Αρχική / Θέματα / Δρομικά θέματα / Παπούτσια / παπουτσι για μαραθωνιο

παπουτσι για μαραθωνιο

• Αυτό το θέμα έχει 7 απαντήσεις, 3 φωνές και ενημερώθηκε τελευταία φορά 6 έτη, 1 μήνα πριν από τον χρήστη Echetlos.
Επισκόπηση 8 δημοσιεύσεων - 1 έως 8 (από 8 συνολικά)
  • Συντάκτης
    georun
    Συμμετέχων

καλησπερα κ απο εμενα!μια συμβουλη(echetlos)και οχι μονο.ψαχνω για παπουτσι μαραθωνιου για λιγο ποιο φαρδυ ποδι.τα nb1400 μου ηταν στενα που δοκιμασα.φοραω altra torin,αλλα μαλλον ειναι λιγο ποιο φαρδια.κοιταω τα kinvara .ειχα κ τα boston boost,αλλα μαλλον μου δημιουργουν θεμα που ειναι σφιχτα!καμια ιδεα??

Echetlos
    Συντονιστής

@geo-filippisyahoo-gr Γεια σου Γιώργο!
    Κατ’ αρχάς, τα νέα Boston είναι ελαφρώς πιο άνετα (ιδίως μπροστά) και τα υλικά τους πιο εύκαμπτα.
    Όπως και τα Kinvara 8 έχουν πιο σφιχτό toe box από τα V7.
    Προσωπικά θα πρότεινα το Elite, είναι το πιο κοντινό παπούτσι στο Boston 5.

georun
    Συμμετέχων

ευχαριστω πολυτιμε Νικολα μας!!
    βασικα ψαχνω κατι με μικρο εως μηδενικο drop,γιατι με βολεψαν απιστευτα στα πελματα τα altra!σημερα ετρεξα με ride 8 κ την ακουσα για λιγο.στη παρουσα φαση εμπιστευωμαι altra .ισως παω για escalante.τα 1500 v3 τι να λενε?τωρα οτι αλλο σκεφτειτε μου λετε!!!ευχαριστω κ παλι τον guru!!!!

Echetlos
    Συντονιστής

@geo-filippisyahoo-gr Έλα ρε φίλε, τι ευχαριστείς… 🙂
    Για το Escalante έχω ακούσει τα καλύτερα. Και ελαφρύ και responsive και προστατευτικό ό,τι πρέπει για μαραθώνιο. Κι αφού σε έχει βολέψει το toe box των Altra, μείνε εκεί.
    Το 1500 είναι από τα καλύτερα performance κατ’ εμέ, απλά το πάτημά του είναι σκληρό.

CHRIS TSAKAL
    Συμμετέχων

Καλησπερα σε ολους,

ειναι να τρεξω τον πρωτο μου μαραθωνιο, τον κλασσικο της Αθηνας τον Νοεμβριο. Δεν εχω ξανατρεξει ξανα μαραθωνιο.
    Μπορειτε να με ενημερωσετε ποια ειναι καταλληλα παπουτσια για να αγορασω????
    Δεν παω για χρονο η κατι τετοιο αλλα για την εμπειρια. Εχω τρεχει αρκετα 10κμ, 15κμ και λιγα 21κμ.
    Απλα θελω ενα καλο παπουτσι, ανετο και αρκετο να βγαλεις ενα μαραθωνιο, χωρις να πονανε τα πελματα στο τελος.
    Εχω καταληξει στα Asics gel kayano 24 / Mizuno wave rider 20 kai Adidas Supernova Glide 8.
    Εχετε να προτεινετε καποιο αλλο παπουτσι???

Ευχαριστω πολυ!!!!

Echetlos
    Συντονιστής

@xrhstos Καλωσήρθες, Χρήστο!

Η ερώτησή σου δεν έχει συγκεκριμένη απάντηση.
    Κατ’ αρχάς, δύσκολα θα βρεις σήμερα “κακό” παπούτσι. Μπορεί όμως ένα μοντέλο να έχει χαρακτηριστικά που δεν ταιριάζουν σ’ ΕΣΕΝΑ ή η εφαρμογή του να μην ταιριάζει στο πόδι σου.
    Δυστυχώς, το δεύτερο θα το καταλάβεις μετά από κάποια χιλιόμετρα και όχι την ώρα που το δοκιμάζεις στο μαγαζί.

Παρ’ όλα αυτά, αν υποθέσουμε ότι ψάχνεις ένα μοντέλο με μεγάλη απορροφητικότητα ως βασικό χαρακτηριστικό, μερικές προτάσεις θα ήταν τα ακόλουθα:
    Triumph, Vomero, Nimbus, Cumulus, Glycerin, Energy, Supernova, Ghost ή και άλλα ακόμη. Πρέπει να τα δοκιμάσεις και να δεις τι σου αρέσει.
    Από αυτά που ανέφερες, το Adidas είναι μια πολύ καλή περίπτωση, το Mizuno ίσως το βρεις λίγο σκληρό, ενώ το Asics ανήκει στην κατηγορία stability.
    Με τι έτρεχες έως τώρα;

CHRIS TSAKAL
    Συμμετέχων

Καλησπερα και καλως σας βρηκα και ευχαριστω πολυ για την αμεση απαντηση σου!!!!!

εχεις απολυτο δικιο, ειναι δυσκολο να πεις τι ακριβως ταιριαζει στον καθενα. Παιζουνε πολλα ρολο, κιλα, υψος, και οτι ταιριαζει σε εμενα π.χ. δεν ταιριαζει σε καποιον αλλον.

πραγματι πολλες καλες επιλογες.

Το ζευγαρι που εχω τωρα, το οποιο αγορασα επειδη μου αρεσε και χωρις να γνωριζω προδιαγραφες και ικανοτητες κτλ, κτλ ειναι ενα NIKE ZOOM VOMERO 9, το οποιο εχει βγαλει τα λεφτα του με το παραπανω. Πολυ ανετο, σταθερο και σχεδον 2 χρονια το οποιο εχω και πανω απο 1000κμ τα οποια εχω κανει σε τρεξιμο η ακομα και περπατημα τα ποδια μου και τα πελματα μου δεν πονανε καθολου.
    και μολις τωρα γυρισα απο τρεξιμο 14κμ τα αισθανομαι πολυ καλα!!!!

ειδα οτι ειναι μεσα στις επιλογες απο καλο παπουτσι.

Echetlos
    Συντονιστής

@xrhstos Vomero λοιπόν… ωραία!
    Οποιαδήποτε από τις επόμενες εκδόσεις (10, 11, 12) είναι αρκετά καλύτερο παπούτσι από αυτό που έχεις, πιο απορροφητικό και μαλακό.
    Ξεκίνα την αναζήτησή σου απ’ αυτό. Κι αν βρεις και το 10 (ξίσου καλό με τα άλλα δύο), θα είναι και σε καλή τιμή. 😉

Δες εδώ και το σχετικό review.

Επισκόπηση 8 δημοσιεύσεων - 1 έως 8 (από 8 συνολικά)
  • Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να απαντήσετε σ' αυτό το θέμα.