμό

Επιστροφή στο τρέξιμο μετα από τραυματισμό

• Αυτό το θέμα έχει 1 απάντηση, 1 φωνή και ενημερώθηκε τελευταία φορά 1 έτος, 9 μήνες πριν από τον χρήστη flea.
Επισκόπηση 2 δημοσιεύσεων - 1 έως 2 (από 2 συνολικά)
  • Συντάκτης
    flea
    Συμμετέχων

Καλημέρα σε όλους και καλώς σας βρήκα.
    Παρακολουθώ το forum και τις πολύτιμες συμβουλές εδώ και αρκετό καιρό, μπήκα στον κόσμο του τρεξίματος τον περασμένο Μάρτιο με χαλαρό τρέξιμο και φυσικά λόγο απειρίας και καλής φυσικής κατάστασης έφτασα να τρέχω απερίσκεπτα, πολλά χιλιόμετρα και απότομα το οποίο είχε ως αποτέλεσμα τον Αύγουστο να τραυματιστώ στην λαγοκνημιαία ταινία του δεξιού ποδιού. Από τότε και σε συνδυασμό με την 10ωρη καθημερινή ορθοστασία λόγο δουλειάς ταλαιπωρούμε με διάφορους γιατρούς, μέχρι που πρόσφατα βρήκα έναν πολύ καλό φυσικοθεραπευτή, γνώστη του τρεξίματος, και για πρώτη φορά είδα σημαντική βελτίωση. Έτσι λοιπόν πήρα το ΟΚ για να ξεκινήσω να τρέχω ξανά!

Λίγο πριν τον τραυματισμό μου είχα αγοράσει το βιβλίο του Κ Βαφειάδη “Προπόνηση αντοχής μεγάλων αποστάσεων” και με χρόνους 4:50-5:20 ήμουν έτοιμος να ακολουθήσω τα προγράμματα του βιβλίου αλλά ειρωνικά με πρόλαβε ο τραυματισμός.

Η μόνη οδηγία που έχω από τον φυσικοθεραπευτή είναι “για αρχή όχι κατηφόρες, μόνο φλατ επιφάνεια, και καλά παπούτσια”.
    Τι πρόγραμμα προτείνετε να ακολουθήσω όσο αφορά τους χρόνους και τις ημέρες; Στο βιβλίο το μόνο που αναφέρεται για τους αργούς χρόνους και την βελτίωση της φυσικής κατάστασης είναι 3 φορές την εβδομάδα από 40-60′, αλλά δεν ξέρω αν αυτό περιλαμβάνει και την επιστροφή από τραυματισμό. Τα φώτα σας

flea
    Συμμετέχων

Ξέχασα να αναφέρω πως κάνω 2 φορές την εβδομάδα functional trainning με ελάχιστη αερόβια άσκηση και 2 φορές pilates reformer

Επισκόπηση 2 δημοσιεύσεων - 1 έως 2 (από 2 συνολικά)
  • Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να απαντήσετε σ' αυτό το θέμα.