- Αυτό το θέμα έχει 5 απαντήσεις, 5 φωνές και ενημερώθηκε τελευταία φορά 3 έτη, 7 μήνες πριν από τον χρήστη
Kostão.
-
ΣυντάκτηςΔημοσιεύσεις
-
20 Οκτωβρίου 2021 στις 17:43 #124293
kalomaraki
ΣυμμετέχωνΧαιρετώ την κοινότητα και μπαίνω κατευθείαν σε ερώτηση σχετικά με τα Speed.
Μπορώ να βρω παπούτσι που να μοιάζει στην αίσθηση με το Speed, δηλαδή γρήγορο, ελαφρύ και ξεκούραστο, και να έχει τη χρήση του Speed, αλλά να μη γλιστράει τόσο πολύ στη βρεγμένη άσφαλτο?
Σκοπεύω να τρέξω στον κλασικό για 4η φορά και έχω στόχο αν όλα πάνε καλά το 3:40.
Φυσικά και θα τρέξω με τα Speed τα οποία θεωρώ φανταστικά, αλλά θα ήθελα να έχω και μια εναλλακτική σε περίπτωση βροχής.
Στις προπονήσεις μου εκτός από τα Speed, έχω εδώ και χρόνια τα Kinvara και πρόσφατα τα Proprel 1. Γενικά οι ρυθμοί μου είναι
στο 4/4+ στις γρήγορες προπονήσεις και στο 5/5+ τα ελεύθερα και μεγάλα. Είμαι στα 50kg και αν και ξεκίνησα από πιο βαριά μοντέλα, προτιμώ εδώ και χρόνια τα πιο ελαφριά.
Επίσης να πω πως και τα δύο ζευγάρια Speed που έχω τα πήρα σε πολύ καλή τιμή, κάτω από 130€, και δεν θα ήθελα και τώρα να ξεφύγω πολύ…20 Οκτωβρίου 2021 στις 19:22 #124294aRiSTiDiS
Συμμετέχων@mariakokotou καλώς ήρθες!
Με το Speed έκανα πρόσφατα γρήγορα τρεξίματα (4-) υπό καραρακτώδη βροχή στις πλάκες του ΟΑΚΑ, με πολύ νερό κάτω και ήταν “αλφάδι”, ακόμα και στις στροφές. Η συμπεριφορά του ήταν πολύ καλύτερη από τα Nike που έχω τρέξει (ZF, VF, Turbo, Peg)
Βέβαια σε άσφαλτο, και ειδικά άν είναι ψιλόβροχο, τα περισσότερα έχουν πρόβλημα.Καλή πρόσφυση είχαν τα Rebel 2, που μοιάζουν σε συμπεριφορά και τα βρίσκεις και σε καλή τιμή.
Όπως και τα adidas με continental λάστιχο, αλλά καλύτερα για τα adidas να δώσει γνώμη κάποιος που έχει κάποιο πρόσφατο μοντέλο τους!20 Οκτωβρίου 2021 στις 19:34 #124295Nikos Pilikas
Συντονιστής@mariakokotou Γεια σου, Μαρία.
Κι εμένα μου γλιστράει το Speed.
To μόνο λάστιχο που είναι εγγύηση στο βρεγμένο, είναι το Continentl της Adidas αλλά και το PumaGrip (έως και εφάμιλλο, θα έλεγα).
Η Adidas δεν έχει κάτι αντίστοιχο του Speed, αφού το Boston 10 είναι και βαρύ και σκληρό. Εκτός αν πας στο (εξαιρετικό) Adios Pro 2, ξεφεύγοντας όμως σε τιμή.
Η Puma έχει το Deviate Nitro, με καλό αφρό και carbon plate, θεωρητικά ίδια κατηγορία με το Saucony. Πιο μαλακό και φιλικό, χωρίς όμως την σπιρτάδα του Saucony. Βέβαια, ο ρυθμός μαραθωνίου δεν είναι γρήγορος.
Πολύ καλή επιλογή και το Rebel που είπε ο Αριστείδης
Το θέμα είναι πως δεν έχεις και πολύ χρόνο για πειραματισμούς.-
Αυτή η απάντηση τροποποιήθηκε στις 3 έτη, 7 μήνες πριν από
Nikos Pilikas.
20 Οκτωβρίου 2021 στις 22:23 #124298kalomaraki
ΣυμμετέχωνΕυχαριστώ πολύ για τις άμεσες απαντήσεις.
Είναι αλήθεια πως δεν έχω πολύ χρόνο… δεν μου είχε περάσει από το μυαλό ότι υπάρχει περίπτωση να μην τρέξω με τα Speed.
Όμως η δοκιμή σε βρεγμένη άσφαλτο ήταν τρομακτική! Είναι το μόνο μειονέκτημα που βρίσκω σε αυτό το παπούτσι και ελπίζω κάποια στιγμή η saucony να δώσει λύση.
Τα rebel 2 που τα κοίταξα, πράγματι τα βρίσκω σε τιμή πειρασμό. Ακόμα κι αν δεν έχουν την ίδια αίσθηση, θα μου κάνουν παρέα σε πολλές προπονήσεις. Το Deviate, αν και μου κεντρίζει το ενδιαφέρον, με ανησυχεί λίγο αυτό που διαβάζω για το μη καλό κλείδωμα της φτέρνας. Το Αdios βαράει πολύ!
Rebel ή Daviate, λίγο ψάξιμο ακόμα και πάω για αγορά!
Ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια και ας ελπίσουμε να μην βρέχει στις 14 Νοεμβρίου!21 Οκτωβρίου 2021 στις 18:54 #124312delazaren
ΣυμμετέχωνΓενικά τα Saucony το έχουν αυτό – πρέπει να φταίει η carbon rubber outsole, εν το μεταξύ το διαφημίζουν ως υλικό με πολύ καλή πρόσφυση…. τι να πω.
Νομίζω τα Speed 2 έχουν όμως καλύτερη πρόσφυση σε υγρή άσφαλτο – δεν το έχω δοκιμάσει – γκούγκλαρέ του λίγο αυτό. Μήπως ειναι η καλύτερη και με λιγότερους πειραματισμούς λύση (αν και ακριβή).
-
delazaren.
22 Οκτωβρίου 2021 στις 12:25 #124319Kostão
ΣυμμετέχωνΌντως τα Speed είναι χάρος στο βρεγμένο, ακόμα και σπινιάρισμα έχω κάνει. Με το Pro όμως πρόσφατα έτρεξα μαραθώνιο σε πολύ νερό, ακόμα και σε πλακάκια που κανονικά γλιστράνε και με κράτησε πολύ καλά. Ίσως να είναι παρόμοια περίπτωση όπως αναφέρει ο Αριστείδης πιο πάνω.
-
-
ΣυντάκτηςΔημοσιεύσεις
- Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να απαντήσετε σ' αυτό το θέμα.