Αρχική / Θέματα / Δρομικά θέματα / Παπούτσια / παπουτσι για 80-82κιλά

παπουτσι για 80-82κιλά

• Αυτό το θέμα έχει 27 απαντήσεις, 6 φωνές και ενημερώθηκε τελευταία φορά 4 έτη, 3 μήνες πριν από τον χρήστη chrisbat.
Επισκόπηση 15 δημοσιεύσεων - 1 έως 15 (από 28 συνολικά)
  • Συντάκτης
    chrisbat
    Συμμετέχων

καλησπέρα.
    το ύψος μου είναι 1.73μ και συννήθως είμαι 80-82 κιλά.
    πριν απο αγωνες πεφτω και κατω απο 80 αλλά αν δεν τρεχω ξεπερνάω και τα 83.

ψαχνω λοιπον παπουτσι για 40-70χλμ την εβδομάδα, ανθεκτικό στο χρόνο και με φουλ απορρόφηση κραδασμών λόγω των κιλών μου και του μη εγχειρισμενου γονάτου μου απο ρηξη προσθιου χιαστου και εσω πλαγίου μηνισκου.

τις δυο τελευταιες φορές πηρα το 1080 της new balance και το έτρεξα 1200χλμ το v8 και 1800χλμ το v9 !!
    απίστευτη η ανθεκτικότητα του στο χρόνο καθώς το υφασμά του και στα δυο μοντέλα αρχισε να φθήρετε μετα τα 1000 και 1400χλμ αντίστοιχα που μου φαίνεται λογικό. όπως και η απορρόφιση κραδασμών αρχισε να ελαττώνεται καπου σε αυτα τα χλμ.

το v10 που βγήκε δεν μου αρέσει αισθητικά και θέλω να ψαχτώ αλλού αν και ειμαι ευχαριστημένος απο αυτή την εταιρεία.
    το μπάτζετ μου φτάνει μεχρι τα 120-130ευρώ.

σε ποια μοντέλα αλλων εταιριών να ψαχτώ που θα ικανοποιούσαν τα χαρακτηριστικά μου;;;
    ξεκίνησα να κοιταω την nike που λένε οτι ειναι κορυφή, καποιο απο τα vomero, pegasus, winflow, quest θα με βόλευε;;
    απο τις υπολοιπες εταιρείες τι παίζει;;

ευχαριστώ!!

• Το θέμα τροποποιήθηκε 4 έτη, 3 μήνες πριν από τον/ην chrisbat.
    Nikos Pilikas
    Συντονιστής

@chrisbat Το Vomero 15 είναι καλό παπούτσι. Όχι εντυπωσιακό αλλά καλό και ο ZoomX αφήνει τα πόδια ξεκούραστα.
    Στην κατηγορία του 1080 είναι και τα Glycerin – Triumph. Εξίσου σταθερά και πιο μαλακά.
    Κακώς το προσπερνάς το 1080ν10.

Σημειωτέον, σου αναφέρω μοντέλα, τα οποία, πέραν από προστατευτικά, είναι και αρκετά σταθερά, πράγμα σημαντικό για το γόνατό σου.

chrisbat
    Συμμετέχων

Ελα που το vomero 15 δεν μου αρέσει. Το 14 θα προτιμούσα!!
    Από τα brooks glycerin ποιο μοντέλο εννοείς; το 16,17 ή το 18;; το 19 ξεφεύγει σε τιμή!! Στο 16 και 18 βρίσκω νούμερο αλλά δεν μου αρέσουν.
    Από Saucony Triumph ποιο; το iso 4, το iso 5 ή το σκέτο 18;; Εκεί βρίσκω νούμερο. Θα προτιμούσα το 18 αλλά στο skroutz διαβάζω καλα σχόλια για το iso 5.

Από όλα αυτά όμως θεωρείς καλύτερο το 1080v10 από ότι κατάλαβα έτσι;;

Nikos Pilikas
    Συντονιστής

Ρε συ Χρήστο, άμα είναι να υπολογίζεις και τον παράγοντα εμφάνιση, τότε πάρε John Lobb! 😛
    Δρομικά παπούτσια είναι, όλα τους άσχημα.

Glycerin 18 και 19 σχεδόν ίδια είναι. Το ίδιο και τα Triumph 17 και 18. Οπότε, πηγαίνοντας στο προηγούμενο μοντέλο, γλιτώνεις και σε κόστος. Και το Iso 5 θα μπορούσες να δεις, αν έχει μεγάλη διαφορά από τα άλλα δύο.
    Δεν θεωρώ απαραίτητα καλύτερο το 1080ν10 (αν και το προτιμώ), μπορεί να σου κάτσει καλύτερα κάποιο από τα άλλα. Παρεμφερή είναι όλα. Βασικά θέλει δοκιμή για να αποφασίσεις.

• Αυτή η απάντηση τροποποιήθηκε στις 4 έτη, 3 μήνες πριν από Nikos Pilikas.
    chrisbat
    Συμμετέχων

λες να τρεξω με σκαρπίνι;
    χαχαχαχα

δεν ξερω αν παίζει καποιο ιδιαιτερο ρολο αλλα τωρα με τα v9 οταν τρεχω πανω απο 10 χλμ αρχιζω να ποναω στο 5ο μεταρτασιο και των δυο ποδιών. δηλαδή στο δεξι ποδι εξω δεξια μπροστα (πριν το δαχτυλο) οπως και στο αριστερό πόδι εξω αριστερα μπροστα (πριν το δαχτυλο), νιωθω καπως σαν να μουδιαζω. ειναι σημάδι οτι πατάω στραβά και θελω κατι ιδιαιτερο; ή οτι απλα το παπουτσι έσβησε αντικραδασμικά;;

• Αυτή η απάντηση τροποποιήθηκε στις 4 έτη, 3 μήνες πριν από chrisbat.
    Nikos Pilikas
    Συντονιστής

Συνήθως το μούδιασμα, ή και αίσθηση καψίματος, έχει να κάνει με την πίεση σε κάποιο νεύρο.
    Δεν έχει να κάνει με το πώς πατάς αλλά με κάποιο χαρακτηριστικό του παπουτσιού. Μπορεί να προέρχεται από πολύ άκαμπτη σόλα (των 1080ν8/ν9 είναι τέτοιες) ή και πολύ εύκαμπτη. Γενικά, κάτι που δεν ταιριάζει στο πάτημά σου.
    Αυτά στην θεωρία. Αν δεν σου το έκανε και παλαιότερα όμως, λογικά οφείλεται στα υπερβολικά πολλά χλμ που έχει το παπούτσι. Κανονικά η σόλα πρέπει να έχει γίνει εντελώς κούτσουρο.

PanDex
    Συμμετέχων

Νίκο John Lobb και Tracksmith από πάνω λες για να έχω κύρος στο τρέξιμο;

Nikos Pilikas
    Συντονιστής

Χαχαχα…. Tracksmith επιβάλλεται, Πάνο!

chrisbat
    Συμμετέχων

Από ASICS, HOKA και ADIDAS έχουμε πρόταση;;

• Αυτή η απάντηση τροποποιήθηκε στις 4 έτη, 3 μήνες πριν από chrisbat.
    Nikos Pilikas
    Συντονιστής

Υπό άλλες συνθήκες θα σου πρότεινα το Novablast αλλά δεν είναι σταθερό, οπότε μάλλον θα γκρινιάξει η άρθρωσή σου.
    Το Nimbus έχει βελτιωθεί γενικότερα, σίγουρα προσφέρει στήριξη αλλά δεν το έχω φορέσει για να σου πω. Υπάρχει και το GlideRide, για το οποίο ακούγονται πολύ καλά σχόλια.
    Τα προπονητικά της Adidas έχουν μείνει πολύ πίσω.

Nikolas
    Συμμετέχων

<Τα προπονητικά της Adidas έχουν μείνει πολύ πίσω>

εγώ πάντως τα ultra boost PB μια χαρά τα βρίσκω για προπονητικά

Nikos Pilikas
    Συντονιστής

@nikolaospapachristos Δύο φορές που το έχω τρέξει, δεν ήταν κακό, αν και το upper έχει θέματα, κατ’ εμέ. Ούτε και έχει το softness που θα περίμενε κανείς. Καμμία σχέση με τα UB πριν το 19, βέβαια.
    Πολύ βαριά όμως και το κυριότερο, υπάρχουν πολλά καλύτερα και σε αρκετά χαμηλότερη τιμή.

εγώ πάντως τα ultra boost PB μια χαρά τα βρίσκω για προπονητικά

chrisbat
    Συμμετέχων

HOKA ουτε για πλακα ε;

ωραια. θα επικεντρωθω σαυτα τα 6-7 μοντέλα και θα ψαξω να δω τι μπορω να δοκιμασω

Nikos Pilikas
    Συντονιστής

Βεβαίως και Hoka, αν είσαι οκ με το χαμηλό drop. Π.χ. το Clifton είναι εξαιρετική επιλογή.

chrisbat
    Συμμετέχων

Δεν έχω καταλάβει τι είναι το drop και δεν ξέρω να σου πω αν έχω πρόβλημα. Μπορείς να μου εξηγήσεις;;

Επισκόπηση 15 δημοσιεύσεων - 1 έως 15 (από 28 συνολικά)
  • Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να απαντήσετε σ' αυτό το θέμα.