- Αυτό το θέμα έχει 25 απαντήσεις, 9 φωνές και ενημερώθηκε τελευταία φορά 7 έτη, 4 μήνες πριν από τον χρήστη
Jeremyalfisti.
-
ΣυντάκτηςΔημοσιεύσεις
-
14 Μαΐου 2016 στις 22:28 #7086
Echetlos
ΣυντονιστήςΣκεφτείτε να φτιάξουμε ομάδα goRUN, να σπάσετε τα χρονόμετρα και μετά να έρθει να σας αγοράσει πακέτο η WIND!
Ε ρε μεγαλεία…14 Μαΐου 2016 στις 23:46 #7091manolee
Συμμετέχωνel Cid σαφώς κι εγώ προτιμώ κάποιον δικό μας , απλά δεν ξέρω κάποιον
Και μια χαρά μου φαίνεται η ιδέα σου …15 Μαΐου 2016 στις 06:52 #7092than
ΣυμμετέχωνΜανώλη, το Φεβρουάριο που έκανα την πληρωμή, την έκανα μέσω visa της εθνικής κ πέρασε κανονικά. Βασικά, δεν έκανα τίποτα γιατί είχα επιλέξει αυτόματη ανανέωση κ έτσι έγινε.
Αυτό που με έχει κερδίσει εμένα πάντως, σε σχέση με άλλους προπονητές, Έλληνες και ξένους, είναι οι επεξηγήσεις που σου δίνει για καθε workout, πού αποσκοπεί, γιατί έτσι κ όχι αλλιώς, κλπ. Σημειωτέον, είναι θιασώτης του αργού τρεξίματος όσον αφορά τα easy, ενώ τα πιο εξειδικευμένα “γρήγορα” workouts είναι αρκετά ενδιαφέροντα κ διαφέρουν καθε εβδομάδα, ώστε και να μην βαριέσαι.15 Μαΐου 2016 στις 07:07 #7094dimitrissss
ΣυμμετέχωνΔεν είναι και λίγα πάντως 🙁
15 Μαΐου 2016 στις 07:14 #7095el Cid
Συμμετέχων@ Echetlos Μ’αρέσει ο τρόπος που σκέφτεσαι!
Καλημέρα!15 Μαΐου 2016 στις 19:40 #7138costastsico
ΣυμμετέχωνΚαι γω μεσα στην gorunning team. Αλλα οχι για να μας πάρει η wind. Μονο στη red bull δεχόμαστε . .
@echetlos. Και γω σαν χόμπι το βλέπω και γω τα ίδια κανω απλα κάποιες φορές συλλογίζομαι μηπως το παρατραβάμε! Βέβαια οπου φτάνει το πάπλωμα του καθενός .Το σημαντικό ειναι να μην χαθεί η μαγεία το τρεξίματος .οπου κι αν ειμαι , οτι καιρό και να χει , μόνος η με παρεα φοράω ενα ζευγάρι αθλητικά ( αφού ρωτήσω τον Νίκο ποιο να πάρω ) και βγαίνω να τρέξω .
17 Μαΐου 2016 στις 17:32 #7268zakis
ΣυμμετέχωνΓράφτηκα στα τέλη Δεκεμβρίου στο RC για να μου βγάλει πρόγραμμα 16 εβδομάδων για τον φετινό μαραθώνιο της Θεσσαλονίκης. Επέλεξα το φτηνό πακέτο που δεν περιλαμβάνει το feedback ανά προπόνηση από τους προπονητές και από το community. Στοίχισε $125 (περίπου $30/μήνα) και περιλάμβανε το πρόγραμμα με επεξηγήσεις για κάθε τύπο προπόνησης, ασκήσεις ενδυνάμωσης και πρόσβαση στο on-line dashboard όπου μεταφέρεις τις προπονήσεις σου από το Garmin Connect (ή το Runkeeper).
Στην αρχική εγγραφή δηλώνεις τον αγώνα στόχο, αν θες να περιλάβεις αγώνες στην προετοιμασία (tune-up races) ποιες μέρες θες να έχεις ρεπό, 2 επιδόσεις από πρόσφατους αγώνες, εβδομαδιαίο όγκο που τρέχεις όταν κάνεις την εγγραφή και άλλα που δεν θυμάμαι τώρα. Βάσει αυτών των δεδομένων σου βγάζει το πρόγραμμα των προπονήσεων.
Εμένα μου έβγαλε πρόγραμμα με σχετικά μικρό όγκο (στο peak έφτασα τα 65 αλλά οι περισσότερες εβδομάδες ήταν κάτω από 50 χπμ) με 5 προπονήσεις την εβδομάδα και κανένα long run πάνω από 25 χλμ. Μεγάλο μέρος του εβδομαδιαίου όγκου ήταν σε easy pace (για μένα με στόχο το sub-4, το easy pace ήταν 6:10-6:50). Μια με δύο φορές τις καθημερινές είχε και “ποιοτικές” προπονήσεις με μεγάλη ποικιλία (ανηφόρες, cut-down tempo, threshold intervals και άλλα). Στα 25άρια LR φρόντιζε την παραμονή να έχω κάνει ένα 10άρι με 5-6 γρήγορα χιλιόμετρα και μου έβαζε μεταξύ 18-23 να πάω σε γρηγορότερο ρυθμό για να προσομοιώνω την κούραση του μαραθωνίου μετά τα 32Κ.
Γενικά το πρόγραμμα του RC με βελτίωσε αρκετά και παρόλο που έχασα τον στόχο στον αγώνα για 2 λεπτά έμεινα πολύ ικανοποιημένος. Για τον ΑΜΑ τον Νοέμβριο δεν έχω αποφασίσει ακόμα τι πρόγραμμα θα ακολουθήσω αλλά δεν θα είχα κανένα πρόβλημα να “επενδύσω” σε πρόγραμμα από Έλληνα προπονητή κοντά στην φιλοσοφία του RC. Σαφώς και θα με ενδιέφερε να βλέπει τις επιμέρους ποιοτικές προπονήσεις και να μου τις σχολιάζει.
Τέλος, συμφωνώ και εγώ ότι το τρέξιμο είναι χόμπι και ως χόμπι πρέπει να δαπανάμε για να το ευχαριστηθούμε (και να μην έχουμε τραυματισμούς, να προπονούμαστε σωστά, κλπ)
17 Μαΐου 2016 στις 18:23 #7270Elda
ΣυμμετέχωνTα cutdown runs δεν τα ειχα ξανακουσει, εψαξα και διαβασα τι ειναι. Στα ελληνικα πώς αναφερονται? Προφανως οχι ως επιταχυνομενα, γιατι απ ο,τι ειδα αλλο τα cutdown και αλλο τα progression runs.
17 Μαΐου 2016 στις 18:54 #7272than
ΣυμμετέχωνΔεν εχω υποψην μου την ελληνική απόδοση για τα cutdowns, αλλα είναι θάνατος… Ενα ή δυο συνολικά σε πρόγραμμα 16 εβδομάδων.
17 Μαΐου 2016 στις 19:43 #7276zakis
ΣυμμετέχωνΜαρία @elda δες εδώ από το ίδιο το RC
https://runnersconnect.net/running-training-articles/running-workouts-cutdown-runs/Μοιάζει με τα επιταχυνόμενα (progression) αλλά ο Τζεφ λέει ότι η διαφορά είναι ότι τα cutdown είναι πιο δομημένα.
Όντως @than είναι αγγούρια αλλά αν τα βγάλεις νιώθεις ωραία μετά…
17 Μαΐου 2016 στις 19:53 #7278Jeremyalfisti
ΣυμμετέχωνΤο cutdown είναι σούπερ. Εμένα αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι οτι κατά την διαρκεια νιώθω άψογα και μόλις το τελειώσω νιώθω πραγματικά κόπωση. Την Παρασκευή έχω παρεμπιπτόντως!! Για εμένα μεγαλύτερο ζόρι ειναι τα μεγάλα cruise intervals που δίνει π.χ. 3Χ2,5μιλια με 3 λεπτά διάλειμμα.
-
ΣυντάκτηςΔημοσιεύσεις
- Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να απαντήσετε σ' αυτό το θέμα.