Αρχική / Θέματα / Δρομικά θέματα / Παπούτσια / Σκόρπιες σκέψεις περί παπουτσιών

Σκόρπιες σκέψεις περί παπουτσιών

Τοποθέτηση ετικέτας: 

Επισκόπηση 15 δημοσιεύσεων - 211 έως 225 (από 1,028 συνολικά)
  • Συντάκτης
    Nikos Pilikas
    Συντονιστής

Τι να σου κάνουν κι οι πωλητές εκεί, πόσα μπορούν να γνωρίζουν…
    Το καλό είναι ότι πλέον η δρομική κοινότητα έχει μεγαλώσει πολύ και μπορείς να βρεις μέσα από αυτήν απαντήσεις σε πολλά σχετικά θέματα.

Kostas L.
    Συμμετέχων

Συμφωνώ ,ευτυχώς υπάρχει κ το ίντερνετ.

dimitrissss
    Συμμετέχων

Οι πωλητές κάνουν τη δουλειά τους. Δηλαδή κάνουν αυτό που τους έμαθαν να κάνουν δηλαδή να πωλούν αυτό που δίνει το μεγαλύτερο κέρδος. Έχουν μάθει ένα τυφλοσούρτι από τις εταιρείες και το ακολουθούν πιστά. Η γνωστή αλυσίδα θα κοιτάξει πουλήσει ultra boost, kinsey, kayano ότι πιο ακριβό. Το ίδιο σε εσένα που θέλεις να κάνεις προπόνηση ή αγώνα θα το πουλήσει και στη μαμά που παίρνει παπούτσια για να στείλει το παιδί σχολείο. Όταν είχα πάει να πάρω τα LunarTempo ο πωλητής της Nike φούσκωσε και όλο στόμφο μου έλεγε ότι δε θα σε αφήσω να τρέξεις με αυτά μαραθώνιο. Καλά φέρ’τα του λέω και σου υπόσχομαι ότι θα τρέξω με άλλα.
    Από εκεί και πέρα ακόμα και στα εξειδικευμένα καταστήματα ακολουθούν αυτή την ιστορία του υπερπρηνισμού και του πελματογραφήματος, που δεν είναι πελματογράφημα γιατί άλλο διάδρομος άλλο πελματογράφος. Αυτό δε θα αλλάξει γιατί τα stability παπούτσια κάνουν τεράστιο τζίρο. Από εκεί και πέρα όλα είναι υποκειμενικά και εξαρτώνται από τι θέλουμε και τι μας αρέσει και μας ταιριάζει. Αυτό το ξέρουμε μόνο εμείς.

Kostas L.
    Συμμετέχων

@dimitrissss θα συμφωνήσω γιατί όντως μου τυχαίνει κ εμένα ,ευτυχώς υπάρχουν κ εξαιρέσεις που κ που.

diazz
    Συμμετέχων

@dimitrissss γιατι εχουν τα stability μεγαλύτερο κέρδος ολες οι εταιρίες 2-3 μοντέλα εχουν τα ουδέτερα ειναι πιο πολλα

dimitrissss
    Συμμετέχων

Eίναι πιο ακριβά και ο τζίρος είναι τεράστιος. Πρώτο σε πωλήσεις παπούτσι στις ΗΠΑ είναι το Adrenaline.

diazz
    Συμμετέχων

Πήρα από έναν φίλο τα saucony guide 7 και έτρεξα 5 χιλιόμετρα εαν και δεν ηταν σε καλη κατασταση μετα απο τοσα χιλιομετρα που ειχε κανει ειναι σιγουρα πιο ελαφριά και γρήγορα από τα paradox 2 δεν ειχαν την ιδια απορροφηση κραδασμων αυτο μαλλον θα οφείλεται στα χιλιόμετρα που έχουν

εκεινο που μου εκανε εντύπωση και θελω την γνωμη σας ειναι το μεγεθος 43 EU 27.5 εκατοστά και μου έκανε μια χαρά ενω φοράω 41 42 EU 26,5 cm
    τοσο ειναι και τα paradox και τα ascis πως γίνετε αυτό?

diazz
    Συμμετέχων

@Echetlos είδα ένα review για το Wave Inspire 13 απο το Road Runner Sports και τον ρώτησα εάν είναι πιο ελαφρύ από το paradox 2

The Mizuno Wave Inspire 13 is considered faster for a couple of reasons. Not only is the Inspire 13 lighter than the Paradox 2, Mizuno updated the Inspire 13 with their U4icX midsole — it’s 33% more responsive AND more durable. You’ll feel an extra spring in your step on every stride. Plus, the upper allows a little more flexibility, which is more comfortable for fast take-offs.

Nikos Pilikas
    Συντονιστής

@diazz Μιλάμε για δύο παρεμφερή μοντέλα, με σχεδόν ίδια ύψη σόλας, βάρος και κυρίως, αίσθηση. Απλά στο paradox το wave plate είναι ακόμη πιο “παρεμβατικό” και άκαμπτο. Η γνώμη μου είναι πως δεν θα δεις καμμία ιδιαίτερη διαφορά.

diazz
    Συμμετέχων

ευχαριστώ θα δοκιμάσω σε κάποιο κατάστημα τα guide 9-10 και τα δω

TakisV
    Συμμετέχων

Καλησπέρα. Θα ήθελα λίγο την βοήθεια των φίλων και κυρίως του doctor shoes (Echetlos). Στα 3-4 χρόνια που ασχολούμαι με το τρέξιμο έχω χρησιμοποιήσει Cumulus 15 & 16, Nimbus 16 & 17, Asics DS Trainer 19 Neutral, Adidas Energy Boost. Νομίζω ότι ήρθε η στιγμή να απογαλακτιστώ από την ASICS, από το πολύ cushioning, από τα ψηλά drop. Συνήθως οι προπονήσεις είναι 12-15km στο 5:30 – 5:40 και τα LR 26-40km στο 6:30 – 6:50.
    Αναμένω με πολύ ενδιαφέρον τις προτάσεις σας.
    Ευχαριστώ.

Nikos Pilikas
    Συντονιστής

@takisvergiris Όπως καταλαβαίνεις κι εσύ, οι επιλογές είναι πάρα πολλές.
    Το Nimbus θα μπορούσε να αντικατασταθεί από το Triumph ενώ αν θες να κατέβεις σε βάρος κι ελαφρώς σε softness, Ride 9.
    To Boston είναι αρκετά καλύτερο από το DS (κατ’ εμέ, πάντα).
    Τώρα όσον αφορά το drop, εξαρτάται πόσο δραστικές αλλαγές θες να κάνεις.

TakisV
    Συμμετέχων

@echetlos Οι σκέψεις μου ήταν οι εξής. Για την ώρα τα μόνα που θα μείνουν σε χρήση είναι τα Nimbus 17 γιατί έχουν ψωμί ακόμα. Κάποια στιγμή θα αντικατασταθούν, με βλέψεις σε Triumph και Ride 9. Είχα σκέψεις για τα Boracay V2 ή για το Kinvara 7, ώστε να τα χρησιμοποιήσω αρχικά σε αποστάσεις έως ημί. Ο προβληματισμός μου είναι η δραστική αλλαγή σε drop & softness. Να σημειώσω ότι όλα τα “χοντροπάπουτσα” με πήγαίνουν ξεκούραστα, αλλά η ευχαρίστηση και η απόλαυση ήταν τα DS.

Nikos Pilikas
    Συντονιστής

@takisvergiris Η αλλαγή του drop και το κατά πόσο θα σου ταιριάζει ή αρέσει, είναι κάτι που μόνο στην πράξη θα το διαπιστώσεις.
    Το θέμα είναι, για ποιον λόγο να την κάνεις; Θες να αλλάξεις το πάτημά σου;
    Κατ’ εμέ, βρες ένα ανάλογο παπούτσι αλλά παλαιότερο μοντέλο, ώστε να μην σου κοστίσει ακριβά, και πειραματίσου.

Με την τελευταία σου πρόταση συμφωνώ 100%!

dimitrissss
    Συμμετέχων

@echetlos με όλα αυτά τα αγωνιστικά, προπονητικά θέματα ξέχασα να αναφέρω το σημαντικότερο όλων! Στην έκθεση είδα από κοντά τα Altra. Τελικά είναι πάρα πολύ άσχημο παπούτσι. Από κοντά είναι πολύ πιο άσχημο από τις φωτογραφίες!

Επισκόπηση 15 δημοσιεύσεων - 211 έως 225 (από 1,028 συνολικά)
  • Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να απαντήσετε σ' αυτό το θέμα.