Αρχική / Θέματα / Δρομικά θέματα / Παπούτσια / παπούτσια για βουνό!!απόψεις

παπούτσια για βουνό!!απόψεις

Επισκόπηση 6 δημοσιεύσεων - 1 έως 6 (από 6 συνολικά)
  • Συντάκτης
    tse89
    Συμμετέχων

βρίσκομαι σε αναζήτηση Trail παπουτσιού και θα ήθελα την άποψή σας εαν καποιος γνωρίζει για τα παρακάτω μοντέλα!!
    Έως τώρα είμαι κάτοχος τοθ la sportiva akasha,ικανοποιημενος σε γενικές γραμμές αλλά πολυ στιβαρό και σχετικά βαρύ το νιώθω!!
    Τώρα εχω στο νου μου τα παρακάτω μοντέλα
    α) la sportiva jackal
    b)salomon s-lab ultra 2
    c)dynafit ultra 100
    d)hoka speedgoat

τα θέλω για αγώνες-προπονήσεις ,οποιοδήποτε τεραιν σε χλμ μεχρι 25!!
    Όποιος έχει καποια εμπειρία πάνω σε κάποιο από τα ανωτέρω ας γράψει κάτι απο κάτω!!

desptsouk
    Συμμετέχων

Εγώ βασικά έχω τρέξει μόνο με la sportiva -akasha, ultra raptor, mutant- το καθένα από τα οπόια χρησιμοποιώ για διαφορετικό είδος προπόνησης ή αγώνα. Οπότε δεν έχω ιδιαίτερη άποψη για αυτά που ρωτάς… Για το jackal μόνο μου έχουν πει μέσα από την αντιπροσωπία ότι θεωρείται το passpartou μοντέλο. Πάντως, είμαι φοβερά ικανοποιημένη από τα mutant και ποστεύω πως για μέχρι 25χλμ είναι ό,τι πρέπει.

Dkoukou
    Συμμετέχων

@tse89
    Τα παπούτσια που αναφέρεις έχουν σχεδιαστεί με γνώμονα αθλητές ultra, οπότε θυσιάζουν την απόκριση προς όφελος της άνεσης στα πολλά και πιο αργά χιλιόμετρα που απαιτούν οι προπονήσεις και οι αγώνες αθλητών υπεραποστάσεων.
    Κοινώς είναι over-engineered για τη δική σου περίπτωση.
    Για μένα η καλύτερη επιλογή που μπορείς να κάνεις αυτή η στιγμή είναι το Salomon sense pro 4.
    Πανάλαφρο, εξαιρετική πρόσφυση, χαμηλό drop, “γρήγορο” με σαφώς βελτιωμένη μεσόσολα σε σχέση με τα παλαιότερα μοντέλα της εταιρίας. Παρέχει επαρκή προστασία χωρίς να αισθάνεσαι οτι φοράς κάποιο άκαμπτο light ορειβατικό μποτάκι.Το ύφασμα έχει υψηλή διαπνοή, οπότε το καλοκαίρι δεν βράζει το πόδι σου (και το καλοκαίρι διαρκεί πολλούς μήνες στην Ελλάδα…)
    Το βρίσκεις με λίγο ψάξιμο κοντά στο 100ρικο. Επιλέγεις το κανονικό σου νούμερο σε δρομικό.
    Για μένα το απόλυτο hit της χρονιάς στα trail μοντέλα άν δεν στοχεύεις σε πολύωρους αγώνες.

Γιώργος Κ
    Συμμετέχων

@tse89 Φίλε μου, εγώ θα σου έλεγα ακριβώς τα ανάποδα από τον @dkoukou. Η τελευταία μου εμπειρία από salomon είναι από το 2008 με τα xa pro. Από τότε ποτέ δεν μετάνιωσα που δεν ασχολήθηκα με την συγκεκριμένη εταιρία. ;Osoyw βρήκα εδώ στα μέρη μου με salomon (μεταξύ των οποίων και κάποιοι με με τα salomon sense ride 2), μετάνιωσαν που πήραν salomon. Μόνο από salomon παπούτσια έχω αποκτήσει μαύρα νύχια. Για μικρές αποστάσεις, αλλά και μεγαλύτερες κατά περίπτωση, έχω χρησιμοποιήσει τα saucony peregrine 7, nike wildhorse 4, la sportiva lycan, nike pegasus trail. όλα super και τα βρίσκεις σε καλές τιμές κατά περίπτωση (κυρίως τα nike).

Dkoukou
    Συμμετέχων

Χαχαχαχα, διαβάζοντας τα σχόλια μας θα έχει μπερδευτεί τελείως ο φίλος.

@skull
    – όντως, χειρότερο παπούτσι από το Salomon XA δεν νομίζω να υπάρχει για ορεινό τρέξιμο. Και πολλά ακόμα μοντέλα της εταιρίας είναι υπερτιμημένα, βασιζόμενα κυρίως στο brand name για να πουλήσουν.
    Από την άλλη, μοντέλα σαν το Sense Pro 4, το (δυστυχώς καταργημένο πια) S/LAB Sense Ultra και το Sense Ride 2 είναι πραγματικά διαμάντια.
    Επειδή έχω τα Nike Pegasus Trail, όσο καλό παπούτσι είναι για μικτή on/off road χρήση σε στεγνό έδαφος,άλλο τόσο ακατάλληλα είναι για βρεγμένο τερέν. Και ο φίλος μας απ’ότι κατάλαβα θέλει ένα μοντέλο για όλες τις trail χρήσεις/συνθήκες. Οπότε κάτι που να δουλεύει καλά σε στεγνό και βρεγμένο με χαμηλό βάρος ώστε να μπορεί να ανοίξει ρυθμό σε μικρότερους, γρήγορους αγώνες.
    Οπότε θα το γράψω ξανά, θεωρώ οτι το Sense Pro 4 πρέπει να είναι στα υπόψιν κάθε δρομέα που ασχολείται συστηματικά με το ορεινό τρέξιμο και δεν ψάχνει παπούτσι για ultra.

Γιώργος Κ
    Συμμετέχων

@dkoukou χαχα, όντως, αν ήμουν ο @tse89 θα έλεγα: πρώτα συνενωθείτε μεταξύ σας και μετά μου δίνετε συμβουλές. Το συγκεκριμένο μοντέλο είναι αλήθεια, δεν το γνωρίζω, αλλά ποτέ δεν είχα ευχάριστη εμπειρία με salomon. Μακάρι να είναι έτσι όπως τα λες, μιας και τα ξέρεις. Βέβαια, αν μιλάμε για grippy σόλα, νομίζω η la sportiva δεν παίζεται. Είναι θέμα που δίνεις μεγαλύτερη βαρύτητα. Πάρα πολλά reviews μιλάνε για αυτό, αλλά για ελληνικές συνθήκες, όπου οι βροχές δεν είναι και τόοσο πολλές, δεν θα έπρεπε να είναι το πρώτο κριτήριο. Πάντως, πιστεύω ότι μια ιδέα πρέπει να την πήρε ο φίλος μας

Επισκόπηση 6 δημοσιεύσεων - 1 έως 6 (από 6 συνολικά)
  • Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να απαντήσετε σ' αυτό το θέμα.